Voor een snel en betrouwbaar wifinetwerk thuis is de nieuwe devolo Magic 2 LAN DINrail Starter Kit een heel mooie oplossing. Daarbij plaats je de DINrail-module in de meterkast om het internetsignaal direct in het stroomnet te voeden, waardoor de bestaande stroomleidingen in huis veranderen in krachtige netwerkkabels.

Veel mensen hebben de router in de meterkast staan en bij sommige woningen moet deze de hele woning voorzien van internet. Daardoor zul je niet overal in zo'n woning snelle en betrouwbare wifi hebben. Om snel internet op elke verdieping en in elke kamer te krijgen, kun je ook gebruikmaken van de bestaande stroomleidingen door je huis.

Devolo Magic 2 LAN DINrail
De netwerk- en powerline-experts van devolo hebben de Magic 2 LAN DINrail-module ontwikkeld om ervoor te zorgen dat wifi-prestaties in huis hun potentie kunnen waarmaken. De powerline-adapter wordt door een erkende elektricien direct op de stroomverdeler in de meterkast geïnstalleerd – dus precies op de plek waar in veel huishoudens de primaire internetaansluiting te vinden is. De Magic 2 LAN DINrail wordt vervolgens via een netwerkkabel met de router verbonden en op alle drie de fasen van het elektriciteitsnet aangesloten. Hierdoor kan hij nog meer bandbreedte bieden dan normale Powerline-adapters en kan hij dit naar elk afzonderlijk stopcontact in huis sturen.
Dit is waar de Magic 2 Wi-Fi 6 in het spel komt. Deze plaats je gemakkelijk in elke kamer waar snel internet met wifi nodig is. De krachtige Magic 2 Wi-Fi 6-adapter plug je gewoon in een beschikbaar stopcontact, dat dankzij het ontwerp van de adapter ook te gebruiken is voor andere apparaten, en twee gigabit LAN-poorten plus Wi-Fi 6 biedt. Zo kunnen gebruikers in hun hele huis optimaal profiteren van alle voordelen van hun breedbandverbinding.

Bijzonder groot bereik
Het Magic-netwerk van devolo heeft een bereik tot wel 500 meter volgens Devolo, wat mogelijk is dankzij een hele reeks aan exclusieve technologieën die zijn verwerkt in de adapters. Alle devolo-adapters van de Magic 2 TV-serie maken gebruik van de nieuwste Powerline-technologie voor datatransmissie voor meer bereik, stabiliteit en een hoge overdrachtssnelheid.

Prijs en beschikbaarheid
De Magic 2 LAN DINrail moet dus door een erkende elektricien op het verdelingspaneel in de meterkast worden geïnstalleerd. Alle andere ‘standaard’ powerline-adapters kunnen gemakkelijk door gebruikers zelf worden geïnstalleerd: plug hem in een beschikbaar stopcontact, druk op de knop, en klaar. Devolo biedt de Magic 2 LAN DINrail in combinatie met één Magic 2 Wi-Fi 6 adapter aan als Starter Kit voor een adviesprijs van € 369,90. Het devolo Powerline-netwerk kan op elk moment eenvoudig en flexibel worden uitgebreid tot maximaal acht adapters. Dat is meer dan genoeg om in elke kamer en op elke verdieping een snelle internet-hotspot te creëren. Alle Powerline-adapters hebben drie jaar fabrieksgarantie.
Voor meer productinformatie, zie de website: https://www.devolo.nl/magic-2-lan-dinrail/variant/starter

Devolo Magic 2 LAN DINrail starterkit huis