Garmin kondigt de nieuwe Vívoactive 5 health smartwatch met AMOLED-touchscreen aan. Dit slimme horloge moet voor een beter dagelijks gezondheid zorgen. Met een vernieuwde batterijduur, een slaapcoach en rolstoelfuncties, legt Garmin de lat voor zichzelf steeds hoger.

Megan van der Wagt

Garmin is een bekende naam op het gebied van smartwatches en fitness trackers voor gezondheid en fitness. Zo bracht Garmin al eerder de Vívoactive 4 en 4s uit en het bedrijf komt nu met de inclusievere Vívoactive 5 health. Hij beschikt namelijk over een rolstoelmodus en over een batterijduur van 11 dagen in smartwatch-modus. Dit is zo'n drie dagen meer dan de Vívoactive 4 met een batterijduur van 8 dagen.

Dit is er nieuw aan de Vívoactive 5:

  • AMOLED display. Met het AMOLED-display zijn de kleuren op het scherm beter te zien. Zo is het scherm dus duidelijker te bekijken in felle omgevingen.
  • Langere batterijduur. De smartwatch heeft een vernieuwde batterijduur van 11 dagen.
  • Slaapcoach. Met de slaapcoach ontvang je dagelijks een slaapscore en persoonlijke adviezen wat betreft slaapkwaliteit. Zo kan de slaapcoach registreren hoeveel slaap je echt nodig hebt en welke slaapfases je doorgaat.
  • Morning report. Wanneer je opstaat, biedt de smartwatch een ochtendverslag (morning report) aan. Het geeft inzicht hoe je de afgelopen nacht hebt geslapen, hartslagvariabiliteit en het weerbericht.
  • Body Battery. Met de Body Battery kun je op elk moment je energieniveau inzien.
  • Rolstoelmodus. De smartwatch registreert het aantal pushes van een rolstoelgebruiker. Ook zijn er specifieke rolstoelsport apps en workouts ontwikkeld, zodat rolstoelgebruikers beter inzicht kunnen krijgen in hun gezondheid
  • Meditatie. Met de meditatiefunctie kun je diverse meditatie-sessies volgen. Dit kan helpen met het verminderen van stress en onrust.
  • Aanpasbare lettergrootte. Je kunt kiezen tussen een groot of klein lettertype voor berichten en workout-data.

Vívoactive 5 gebruiken met sporten
Met de Vívoactive 5 is het mogelijk om je eigen workout te creëren met meer dan 1600 oefeningen in de Garmin Connect-app. Voor het hardlopen heeft Garmin trainingsplannen ontwikkeld voor 5km, 10km en een halve marathon. Na een workout kun je zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en het zuurstofgehalte in je lichaam. Vrouwen kunnen ook hun menstruatiecyclus bijhouden en speciale oefeningen en voedingsadvies ontvangen.

Sociale smartwatch
De Vívoactive 5 is niet alleen op het gebied van activiteit nuttig, maar de smartwatch ontvangt ook berichtjes, e-mails en notificaties als deze verbonden is met een smartphone. Met een geschikt Android-model kun je antwoorden via een toetsenbord in de smartwatch. Wanneer de Vívoactive een ongeluk detecteert, kan deze een melding naar naasten sturen met een exacte locatie. Ook is het mogelijk om een hulpbericht te versturen via de Assistence-functie. Ook contactloos betalen is inbegrepen in deze smartwatch. Je kunt met je OV inchecken en je favoriete afspeellijst (playlist) downloaden en afspelen via je streamingsdienst.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
De Vívoactive 5 is per direct verkrijgbaar met een verkoopadviesprijs van € 299,99. Met een lichtgewicht, aluminium rand en siliconen band is de Vívoactive 5 is beschikbaar in diverse kleuren zoals Slate/zwart, Ivory/Cream gold, Navy/metallic en Orchid/metallic.

Garmin Vivoactive 5 4