Als je weleens hebt gehoord van een VPN, dan denk je waarschijnlijk aan het downloaden van bestanden of anoniem surfen op het internet. Maar wist je dat een VPN ook erg handig kan zijn tijdens het gamen? Wij leggen het je uit!

Het gebruikmaken van een goede VPN-verbinding biedt namelijk tal van voordelen. In dit artikel leggen we uit wat een VPN precies is en waarom het de moeite waard is om er een op je console te installeren.

Privé blijven met een VPN
Een VPN-verbinding, oftewel een Virtual Private Network-verbinding, is in feite een digitale omleiding. Het zorgt ervoor dat je internetprovider niet kan zien wat je online doet door een andere server te gebruiken waarmee je verbinding maakt. Hierdoor blijft je IP-adres verborgen en blijft je online activiteit privé. Dit kan handig zijn als je niet wilt dat anderen weten welke filmpjes je bekijkt, of als je toegang wilt krijgen tot het Amerikaanse Netflix-aanbod. Kortom, er zijn veel redenen om een VPN te gebruiken. Als je veel gamet, kan het installeren van een VPN op je console zeker de moeite waard zijn. Hiermee blijf je volledig anoniem en kunnen andere gamers je niet traceren op basis van je IP-adres, omdat al het verkeer versleuteld wordt.

Energie besparen via je Playstation
Het privé blijven op het internet is niet het enige voordeel. Het gebruik van een VPN-service tijdens het gamen op je PS4 of PS5 biedt meerdere voordelen. Recent onderzoek toont aan dat het gebruik van een VPN tijdens het gamen kan helpen bij het besparen van energie en het verminderen van de kosten.
Wanneer je een VPN inschakelt tijdens het gamen, worden je gegevens versleuteld en via een externe server geleid. Dit kan leiden tot een efficiënter gebruik van je internetverbinding en het verminderen van de hoeveelheid gegevens die worden uitgewisseld tussen jouw console en de game-servers. Dit kan resulteren in een lager energieverbruik en lagere kosten, vooral als je te maken hebt met datalimieten of hogere tarieven voor dataverbruik.
Er is onderzocht hoeveel energie er wordt bespaard bij het gebruik van hun VPN-service tijdens het gamen. Uit het onderzoek bleek dat gamen met een VPN gemiddeld tot 30% minder energieverbruik kan leiden in vergelijking met gamen zonder VPN. Dit kan een aanzienlijk verschil maken, vooral als je een gamer bent die lange speelsessies heeft of regelmatig online speelt.

Het installeren van een VPN op je PlayStation
Ben je overgehaald en wil je ook een VPN-verbinding op je Playstation installeren? Doorloop onderstaande stappen en dan zit je letterlijk en figuurlijk safe.

- Kies een betrouwbare VPN-provider
- Meld je aan voor een abonnement dat past bij jouw behoeften
- Download de VPN-app op je PlayStation-console
- Open de app en selecteer een serverlocatie
- Start de VPN-verbinding en bevestig dat je online activiteiten veilig en anoniem zijn

Met deze simpele stappen kun je een VPN installeren op je PlayStation, zodat je veilig en beschermd kunt gamen zonder zorgen over je online privacy.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Surfshark.nl

pcactive vpn verbinding playstation 2