Vanaf 11 augustus zijn de nieuwe smartwatches Samsung Galaxy Watch6 en Galaxy Watch6 Classic verkrijgbaar. Samsung biedt hiermee voor een breed publiek allerlei nieuwe en handige manieren om goed inzicht te krijgen in hun gezondheid en welzijn en deze te verbeteren, van slaap- en fitnesscoaching tot voedingsinzichten en iedere dag en iedere nacht.

Samsung kondigde onlangs de nieuwe Galaxy Watch6 en Galaxy Watch6 Classic (1) aan, ontworpen om gebruikers gezondere gewoonten te laten opbouwen gedurende de dag en de nacht (2). De Galaxy Watch6-reeks biedt veel gezondheidsopties en goede prestaties in een verfijnd en gestroomlijnd ontwerp - met een dunnere omlijsting, een groter en levendiger scherm en een interactievere gebruikersinterface (3). Beide modellen geven toegang tot een bredere selectie wijzerplaten en nieuwe keuzemogelijkheden voor horlogebanden.

Gepersonaliseerde begeleiding voor gezonder leven
De Galaxy Watch6-reeks biedt gepersonaliseerde en bruikbare tips, adviezen en aanmoedigingen voor een gezonder leven. Een betere gezondheid begint met beter slapen (4) en hierbij richt Samsung zich op drie belangrijke elementen van een betere slaap: het begrijpen van persoonlijke slaappatronen, het ontwikkelen van betere gewoonten en het tot stand brengen van een slaapvriendelijke omgeving.
De Galaxy Watch6 bouwt voort op Samsungs slaap- en welzijnsfuncties en biedt nu een diepgaande analyse van jouw slaap (5) door het meten van je totale slaaptijd, slaapcyclus, de tijd dat iemand wakker is en fysieke en mentale herstel, om gebruikers inzicht te geven in de kwaliteit van hun slaap. Daarnaast houdt de Galaxy Watch6 gebruikers hun slaapgewoonten bij, zodat ze weten hoe consistent hun slaap- en waaktijden zijn, en krijgen ze een slaap type toegewezen (6).
De verbeterde slaapcoaching (7) stelt gebruikers in staat hun slaapinzichten om te zetten in daden, met op maat gemaakte instructies, tips en herinneringen, direct toegankelijk vanaf hun pols en op hun gekoppelde smartphone. Wanneer het tijd is om naar bed te gaan, kan de Galaxy Watch6 gebruikers helpen de juiste slaapomgeving in te stellen door automatisch de instellingen van smart home-apparatuur (8) te wijzigen en de Slaapmodus op hun horloge en telefoon (9) te activeren. Zo kunnen meldingen worden gedempt, schermen worden gedimd en zelfs de Invisible LED-infraroodsensor op de watch worden geactiveerd om gezondheidsinzichten te verzamelen zonder extra afleiding door licht.

Fitness
De fitnessfunctionaliteiten zijn verder gepersonaliseerd en houden gebruikers gemotiveerd om hun doelen te bereiken. Body Composition (10) legt belangrijke fysieke metingen vast, zoals skeletspieren, basaal metabolisme, lichaamsvocht en lichaamsvetpercentage. Dit alles biedt een complete momentopname van het lichaam en de conditie, met een aanpak op maat voor het stellen van doelen en het bijhouden van vorderingen. Naast de gepersonaliseerde fitnesstips zijn er nu ook voedingstips, via een nieuwe samenwerking met Whisk (11).
De nieuwe Gepersonaliseerde Hartslag-zone-functie analyseert individuele lichamelijke capaciteiten (12) en definieert vijf optimale intensiteitsniveaus voor het hardlopen, van een niveau gefocust op vet verbranden tot intensieve training, waarmee gebruikers hun eigen doelen kunnen stellen op basis van hun vermogen. Naast de meer dan 100 al bestaande workout-trackers, is er nu het nieuwe Track Run, dat hardloopsessies op een hardloopbaan registreert. Met Custom Workout kunnen gebruikers een persoonlijke trainingsroutine opbouwen en bijhouden.

