Samsung komt met een een QLED-tv van liefst 98 inch oftewel bijna 2,5 meter. Lees hier wat de 98inch QLED Q80C tv nog meer heeft.

Groot, groter, grootst... Dat moeten ze bij Samsung hebben gedacht toen ze aan de slag gingen met een tv met een diagonaal van bijna 2,5 meter. Al zeventien jaar op rij is Samsung wereldwijd marktleider op het gebied van televisies [1] en kondigt zijn nieuwe 98-inch QLED Q80C TV aan in de Benelux [2]. Volgens Samsung-man Tonnie van Schijndel merkt Samsung: "dat de consument steeds meer behoefte heeft aan grotere schermen.”

QLED Q80C design en geluid
Het heel dunne SuperSlim-design (48,4 mm) van de Q80C wordt omlijnd door een strakke, dunne rand. Ondanks het dunne design van de tv knalt het geluid er in hoge kwaliteit uit. Dankzij de ingebouwde Dolby Atmos kun je genieten van je favoriete programma's met 3D-bioscoopgeluid. Samsungs OTS (Object Tracking Sound) Lite zorgt ervoor dat je de actie echt voelt doordat het geluid met de actie op het scherm meebeweegt. Q-Symphony synchroniseert de TV en de Soundbar in de juiste harmonie voor het mooie 360 graden-geluid.

Beeld en instellingen
De 4K Neural Quantum Processor maakt gebruik van AI Upscaling-technologie om de diepte en de scherpte te optimaliseren voor het grote scherm. In combinatie met Quantum HDR+-technologie zorgt dit voor mooie zwart-levels en de juiste helderheid, zodat je elk detail haarscherp kunt zien. Dankzij het 100% kleurvolume [3] van Quantum Dot kun je zelfs tijdens de helderste scènes van levendige, authentieke kleuren genieten, gevalideerd door PANTONE. Als je urenlang op wilt gaan in je favoriete content, kun je de belasting van je ogen verminderen door de EyeComfort-modus in te schakelen. Dit is een intelligente beeldinstelling waarmee je de helderheid en kleurtoon van het scherm automatisch aan kunt passen op basis van een ingebouwde lichtsensor en informatie over zonsondergang en zonsopgang. Als je 's avonds tv kijkt, vermindert EyeComfort de hoeveelheid blauw licht, zodat het beeld warmer en comfortabeler voor de ogen wordt.

Samsung Smart Hub
Alle Samsung- tv’s van 2023 zijn voorzien van Samsung Smart Hub, een intuïtieve gebruiksinterface die al je entertainment vanaf één plek toegankelijk maakt. Gamers hebben toegang tot de Xbox Cloud Gaming app, een cloudgebaseerde app met games van ‘s werelds grootste ontwikkelaars, zoals Fortnite, Forza en Minecraft Legends. Games draaien heel soepel (4K@120Hz) met Motion Xcelrator Turbo+ van de Q80C. Ook speel je cloud-games als een pro dankzij FreeSync Premium Pro dat HDR-gaming met lage latency en zonder haperingen levert.

Prijs en beschikbaarheid
De 98inch QLED Q80C heeft een adviesprijs van € 7.999,- en is beschikbaar vanaf 1 juli [4]. Tijdelijk wordt de tv aangeboden met een Samsung Dolby Atmos Soundbar (HW-Q930C).

1 Omdia onderzoek
[2] Lancering in heel Europa
[3] De internationaal gerenommeerde test- en certificeringsorganisatie Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) heeft bevestigd dat (Neo) QLED TV’s een kleurvolume van 100% kunnen produceren volgens de DCI-P3 standaard.
[4] Afhankelijk van het land