Single-player games zijn al lang belangrijk in de videogame-industrie, maar multiplayer games steeds vaker centraal. Dit roept de vraag op: sterven singleplayer games uit?

Single-player games zijn al sinds het begin een belangrijk onderdeel van de videogame-industrie. Deze spellen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen om door slechts één speler te worden gespeeld, vaak met een meeslepende verhaallijn, meeslepende wereldopbouw en uitdagende spelmechanismen. De laatste jaren staan multiplayer games echter centraal, waarbij veel ontwikkelaars zich richten op het maken van online games die met anderen gespeeld kunnen worden, of op het aanpassen van single player games voor hetzelfde doel. Dit roept de vraag op: sterven singleplayer games uit?

Wat is de waarde van single-player games?
Single-player games zijn al tientallen jaren een hoeksteen van de videogame-industrie, en met reden. Deze spellen bieden spelers de kans om te ontsnappen in een wereld die helemaal van henzelf is, en bieden een ervaring die uniek is voor elke speler. Single-player games hebben vaak diepe en meeslepende verhaallijnen, complexe karakterontwikkeling en een meeslepende wereldopbouw die spelers meevoert naar een andere tijd en plaats.
Van Skyrim tot Her Story, deze games hebben oneindig veel mogelijkheden om spelers onder te dompelen in verschillende stijlen van spelwerelden - met genoeg mogelijkheden om te genieten en betekenis te geven.
Single-player games bieden spelers ook een unieke kans om in hun eigen tempo te spelen zonder de druk van competitie tegen anderen. Hierdoor kunnen spelers van verschillende niveaus het spel ten volle verkennen en ervan genieten zonder zich te hoeven haasten of zich zorgen te maken dat ze achterop raken.

Waarom zijn multiplayer games winstgevender?
Hoewel single-player games veel voordelen bieden, is het geen geheim dat multiplayer games winstgevender zijn voor ontwikkelaars. Online games die met anderen kunnen worden gespeeld, leveren meer inkomsten op dan single-player games. Dit komt door verschillende factoren, maar is vooral te danken aan in-game aankopen, DLC en andere methoden om geld te verdienen door nieuwe inhoud aan de spelers aan te bieden.
Een van de redenen waarom DLC en in-game aankopen veel beter werken voor multiplayer games heeft te maken met het grenzeloze karakter van veel multiplayer games. Neem bijvoorbeeld Apex Legends: wanneer heb je het spel uitgespeeld? Is het wanneer je je eerste overwinning hebt behaald? Als je alle maps een keer hebt gespeeld? Wanneer je alle cosmetica hebt vrijgespeeld? Of gewoon wanneer je geen plezier meer hebt? Het is moeilijk te weten. Daarom zullen de meeste spelers keer op keer terugkeren, waardoor de gemiddelde speelduur veel langer is dan bij andere singleplayer-alternatieven. Dit betekent dat ontwikkelaars nog lang na de eerste release inkomsten uit hun spellen kunnen blijven genereren, wat niet zo gemakkelijk is bij singleplayer-ervaringen.
Als jij zo'n speler bent die vooruit wil komen, kun je Apex Legends boosting diensten kopen.

Wat zijn enkele van de beste single player games?
Ondanks het feit dat multiplayergames winstgevender zijn, herinneren spelers zich single-player ervaringen vaak beter. Er zijn door de jaren heen veel geweldige single-player games geweest, en hier zijn er een paar die eruit springen:

• De legende van Zelda-serie
• Dark Souls-serie
• The Witcher 3: Wild Hunt
• Elder Scrolls-serie
• Silent Hill-serie
• Portaal
• Red Dead Redemption 2
• God of War
• Half-Life 2
• Hotline Miami

Deze spellen bieden meeslepende verhaallijnen, meeslepende werelden en uitdagende gameplaymechanismen die ervoor zorgen dat spelers terugkomen voor meer. Natuurlijk, het aanbod aan single-player games is veel groter dan welke lijst dan ook kan samenstellen.

Wat zijn enkele goede aankomende single player ONLY games (2023)?
Hoewel multiplayergames de industrie blijven domineren, komen er in de nabije toekomst nog veel geweldige singleplayer only games uit. Hier zijn er een paar om naar uit te kijken in 2023:

• Star Wars Jedi: Survivor
• Black Myth: Wukong
• Starfield
• The Wolf Among Us 2
• The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
• Silent Hill 2 Remake

Deze lijst kan eindeloos doorgaan! Deze games bieden een scala aan verschillende ervaringen, van open-wereld exploratie tot actievolle gevechten en diepe verhalen.

Waarom je single-player games moet spelen
Single-player games genereren misschien niet zoveel inkomsten als multiplayer games, maar ze hebben nog steeds een waardevolle plaats in de industrie. Ze bieden spelers een kans om volledig op te gaan in een wereld en een verhaal, wereld of spelervaring te beleven die helemaal van henzelf is.
Het is ook vermeldenswaard dat veel van de innovatie in het gamelandschap begint in het singleplayer-gebied. Neem de Souls-achtige stijl van vechten, de Breath of the Wild-stijl van verkennen, de physics engine van Half-Life 2 en zelfs het hele FPS-genre.
Eerlijk gezegd hebben we de meeste grote innovaties van games in de loop der jaren te danken aan ervaringen met één speler. Uiteindelijk mogen multiplayergames dan wel winstgevender zijn, singleplayergames sterven niet uit. Er zal altijd vraag zijn naar boeiende en meeslepende singleplayer-ervaringen, en ontwikkelaars zullen die blijven maken. Of je nu de voorkeur geeft aan singleplayer- of multiplayer-games, er is voor elk wat wils, maar het is zeker de moeite waard om af en toe een singleplayer-ervaring uit te proberen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met eldorado.gg

pexels yan krukau 9072253