Hartslag, bloeddruk, ECG en valdetectie
Naast bloeddruk (13) en elektrocardiogrammonitoring (14) geeft HR Alert (15) inzicht in de hartgezondheid door abnormaal hoge of lage hartslagen op de achtergrond bij te houden, zelfs tijdens de slaap (16). De Galaxy Watch6 kan gebruikers helpen om 's nachts de huidtemperatuur te monitoren voor waardevolle inzichten, zoals het bijhouden van de menstruatiecyclus (17). Valdetectie (18) kan een val detecteren tijdens het sporten, als iemand stilstaat en zelfs als als iemand tijdens het slapen uit bed valt. Zodra een val wordt waargenomen, waarschuwt het horloge automatisch een alarmnummer of vooraf geselecteerde contactpersonen.

Verfijnd ontwerp
De Galaxy Watch6 heeft nieuwe designs voor een betere weergave, meer vermogen en een bredere selectie van gepersonaliseerde en comfortabele opties (19). Zo is lezen en schrijven makkelijker op het 20% grotere scherm (20), met meer tekst op het scherm en een groter toetsenbord (21). Het scherm is levendiger met een hogere resolutie (22) en heeft een maximale helderheid van 2.000 nits. Met Always On Display pas je eenvoudig de helderheid aan, waardoor gebruikers zelfs in fel zonlicht door kunnen werken. Dankzij de verbeterde processor en het verbeterde geheugen zijn interacties met de Galaxy Watch6 soepeler en sneller dan ooit (23).
De Galaxy Watch6 en Watch6 Classic hebben respectievelijk een 30% dunnere rand en een 15% dunnere roterende horlogerand (24), waardoor het kenmerkende ronde frame nog mooier naar voren komt. De Galaxy Watch6-reeks is voorzien van nieuwe stijlvolle, interactieve en informatieve wijzerplaten die het grote display optimaal benutten. Met de nieuwe one-click-horlogebandjes kunnen gebruikers eenvoudig mixen en matchen. Met verschillende unieke combinaties hebben gebruikers de mogelijkheid hun perfecte horloge samen te stellen op Samsung.com (25). De nieuwe lichtgewicht Fabric Band (26) en de Sleep Coaching-wijzerplaat zijn bijvoorbeeld perfect te combineren als je op een comfortabele manier informatieve slaapinzichten wilt verzamelen.
De Galaxy Watch6-reeks heeft een grotere accu en een lager verbruik (27) ter ondersteuning van het grotere en helderdere scherm. Met slechts acht minuten snel opladen heb je er acht uur extra bij, prima om ‘s nachts je slaap mee bij te houden (28).

Meer mogelijkheden
De Galaxy Watch6-reeks brengt meer mogelijkheden (29) naar je pols. De nieuwe Google Wallet (30) helpt gebruikers om meer zaken uit hun portemonnee, zoals kaartjes voor evenementen, je boardingpass, creditcards en lidmaatschapskaarten, op hun horloge over te zetten. Dankzij de ondersteuning voor Google Pay kan je ook mobiele betalingen verrichten met je Galaxy Watch, zonder dat je hiervoor je smartphone tevoorschijn hoeft te halen. Het verbeterde Gesture Control stelt gebruikers in staat om hun horloge gemakkelijk te bedienen via eenvoudige gebaren, voor meer toegankelijkheid en gemak. Gebruikers kunnen hun eigen snelkoppelingen instellen en nu zonder aanraking toegang krijgen tot apps en functionaliteiten.
WhatsApp maakt het voor Galaxy Watch-gebruikers makkelijker om in contact te blijven met vrienden en familie, allemaal zonder een telefoon tevoorschijn te hoeven halen. Vanaf dit najaar kunnen gebruikers direct vanaf hun horloge productief blijven met nieuwe apps van Google Agenda en Gmail, die exclusief beschikbaar zullen zijn op Wear OS. Gebruikers kunnen ook makkelijker fitnessvoortgang of voedingsgegevens volgen met updates van Peloton en MyFitnessPal. Binnenkort geniet je bovendien van de extra streaming-mogelijkheden van Audible. Dankzij de introductie van een nieuwe Skin Temperature API – een onderdeel van Samsungs Privileged Health software development kit (SDK) – krijgen partners binnenkort toegang tot geavanceerde infraroodtechnologie voor preciezere metingen en veel nieuwe mogelijkheden. De onlangs gelanceerde Thermo Check-app maakt gebruik van deze nieuwe API, waardoor je contactloos en nauwkeurige de temperatuur van je favoriete maaltijd kunt meten, of die van de zee – vlak voordat je gaat zwemmen.
Samen met andere Samsung-apparaten breidt de Galaxy Watch6-reeks de gebruikservaring nog verder uit. De verbeterde Camera Controller maakt het op afstand bedienen van een gekoppelde Galaxy Z Flip5-camera (31) mogelijk. Gebruikers kunnen schakelen tussen modi en zoom-levels. Samsung Smart TV (32) en de Galaxy Tab S9 tonen voortgang in realtime met een begeleid fitness- of mindfulnessprogramma op het grote scherm. Galaxy Buds2 Pro kunnen automatisch schakelen tussen verschillende Samsung-apparaten met Auto Switch. Mocht je je telefoon kwijtraken, dan kan de Galaxy Watch6-reeks nu de locatie bepalen via Find My Phone met kaartondersteuning (33).
En zoals altijd blijven persoonlijke gegevens op het horloge veilig dankzij het Samsung Knox- beveiligingsplatform.

