Apple introduceert Tap to Pay op iPhone in Nederland. Hierdoor kunnen winkeliers nu Apple Pay en andere contactloze betalingen accepteren met hun iPhone en een iOS-app van een partner.

Apple heeft aangekondigd dat bedrijven in heel Nederland nu contactloze betalingen in persoon kunnen accepteren via Tap to Pay op iPhone. Hierdoor kunnen miljoenen winkeliers, van kleine tot grote bedrijven, hun iPhone gebruiken om Apple Pay, contactloze creditcards en bankpassen en andere digitale portemonnees naadloos en veilig te accepteren. Hiervoor hebben ze alleen hun iPhone en een iOS-app van een partner nodig - er is geen extra hardware of betaalterminal nodig.

Tap to Pay op iPhone
Tap to Pay op iPhone is beschikbaar voor betalingsplatforms en app-ontwikkelaars in Nederland om te integreren in hun iOS-apps en aan te bieden als optie voor betalingsacceptatie aan hun zakelijke klanten. Adyen en SumUp zijn de eerste betaalplatforms die Tap to Pay op iPhone aanbieden aan hun Nederlandse zakelijke klanten, en binnenkort volgen ook Klearly, myPOS, Pay, Rabobank, Revolut, Stripe, Viva Wallet en Worldline. Adyen werkt samen met NewStore en New Black om een breed scala aan bedrijven te ondersteunen, waaronder het cosmeticamerk Rituals. Tap to Pay op iPhone zal de komende weken ook worden uitgerold naar Apple Store-locaties in Nederland.

Contactloze betalingen
Met Tap to Pay op iPhone kunnen verkopers contactloze betalingen accepteren via een ondersteunende iOS-app op een iPhone Xs of nieuwer met de nieuwste iOS-versie. Bij het afrekenen vraagt de winkelier de klant gewoon om diens iPhone of Apple Watch met Apple Pay, contactloze creditcard of andere digitale portemonnee in de buurt van de iPhone van de winkelier te houden om te betalen, waarna de betaling veilig wordt voltooid met behulp van NFC-technologie. Er is geen extra hardware nodig om contactloze betalingen te accepteren via Tap to Pay op de iPhone, dus bedrijven in Nederland kunnen betalingen accepteren vanaf elke plek waar ze zaken doen. Apple Pay wordt al bij meer dan 99 procent van de Nederlandse winkeliers geaccepteerd en met deze nieuwe mogelijkheid kan vrijwel elk bedrijf, groot of klein, Tap to Pay op iPhone gebruiken bij de kassa.

Privacy
Privacy is van fundamenteel belang bij het ontwerp en de ontwikkeling van alle betaalfuncties van Apple. Met Tap to Pay op iPhone worden de betaalgegevens van klanten beschermd door dezelfde technologie die Apple Pay privé en veilig maakt. Alle transacties met Tap to Pay op iPhone worden versleuteld en verwerkt met behulp van het Secure Element. Net als bij Apple Pay weet Apple niet wat er wordt gekocht of wie het koopt.

Samenwerking
Apple werkt nauw samen met toonaangevende betaalplatforms en app-ontwikkelaars in de betalings- en commercebranche om Tap to Pay op iPhone in Nederland aan te bieden. Tap to Pay op iPhone is een aanvulling op en uitbreiding van het uitgebreide pakket betaal- en handelstools dat betaalplatforms en app-ontwikkelaars hun klanten bieden om hen te helpen hun bedrijf te runnen en te laten groeien. Tap to Pay op iPhone werkt met contactloze credit- en debitcards van toonaangevende betaalnetwerken, waaronder American Express, Mastercard en Visa.
"Tap to Pay op de iPhone heeft al bewezen een game changer te zijn in de VS", zegt Roelant Prins, Chief Commercial Officer bij Adyen. "We zijn nu verheugd om Tap to Pay op iPhone als een van de eersten naar ons thuisland - Nederland - te brengen. Sinds de lancering in de VS vorig jaar hebben we veel zakelijke retailers Tap to Pay zien gebruiken om volledig mobiel te gaan en contactloze betalingen overal in de winkel te accepteren, maar ook daarbuiten, bij evenementen en pop-ups. Door alleen een iPhone te gebruiken om aankopen snel en veilig af te ronden, hebben verkopers meer tijd om zich op een zinvolle manier met hun klanten bezig te houden.”
"We zijn erg blij met de samenwerking met Apple om Tap to Pay op de iPhone in Nederland mogelijk te maken. Onze Sumup-handelaren zullen profiteren van een nieuwe dimensie van flexibiliteit door middel van een eenvoudige, veilige en beveiligde betaaloplossing die onmiddellijke acceptatie van betalingen biedt zonder extra hardwarekosten", aldus Michael Schrezenmaier, CEO Europa van SumUp. "In slechts enkele minuten kunnen grote en kleine bedrijven naadloos en veilig contactloze betalingen op hun iPhone accepteren door de SumUp app gratis te downloaden. Omdat veel van onze winkeliers in dynamische omgevingen werken, is deze functie echt baanbrekend en we zijn ervan overtuigd dat Tap to Pay op iPhone een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop bedrijven de komende jaren met klanten omgaan.”
"We zijn er trots op dat Rituals tot de pioniers behoort bij de introductie van Tap to Pay op iPhone in Nederland," zegt Lucas van Eeghen, directielid bij Rituals. "Voor ons biedt Tap to Pay op iPhone een geweldige kans om de druk tijdens piekuren te verminderen en de shopperervaring in onze winkels te stroomlijnen.”

Apple Tap to Pay op iPhone online