Synology heeft de DiskStation DS223j met 2 sleuven aangekondigd, het nieuwste systeem in de J-serie van startersmodellen. Deze nieuwe oplossing is speciaal ontworpen voor thuiskantoren en kleine ondernemingen.

Synology komt met een nieuwe NAS, de DS223j. Hij is bedoeld voor kleinschalige omgevingen, zoals thuiskantoren en zelfs iets grotere ondernemingen. Het is een energiezuinig apparaat dat alle gegevensbeheer- en -beschermingstools biedt om bestanden effectief te beheren. De DS223j gebruikt de intuïtieve DiskStation Manager (DSM) van Synology en beschikt over tal van opties en toepassingen voor het dagelijks opslaan en beheren van gegevens, onder meer voor bestandssynchronisatie, het delen van bestanden, het maken van back-ups en videobewaking.

Synology DS223j
De DS223j ondersteunt tot 36 TB aan ruwe opslagcapaciteit (1), waardoor het apparaat kleine teams een effectieve optie biedt om hun gegevens op één platform samen te brengen voor veilige en eenvoudige toegang. Het draait op het besturingssysteem DSM, dat tal van toepassingen voor back-up, synchronisatie en het delen van bestanden bevat en dus heel geschikt is om op afstand (samen)werken te verbeteren.
Bestanden kunnen altijd en overal veilig worden beheerd dankzij toegang via meerdere apparaten. Met de meegeleverde Synology Photos-app kunnen gebruikers hun foto’s met slimme beheertools back-uppen, delen en organiseren. Vergeleken met zijn voorgangers kan DS223j veeleisender taken en een groter aantal gelijktijdige gebruikers aan. Zo biedt het apparaat een ruim 180% snellere indexatie van bestanden in Synology Drive en een ruim 200% snellere indexatie van afbeeldingen in Synology Photos.
Met de release van de nieuwe DSM 7.2 is de DS223j de eerste Synology NAS van de J-serie die het Btrfs-bestandssysteem ondersteunt. Dit maakt zelfherstel van bestanden mogelijk om beschadiging van gegevens tegen te gaan en biedt toegang tot de Snapshot Replication-functie van Synology. Door veelvuldig point-in-time-snapshots te maken, kunnen gebruikers ongewenste en onbedoelde wijzigingen van bestanden ongedaan maken.

Synology Drive
Met Synology Drive kunnen gebruikers hun bestanden eenvoudig delen en synchroniseren tussen pc’s, Macs en mobiele apparaten, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Teams die over verschillende tijdzones zijn verspreid, kunnen er dus voor zorgen dat hun workflow vloeiend en productief blijft.
De DS223j kan ook worden geïntegreerd met openbare clouddiensten, zoals Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive, zodat gebruikers hun bestanden in en vanuit clouddiensten van derden kunnen opslaan en tegelijkertijd volledig eigenaar van hun gegevens blijven.

Bescherm locaties
Synology Surveillance Station, dat wordt vertrouwd voor 500.000 locaties over de hele wereld, helpt gebouwen te beveiligen. Surveillance Station, dat meer dan 8.300 gevalideerde IP-camera’s ondersteunt, heeft tools waarmee gebruikers op efficiënte wijze videofeeds kunnen monitoren, veiligheidsincidenten kunnen detecteren en videobeelden kunnen analyseren.
De DS223j kan worden gebruikt om tot 12 IP-camera’s te beheren (2) en met C2 Surveillance kunnen gebruikers hun bewakingsbeelden eenvoudig versleutelen, archiveren en back-uppen naar de cloud.

Prijs en beschikbaarheid
De DS223j is verkrijgbaar via Synology-partners en -verkopers. Ga voor meer informatie naar https://www.synology.com/products/DS223j. De adviesprijs van de DS223j is € 204,49.

Noten
(1) Ruwe capaciteit. De bruikbare opslagcapaciteit kan variëren naargelang het aantal gebruikte schijven en de RAID-configuratie.
(2) Surveillance Station wordt geleverd met twee gratis licenties. Als een gebruiker meer camera’s en apparaten wil aansluiten, zijn er extra licenties nodig.

f DS223j right 45 add