De game Space Invaders is 45 jaar geworden en daarom brengen Taito en Google een nieuwe leuke versie van deze game uit met Space Invaders World Defense. In deze Augmented Reality-versie van Space Invaders moet je op je smartphone je omgeving en de hele wereld verdedigen, samen met andere spelers. 

Space Invaders, uren heb ik dat spel gespeeld, eerst op de Atari en dat is lang geleden. En dat blijkt ook wel, want Space Invaders bestaat inmiddels 45 jaar. Ter ere van dit 45-jarig jubileum van de iconische game SPACE INVADERS heeft Google samengewerkt met TAITO, de ontwikkelaar van de game, en Unit9 om de wereld te transformeren in een speeltuin - dankzij augmented reality (AR). SPACE INVADERS: World Defense is een mobiele game op Android and iOS en in de Play Store is deze bijna 91 MB groot. Space Invaders World Defense nodigt spelers van over de hele wereld uit om naar buiten te gaan en de aarde te verdedigen. Space Invaders spawnen vanuit gebouwen en daken, verschuilen zich achter constructies en zweven in de lucht. Spelers van over de hele wereld kunnen samenwerken om de planeet te redden.

Spelers verkennen hun buurten om nieuwe Space Invaders te ontdekken en punten te scoren door ze uit te schakelen. Ze kunnen speciale power-ups ontgrendelen, strijden met vrienden om de topscore in de buurt van hun locatie en hun prestaties delen op sociale media met een AR-selfie.

Augmented reality
De game wordt mogelijk gemaakt door Google's ARCore en Geospatial API, waarbij de directe omgeving van de speler en nabijgelegen gebouwen, landschappen en andere architecturale elementen worden gebruikt om boeiende niveaus in de echte wereld te ontwerpen met AR en alleen op het scherm met 3D. De ameplay past zich aan de echte wereld van de speler aan, inclusief locatie, tijd en lokaal weer. 

Augmented reality (AR) combineert de fysieke en digitale wereld en transformeert de manier waarop mensen winkelen, leren, spelen en omgaan met content. Merken en makers kunnen AR gebruiken om hun inhoud dichter bij mensen te brengen en hen te helpen de wereld in een geheel nieuwe dimensie te ervaren. Google heeft onlangs Geospatial Creator aangekondigd, waarmee ontwikkelaars, makers en animators eenvoudig locatiegebaseerde AR-ervaringen kunnen creëren en publiceren, zonder dat ze hoeven te coderen, en in de tools die ze al kennen en waar ze van houden: Unity en Adobe Aero.

Female player defending London from 3D Space Invaders in augmented reality.