Ten tijde van de pandemie hoorde je er vrijwel iedereen over praten: cryptocurrency. Het duurde toentertijd niet lang totdat meer dan een miljoen Nederlanders over cryptomunten beschikten. Het leek wel of iedereen een beetje crypto bezat. Daardoor steeg de waarde van de digitale munt op de koers als een malle.

Tegenwoordig hebben we het niet meer zo vaak over investeren in de Bitcoin koers of een van de andere koersen. We praten liever over hoe duur het dagelijks leven geworden is en hoeveel we wel niet moeten betalen voor onze energierekeningen. Is investeren in crypto anno 2023 nog wel een goed idee? We zochten het voor je uit.

Eindelijk ademruimte op de verschillende koersen
Wat in ieder geval zeker is, is dat de meningen over de toekomst van crypto nogal uiteen liggen. De één ziet het niet meer gebeuren dat de waarde van de diverse cryptomunten nog zo’n stijging door zal maken als een paar jaar geleden, terwijl de ander dit juist als een moment ziet om te ontwikkelen. Feit is dat de waarde van de totale cryptomarkt enorm is gedaald sinds de recordtijden in de pandemie. Maar: dat betekent gelukkig niet dat je niet meer zou moeten investeren in Bitcoin of een andere munt.

Hoe dat precies zit? Simpel: er is weer meer ademruimte op de cryptomarkt te vinden. Waar eigenlijk iedereen een paar jaar geleden iets mee wilde pikken van de Bitcoin en de andere munten is dat nu veel minder het geval. Het gevolg is dat de waarde van crypto inderdaad een stuk lager ligt dan wanneer er veel vraag is, maar er is nu wel meer tijd en ruimte om oplossingen voor de langere termijn te bouwen. Op de achtergrond wordt er namelijk nog steeds hard gewerkt voor goede oplossingen binnen diverse cryptomunten. Dus ja: het is zeker interessant om in 2023 nog te investeren in crypto.

Deze munten moet je in de gaten houden in 2023/2024
Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency zoals de Bitcoin, is het altijd aan te raden om je kansen te spreiden. In andere woorden: zet je geld niet in op één cryptocoin, maar verdeel je inleg over meerdere munten en zelfs meerdere soorten beleggingen. Op die manier ben je niet al je geld kwijt wanneer het even wat minder gaat op de koers van een bepaalde munt. Investeer je bijvoorbeeld in de Ripple koers dan moet je ook investeren in andere koersen. Zo simpel is het.

Er is een aantal munten dat interessant genoeg is om in de gaten te houden voor de komende jaren. Ben je nog op zoek naar een goede investering? Kijk dan eens naar de onderstaande munten die een investering waard zijn.

Ethereum als concurrent van de Bitcoin
Een van de beste knallers van de laatste jaren, is de Ether van Ethereum. Dit is de enige cryptomunt waarvan wordt gezegd dat het een écht goede concurrent is van de Bitcoin. Sterker nog: het zou zomaar kunnen dat de Ether de waarde van de Bitcoin gaat overtreffen! Wat daarbij interessant is, is dat Ethereum er alles aan doet om duurzaam te werken door niet te hoeven minen. Dat is iets dat heel goed past bij de huidige samenleving en de toekomst.

Chainlink als goede toevoeging aan crypto wallet in 2023/2024
Naast Ethereum is Chainlink een interessant netwerk om op te wedden. Chainlink is een gedecentraliseerd netwerk dat draait op de blockchain van Ethereum. Daarmee hebben ze niet alleen een stevige basis te pakken, maar ook een plek waar slimme contracten (smart contracts) verbinding kunnen maken met externe gegevens. Normaal gesproken is dat niet mogelijk vanuit een smart contract zelf, waardoor het erg voordelig is voor toekomstige transacties en ontwikkelingen. Daarom is Chainlink zeker een optie voor je wallet in 2023/2024.

DOT van Polkadot aanrader door hoge transactiesnelheid  
Tot slot is de DOT van Polkadot nog een cryptomunt met potentie. Grote kans dat je deze altcoin nog niet kent. De DOT is momenteel de cryptomunt met een van de hoogst mogelijke transactiesnelheden van alle munten. Dat is een ontzettend groot voordeel, want dat zorgt ervoor dat het doen van transacties binnen no time uitgevoerd kan worden. Daarbij zeggen diverse experts en programmeurs dat Polkadot nog veiliger is dan Ethereum. Polkadot maakt namelijk gebruik van één blockchain voor de beveiliging met daaronder allemaal mini-blockchains. 

Kortom: investeren in cryptocurrency zoals Bitcoin, DOT en andere munten is zeker nog de moeite waard. Juist nu de grootste ‘hitte’ op de cryptomarkt een beetje verdwenen is, is er weer meer ruimte om te groeien. Dat kan zeker de nodige tijd kosten, maar zolang je dat onthoudt kun je uiteindelijk zeker winst maken met je investering.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met bitcoinkoers.org

Ripple