In 2024 gaat het tweede seizoen van de hitserie ‘Billy the Kid’ in première op Viaplay. De Britse acteur Tom Blyth kruipt opnieuw in de hoofdrol van de legendarische revolverheld van het Wilde Westen. Ook is er een rol weggelegd voor de Nederlandse acteur Matthijs van de Sande Bakhuyzen (De Daltons, Afblijven, Kenau).

Het tweede seizoen bestaat uit acht afleveringen die in 2024 op Viaplay te zien zullen zijn. Net als het eerste seizoen, is ook het tweede seizoen geschreven en geproduceerd door de veel geprezen producent Michael Hirst (Vikings, The Tudors, Elizabeth). De epische en romantische avonturenreeks, geïnspireerd op het leven van de meest beruchte revolverheld van de VS, Billy the Kid, wordt vervolgd in het tweede seizoen. Billy (Tom Blyth) en zijn bondgenoten nemen het op tegen zijn oudste vriend Jesse Evans (Daniel Webber) en de beruchte Santa Fe Ring. Een strijd die escaleert in de bloedige Lincoln County War.

Dramatisch
Michael Hirst, Producent Billy the Kid: “Ik ben erg enthousiast over het tweede seizoen dat zich zal focussen op de beruchte en bloedige gebeurtenissen tijdens de Lincoln County War. Billy's heldendaden en zijn buitengewone moed tijdens de oorlog maakten hem eerst beroemd in Amerika en daarna in de hele westerse wereld. Het is een verhaal dat het vertellen waard is - dramatisch, onvergetelijk, aangrijpend en iconisch. En het zal zeker de moeite waard zijn om te kijken.”
Matthijs van de Sande Bakhuyzen, speelt Walz in het tweede seizoen: “Ik heb altijd iets gehad met het wilde westen. Ik herinner me hoe ik mij als kind verkleedde als cowboy en deed alsof ik door de prairie reed, op zoek naar water en vijanden neerschoot. Ik voel me echt vereerd dat ik nu de kans krijg om deel uit te maken van zo'n bekend deel van de Amerikaanse geschiedenis terwijl ik in het verhaal van Billy the Kid duik. Ik ben ontzettend enthousiast om samen te werken met alle geweldige internationale acteurs die in deze serie spelen en blij met de fantastische crew die ons omringt.”