LTE
Van de Galaxy Watch6-reeks zijn wederom LTE-modellen beschikbaar, waarmee de gebruiker via Multisim zonder telefoon op pad kan. Met Multisim zit er een digitale kopie van je simkaart in je Samsung Watch, wat het mogelijk maakt te bellen of gebruik te maken van internet zonder dat je telefoon in de buurt is. Zo kun je bijvoorbeeld een rondje hardlopen zonder je telefoon, terwijl je je favoriete muziek streamt naar je Galaxy Buds. Door middel van de Google Pay-app check je met je watch gemakkelijk in bij het openbaar vervoer of betaal je voor een koffie.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Watch6 en Galaxy Watch6 Classic kunnen vanaf 26 juli in geselecteerde markten (34) worden gereserveerd en zijn vanaf 11 augustus verkrijgbaar.
De Galaxy Watch6 is heel geschikt perfect voor alledaags gebruik, dankzij een modern en minimalistisch design. Hij is verkrijgbaar in 44mm in Graphite en Silver en in 40 mm in Graphite en Gold. Prijzen beginnen bij € 319,00 voor de Bluetooth-versie en € 369,00 voor de LTE-versie. Een meer luxe en tijdloos horloge-ontwerp heeft de Galaxy Watch6 Classic met de roterende omlijsting. Hij is verkrijgbaar in Black en Silver in 43 mm en 47 mm, vanaf € 419,00 voor de Bluetooth-versie en € 469,00 voor de LTE-versie.
Bij aankoop van de Galaxy Watch6 serie ontvang je nu een Fabric Band t.w.v. € 49,99 en tot € 70,00 cashback, dit betreft € 50,00 cashback voor de Galaxy Watch6 en €70,00 cashback voor de Galaxy Watch6 Classic-modellen. Deze promotie loopt van 26 juli tot en met 3 september 2023.

Galaxy Watch5 Pro
Ben je op zoek naar duurzaamheid, prestaties en stijl, dan blijft de Galaxy Watch5 Pro beschikbaar als optie. Hij wordt nu geleverd met nog meer verbeterde functionaliteiten voor het GPS-uitwisselings-format (GPX) (35). Bedwing een nieuwe route met de GPX-bestandsdatabase, waarmee je eenvoudig aanbevolen routes kunt zoeken en openen. Of gebruik Route Workout, dat nu hardlopen en wandelen ondersteunt naast het al eerder beschikbare wandelen en fietsen.

