Al vele jaren bestaan er elektrische tandenborstels die veel effectiever zijn dan een handentandenborstel. Lees hier tips voor beter tanden poetsen, interessante weetjes over tandenpoetsgedrag en informatie over de Philips Sonicare DiamondClean Prestige 9900 die gebruikmaakt van SenseIQ-technologie, een vorm van Artificial Intelligence.

Tanden poetsen is belangrijk voor je algemene gezondheid. Verschillende studies tonen zelfs een sterk verband aan tussen een slechte mondgezondheid en chronische ziekten zoals diabetes, hartziekten en beroertes. Wereldwijd lijden ongeveer drie en een half miljard mensen aan mondziekten, zoals tandbederf en tandvleesproblemen. Door dagelijks goede mondverzorging in je routine te verwerken, kunnen onnodige gezondheidsrisico’s worden voorkomen. Daarnaast heeft een stralende gezonde lach ook een positieve impact op je zelfvertrouwen. Dus zijn een aantal tips en trucs voor je tanden (poetsen) handig.

Tips en trucs voor je tanden
• Wist je dat bijna 40% van je tandoppervlak tussen je tanden zit? Drink dagelijks veel water en flos minstens één keer per dag om krappe ruimtes tussen je tanden te bereiken.
• Bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en snijbiet zitten boordevol vitamine A en B, waarvan wordt aangenomen dat ze de doorbloeding van jouw tanden bevorderen, waardoor het glazuur versterkt en gaatjes worden voorkomen.
• Ja, poets ook je tong! Het reinigen van je tong verwijdert bacteriën die tandplak op je tanden en tandvlees veroorzaken.
• Onderzoek toont aan dat interdentale (bijvoorbeeld d.m.v. tandenragers) reiniging voor het poetsen de beste manier is om onze tanden effectief te reinigen.
• Poets voor het ontbijt om bacteriën te verwijderen die zich 's nachts hebben opgebouwd en om jouw tanden te beschermen voordat je gaat eten. Als je direct na het ontbijt poetst, loop je het risico dat er zuren of suikers in je glazuur wrijven.

Weetjes over Nederlanders en hun tandenpoetsgedrag
Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders (73%) zijn tanden minstens twee keer per dag poetst tegenover 22% die één keer per dag poetst, en 3% zelfs minder dan dagelijks. Hoewel de meeste Nederlanders twee keer per dag poetsen, en 7 op de 10 Nederlanders (70%) zegt veel belang te hechten aan mondhygiëne, scoren we slecht als het gaat om kennis rond onze mondhygiëne. Zo denken 2 op de 5 Nederlanders dat je je tanden het beste meteen na de maaltijd poetst en weet slechts een derde dat slechte mondhygiëne kan leiden tot een verhoogde kans op een beroerte. Daarbij zou een slechte adem door 4 op de 5 Nederlanders (88%) als onverzorgd worden gezien. Ook geeft een derde aan zich te schamen voor zijn tanden. Tot slot zijn de meeste Nederlanders (84%) het erover eens dat een gezond gebit bijdraagt aan het mentaal beter voelen.

Philips Sonicare
Philips Sonicare is een bekende naam op het gebied van elektrische tandenborstels en is hierin sinds 1992 actief. In 1994 werd de gepatenteerde Sonicare-lijn al in bijna 50 medische, tandarts- en onderzoekstijdschriften geprezen om zijn doeltreffendheid. In 2006 had Sonicare wereldwijd 17 miljoen gebruikers en in 2020 bleek uit een groot onderzoek dat de Philips Sonicare de symptomen van parodontitis (tandvleesontsteking) tot 50 keer meer vermindert dan een handtandenborstel.
De Philips Sonicare-lijn die wereldwijd wordt gebruikt en aanbevolen door tandartsen, werkt met de (unieke) sonische technologie die zachte trillingen genereert. Door deze trillingen onstaat er een dynamische, vloeiende werking die microbelletjes creëert die ook tussen de tanden heel goed reinigen. Daarbij is de overgang van een handtandenborstel naar Philips Sonicare gemakkelijk te maken, omdat de poetstechniek hetzelfde blijft. Je poets dus zoals je gewend bent, maar dan tot wel 20 keer effectiever. Door de innovatieve sonische technologie beweegt de opzetborstel meer dan 62.000 keer per minuut. Dit staat gelijk aan een maand poetsen met de handtandenborstel. Samen met tandheelkundige professionals ontwikkelde Philips Sonicare hun nieuwste innovatie met de laatste technieken: de Philips Sonicare DiamondClean Prestige 9900.

Philips Sonicare DiamondClean Prestige 9900
De nieuwste Philips Sonicare, de DiamondClean Prestige 9900, is tot 20 keer bewezen effectiever te zijn dan een handtandenborstel. Sonicare gebruikt SenseIQ-technologie, een vorm van Artificial Intelligence en deze technologie verwijdert dus tot wel 20 keer meer tandplak dan een handtandenborstel. De slimme functies van de SenseIQ-technologie observeren poetsgedrag met behulp van ingebouwde sensoren om de beste poetsstijl te ontdekken en de druk automatisch aan te passen naar wat jouw mond nodig heeft. Door de specifieke hoek van de borstelharen van de A3 Premium All-in-One opzetborstel kan tandplak effectief worden verwijderd, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. De opzetborstels hebben driehoekige punten om tot 100% meer vlekken te verwijderen dan een handtandenborstel in minder dan twee dagen. Ook hebben de opzetborstels extra lange borstelharen die diep reinigen voor tandvlees dat tot 15 keer gezonder is in slechts twee weken .
De Philips Sonicare DiamondClean Prestige 9900 werkt heel goed samen met de AI-aangedreven Philips Sonicare-app, die real-time aanwijzingen geeft over poetsdruk, beweging, dekking, duur en frequentie. Ook geeft de app persoonlijke aanbevelingen en uitvoerbare stappen voor een nóg beter resultaat.

Beschikbaarheid en prijs
Philips Sonicare DiamondClean Prestige 9900 is verkrijgbaar via Philips en geselecteerde retailers voor een adviesprijs van € 299,99.

Philips Sonicare DiamondClean Prestige 9900