Iedereen heeft weleens een bericht via Whatsapp verstuurd waarin typefouten staan, woorden ontbreken of onduidelijke info staat. Een verzonden bericht kun je bewerken, maar er zit wel een addertje onder het gras.

Veel mensen gebruiken Whatsapp om snel even een berichtje te versturen. In sommige berichten wemelt het van de typefouten staan, ontbreken soms woorden of staat er zodanig onduidelijke informatie, dat de ontvanger het niet of verkeerd begrijpt. Dat laatste wil je natuurlijk zeker voorkomen en dan is het prettig en handig dat je dat bericht snel nog even bewerkt. In een bètaversie van Whatsapp kon je al verzonden berichten bewerken, nu komt hij binnenkort voor iedereen beschikbaar.

Verzonden bericht bewerken: zo doe je dat en addertje
WhatsApp heeft namelijk bekendgemaakt dat deze nieuwe functie wordt uitgerold en de komende weken zal deze voor iedereen beschikbaar komen. Hierdoor kun je dus je typfout corrigeren, ontbrekende woorden erinzetten en informatie aanpassen nadat je een bericht via Whatsapp hebt verstuurd. Dat geldt overigens niet voor foto's en video's, die kun je niet aanpassen.
Het aanpassen van zo'n bericht doe je zo: druk langere tijd op het aan te passen bericht, waarna je op de drie verticale puntjes drukt. Kies hierin voor de optie bewerken. Overigens krijgen de ontvangers geen melding dat het bericht is aangepast, maar naast het bericht komt wel Bewerkt te staan.
Er zit wel een addertje onder het gras: je moet wel binnen 15 minuten nadat je je Whatsapp-bericht hebt verstuurd, het bericht aanpassen. Daarna is het niet meer mogelijk om je bericht te bewerken.

Whatsapp verzonden bericht bewerken 1