De nieuwe Samsung PRO Ultimate micro-sd- en full-size sd-kaarten moeten de beste lees-/schrijfsnelheden in hun klasse bieden dankzij de UHS-I-interface. Met deze snelheden, betere betrouwbaarheid en meer energie-efficiëntie zijn ze uitermate geschikt voor professionele fotografen en contentmakers.

Samsung kondigt de PRO Ultimate aan, een nieuwe UHS-I-geheugenkaart in micro-sd- en full-size sd-uitvoeringen waarmee professionele fotografen en contentmakers de productiviteit in hun creatieve workflow maximaliseren. De nieuwe PRO Ultimate-reeks heeft een capaciteit van maximaal 512 GB en een indrukwekkende sequentiële leessnelheid van tot wel 200 megabyte per seconde (MB/s).

Beste lees- en schrijfsnelheden met UHS-I-interface
De PRO Ultimate is een voorbeeld van Samsungs technologische innovaties en stelt een nieuwe norm met leessnelheden tot 200 MB/s (de maximaal haalbare snelheid via de UHS-I-interface) en schrijfsnelheden van 130 MB/s. Deze snelheden zorgen ongeacht de capaciteit voor een probleemloze overdracht van zware bestanden als 4K ultra-high definition (UHD) en full hd-video met ondersteuning voor Video Speed Class 30 (V30).
Om tegemoet te komen aan de behoefte van de consument om met grote bestanden te kunnen werken en de snelle overdracht naar andere apparaten mogelijk te maken, heeft de PRO Ultimate micro-sd-kaart een Application Performance Class 2 (A2). Hiermee worden hoge prestaties voor random lees- en schrijfbewerkingen en multi-tasking mogelijk.

Meer betrouwbaarheid en duurzaamheid
Professionele fotografen en contentmakers kunnen betrouwbare prestaties van de Samsung PRO Ultimate verwachten. Dat komt dankzij de verbeterde Error Correction Code-engine (ECC) van de controller en de multi-proof beveiligingsfuncties die zorgen voor een veiligere opslag van gegevens voor langere perioden. Dankzij een upgrade van de Low Density Parity Check (LDPC)-code van de ECC (van 1-kilobyte (KB) naar een 2KB-engine) is er een groter aantal schrijf- en wiscycli mogelijk op de PRO Ultimate.
De PRO Ultimate doorstaat de strengste testsituaties in de sector voor zorgeloos gebruik, zelfs in uitdagende omgevingen. Zo is hij beschermd tegen water tot 72 uur in twee meter diepte, valbestendig tot een hoogte van maximaal vijf meter, beschermd tegen slijtage tot 10.000 veegbewegingen en biedt hij de bescherming tegen röntgenstralen en magnetisme. Hij blijft zelfs werken onder extreme temperaturen van -25°C tot 85°C. Bovendien biedt de PRO Ultimate SD-kaart schokbescherming tot 1.500 gram.

Maximale energie-efficiëntie dankzij 28nm-controller
Een nieuwe 28nanometer (nm) controller zorgt voor een 37% betere energie-efficiëntie in vergelijking met de vorige reeksen van Samsung die uitgerust zijn met de 55nm-controller. Hierdoor kunnen consumenten hun apparaten gedurende langere tijd gebruiken zonder ze vaak op te moeten laden, waarmee ze het maximale uit de batterijduur van hun apparaat kunnen halen.

Multi-Device-compatibiliteit
De PRO Ultimate sd-kaart is compatibel met DSLR-camera’s en spiegelloze camera's, camcorders, pc's en laptops om de juiste media te creëren, te bewerken en over te zetten op meerdere apparaten.
De PRO Ultimate micro-sd-kaart biedt brede compatibiliteit met Android-smartphones, tablets, draagbare gameconsoles, actiecamera's, drones, pc's en meer. Het is een ideale keuze voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige geheugenkaart die aan hun uiteenlopende behoeften voldoet.

Probleemloos
“Met de groeiende hoeveelheid content in hoge resolutie, gegenereerd door gadgets als drones, actiecamera's en DSLR-camera's, zou je als professionele videomaker probleemloos met grote bestanden moeten kunnen werken, of je je data nu schrijft, leest of overzet,” zegt Roderick Niehorster, Marketing Manager Digital Storage bij Samsung Benelux. “Contentmakers moeten kunnen vertrouwen op de hoge snelheden en prestaties van geheugenkaarten en de nieuwe Samsung PRO Ultimate biedt die betrouwbaarheid door verbeterde controller-technologieën en multi-proof beveiliging.”

Prijs, beschikbaarheid en garantie
De PRO Ultimate micro-sd-kaart is verkrijgbaar in drie verschillende opslagcapaciteiten van 128 GB, 256 GB en 512 GB met adviesprijzen variërend van € 36,99 voor het 128GB-model tot € 137,99 voor de 512B-kaart. De PRO Ultimate micro-sd-kaart met de kaartlezer varieert van € 47,99 voor 128 GB tot € 148,99 voor 512 GB. De PRO Ultimate sd-kaart wordt aangeboden in vier opslagcapaciteiten van 64 GB, 128 GB, 256 GB en 512 GB, met adviesprijzen vanaf € 30,99 voor 64 GB tot € 167,99 voor 512 GB. De PRO Ultimate sd-kaart met kaartlezer varieert van € 41,99 tot € 178,99 voor de kaarten van 64 GB tot en met 512 GB.
De PRO Ultimate micro-sd-kaart zullen beschikbaar zijn vanaf 29 augustus en de PRO Ultimate sd-kaart zal in oktober 2023 wereldwijd beschikbaar zijn. De uitvoering waarbij een kaartlezer is inbegrepen, zal ook voor alle capaciteiten en in beide formaten beschikbaar komen voor gebruikers.
De nieuwe PRO Ultimate-geheugenkaarten worden geleverd met een beperkte garantie van tien jaar.

[1] De genoemde lees- en schrijfsnelheden zijn gebaseerd op interne tests die zijn uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden. Werkelijke snelheden kunnen variëren  afhankelijk van de capaciteit van de kaart evenals de interface van het hostapparaat. De genoemde prestaties zijn behaald door PRO Ultimate micro-sd-kaarten te gebruiken met kaartlezers van Samsung.

 

 

1. 1GB = 1,000,000,000 bytes (1 billion bytes). Actual usable capacity may vary. 
2. Up to 200MB/s read speeds, engineered with proprietary technology to reach speeds beyond UHS-I 104MB/s, require compatible devices capable of reaching such speeds. Up to 130MB/s write speeds, based on Samsung’s internal testing, performance may be lower depending upon host device interface, usage conditions and other factors. 
3. Shock-proof is applicable to SD card only. 

*Stated performance is achieved by using PRO Ultimate (micro)SD cards with Samsung readers. 

Samsung Pro Ultimate laptop