Dankzij kunstmatige intelligentie is het nu mogelijk om tijdens de Christelijke feestdag Pinksteren te chatten met Jezus via Whatsapp. De GPT-4 chatbot JesusPT is vlak voor Pasen gelanceerd door de Nederlandse AI-startup Watermelon, wordt inmiddels wereldwijd gebruikt en wordt tot nu toe het meest gebruikt voor biechten.

Inmiddels wordt de chatbot gebruikt in meer dan veertig landen, waaronder Nederland, Duitsland, Italië, Hong Kong, Brazilië, Kenia en India. Gebruikers stellen dagelijks vragen over bijbelpassages of vragen om berichten van God. Ook wordt er gevraagd om uitleg van de bijbel of van het geloof. Zonden biechten 'scoort' het hoogst en hierbij wordt gevraagd om vergiffenis of hulp. Er worden ook enkele niet-serieuze vragen gesteld. In totaal zijn er al meer dan 15.000 vragen gesteld.

Chatbot met persoonlijkheid
Wat de Jezus-chatbot onderscheidt van alle andere chatbots, is dat deze bot is ontworpen met de eigenschappen van Jezus. In de antwoorden worden empathie en mededogen getoond. Daarnaast beschikt de chatbot over theologische kennis, biedt het spirituele begeleiding en begrijpt het contextuele informatie. De bot is gemaakt via het systeem van Watermelon Pulse dat gebruikmaakt van dezelfde technologie als waar ChatGPT gebruik van maakt.
"We hebben deze chatbot gecreëerd om de capaciteiten van de chatbot te testen en we vinden het leuk om dit te doen met feestdagen zodat het ook wat extra’s biedt voor de gebruiker. In het verleden hebben we al een Sintbot gemaakt, die in de toekomst zeker een vervolg zal krijgen met de geavanceerdere GPT-4. En deze keer wilden we graag iets proberen met Pasen en Pinksteren,” aldus Alexander Wijninga, oprichter van Watermelon.

Er is 24/7 de mogelijkheid om met JesusPT te chatten via +31 85 401 6312.

Pinksteren Chat JesusPT