1 De beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de markt, het model en de gekoppelde smartphone Alle functionaliteiten, kenmerken, specificaties en andere producteigenschappen die in dit document worden verstrekt, inclusief maar niet beperkt tot de voordelen, het ontwerp, de prijzen, de componenten, de prestaties, de beschikbaarheid en de mogelijkheden van het product, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
2 Uitsluitend bedoeld voor algemene wellness- en fitnessdoeleinden. Niet bedoeld voor gebruik bij het detecteren, diagnosticeren, behandelen, bewaken of beheersen van een medische aandoening of ziekte. Gebruikers dienen medisch advies in te winnen bij een arts. Bepaalde functies kunnen verschillen per markt, provider of het gekoppelde apparaat.
3 Vergeleken met de Galaxy Watch5-serie.
4 Slaapfuncties zijn alleen bedoeld voor algemene wellness- en fitnessdoeleinden. De metingen zijn alleen voor persoonlijke referentie. Raadpleeg een medische professional voor advies.
5 Weergegeven op een gekoppelde smartphone.
6 Vereist slaapgegevens van minimaal 7 dagen, inclusief 2 vrije dagen.
7 Vereist slaapgegevens van minimaal 7 dagen, inclusief 2 vrije dagen.
8 Beschikbaar op slimme apparaten die zijn geregistreerd bij SmartThings. Vereist de nieuwste versie van Samsung Clock en de mobiele SmartThings-apps.
9 Ondersteund op Galaxy-smartphones met One UI 5 of hoger.
10 Body Composition mag niet worden gebruikt als je een geïmplanteerde pacemaker of ander geïmplanteerd medisch apparaat hebt, of als je zwanger bent. Meetresultaten zijn mogelijk niet nauwkeurig als je jonger bent dan 20 jaar. Uitsluitend bedoeld voor algemene gezondheids- en fitnessdoeleinden.
11 Ondersteund in het Engels en Koreaans.
12 Om het bereik van elke HR-zone voor hardlopen bij te werken op basis van cardiopulmonale capaciteiten, dien je meer dan 10 minuten buiten te rennen met een constante snelheid van 4 km/u of sneller.
13 De bloeddrukfunctie is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Om nauwkeurigheid te garanderen, moeten gebruikers hun apparaat elke vier weken kalibreren met een traditionele bloeddrukmanchet. De BP-functie kan geen diagnose stellen van hypertensie of andere aandoeningen, of controleren op tekenen van een hartaanval. Het is niet bedoeld ter vervanging van traditionele diagnose- of behandelingsmethoden door een gekwalificeerde specialist in de gezondheidszorg.
14 De ECG-functie is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Het is niet bedoeld om traditionele methoden van diagnose of behandeling te vervangen. De functie is niet bedoeld voor gebruikers met andere bekende aritmieën dan AFib. Gebruikers mogen de uitvoer van het apparaat niet interpreteren en er geen klinische actie op ondernemen zonder overleg met een gekwalificeerde specialist in de gezondheidszorg.
15 De HR Alert-functie is bedoeld voor algemene gezondheids- en welzijnsdoeleinden en is niet bedoeld voor gebruik bij het diagnosticeren van ziekten of andere aandoeningen, of bij het genezen, verlichten, behandelen of voorkomen van ziekten.
16 De functies worden ondersteund via de Samsung Health Monitor-app. Beschikbaarheid kan per markt of apparaat verschillen. Vanwege marktbeperkingen bij het verkrijgen van goedkeuring/registratie als Software as a Medical Device (SaMD), werkt het alleen op horloges en smartphones die in landen zijn gekocht waar de dienst momenteel beschikbaar is (de dienst kan echter beperkt zijn wanneer je naar landen reist waar de dienst niet beschikbaar is). Deze app kan alleen worden gebruikt voor metingen bij personen in de leeftijd van 22 jaar en ouder.
17 Vanwege landbeperkingen bij het verkrijgen van goedkeuring/registratie als medisch hulpmiddel, werkt de functionaliteit alleen op telefoons en horloges die zijn gekocht in de landen waar de dienst momenteel beschikbaar is. Niet bedoeld voor anticonceptie. Als je momenteel hormonale anticonceptie gebruikt of een hormonale behandeling ondergaat die de ovulatie remt, is deze dienst niet nuttig voor het volgen van de ovulatie. Voorspellingen kunnen variëren afhankelijk van het juiste gebruik van je horloge, ingevoerde gegevens, omgevingsomstandigheden, enz. Bedoeld voor gebruikers van 18 jaar en ouder. Gebruikers dienen de voorspellingen niet te interpreteren en er geen klinische actie op te ondernemen zonder overleg met een gekwalificeerde zorgverlener.
18 Om een contactpersoon voor noodgevallen op de hoogte te stellen, is een netwerkverbinding vereist. De GPS-nauwkeurigheid kan worden beïnvloed door belemmeringen van het satellietsignaal, zoals gebouwen.
19 Vergeleken met de Galaxy Watch5-serie.
20 De vergelijking van de schermgrootte is gebaseerd op de Galaxy Watch6 Small (40 mm) en de Galaxy Watch6 Classic Small (43 mm) Vergeleken met respectievelijk de Galaxy Watch5 Small (40 mm) en de Galaxy Watch4 Classic Small (42 mm). Gebaseerd op de Galaxy Watch6 Large (44 mm) en de Galaxy Watch6 Classic Large (47 mm), is de vergelijking van de schermgrootte 16%.
21 De Galaxy Watch6 Small (40 mm) en de Galaxy Watch6 Classic Small (43 mm) tonen 33 procent meer meldingstekst en een 13 procent groter toetsenbord in vergelijking met respectievelijk de Galaxy Watch5 en de Galaxy Watch4 Classic.
22 Vergeleken met de Galaxy Watch5-serie.
23 Vergeleken met de Galaxy Watch5-serie.
24 De Galaxy Watch6 Small (40 mm) heeft een 30 procent dunnere omlijsting dan de Galaxy Watch5 Small (40 mm), terwijl de Galaxy Watch6 Classic een 15 procent dunnere roterende omlijsting heeft dan de Galaxy Watch4 Classic.
25 Beschikbaar op samsung.com in geselecteerde markten. Het aantal beschikbare combinaties kan variëren per markt.
26 Afzonderlijk verkrijgbaar. De beschikbaarheid van horlogebandjes kan per markt of aanbieder verschillen.
27 Vergeleken met respectievelijk de Galaxy Watch5 en de Galaxy Watch4 Classic.
28 Tests uitgevoerd door Samsung met een pre-releaseversie van de Galaxy Watch6 en de Galaxy Watch6 Classic (BT & LTE), elk gekoppeld aan een Samsung-telefoon; alle geteste apparaten met pre-releasesoftware, Galaxy Watch Magnetic Fast Charging USB C-kabel (EP-OR900), en Samsung USB C-lichtnetadapter van 25W (EP-TA800). De oplaadtijd varieert per regio, instellingen, gebruikspatroon en omgevingsfactoren; daadwerkelijke resultaten kunnen variëren. De Samsung 25W USB C Power Adapter (EP-TA800) wordt los verkocht.
29 De beschikbaarheid van bepaalde apps/functies kan per markt, aanbieder of aangesloten apparaat verschillen. Voor sommige apps kunnen abonnementskosten in rekening worden gebracht.
30 De beschikbaarheid van Samsung Wallet en de functies ervan kunnen per markt en gekoppelde smartphone verschillen.
31 Ondersteund op Galaxy S9 en latere modellen.
32 Voor deze functie moet een Galaxy Watch worden gekoppeld aan een compatibele Smart TV uit 2021 of later. De beschikbaarheid kan per markt, model en aangesloten apparaten verschillen.
33 Voor deze functie moet je horloge gekoppeld zijn aan je telefoon en dient hij aangemeld te zijn bij hetzelfde Samsung-account.
34 Beschikbaarheid kan per markt of aanbieder verschillen. Ondersteunde modellen, kleuren, maten en bandjes kunnen per markt of aanbieder variëren.
35 De GPS-functie vereist een internetverbinding. Kan worden gebruikt op LTE-modellen zonder gekoppelde smartphone. Niet-LTE-modellen vereisen een Bluetooth-verbinding met een gekoppelde smartphone.
36 Gemeten zonder gezondheidssensoren.
37 Gemeten zonder band.
38 De werkelijke levensduur van de accu kan variëren, afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.
39 Wear OS Powered by Samsung werkt met telefoons met de nieuwste versie van Android (met uitzondering van de Go-editie en telefoons zonder Google Play Store). Ondersteunde functies kunnen per platform en markt verschillen en de compatibiliteit kan wijzigen.
40 LTE-connectiviteit alleen beschikbaar in LTE-modellen.
41 De Galaxy Watch6-reeks is waterbestendig tot 50 meter diepte gedurende 10 minuten onder de 5ATM-classificatie. Hij is niet geschikt voor duiken of activiteiten met water onder hoge druk. Als het apparaat of je handen nat zijn, moeten ze grondig worden gedroogd voor gebruik. De Galaxy Watch6-reeks biedt bescherming tegen het binnendringen van stof en zoet water tot een diepte van maximaal 1,5 meter gedurende maximaal 30 minuten (IP68). Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie, inclusief onderhouds- / gebruiksinstructies.
42 Apparaatactivering is alleen beschikbaar na verbinding met een smartphone die Google Mobile Services ondersteunt. Compatibele apparaten kunnen verschillen per markt, provider of apparaatmerk.

Samsung Galaxy Watch6 modellen