OpenAI is de maker van de veelbesproken slimme software ChatGPT en heeft na de lancering van de iOS-app nu de komst van de officiële ChatGPT-app voor Android aangekondigd. Lees hier wat de app allemaal voor jou kan doen en wanneer hij beschikbaar is.

In de App Store van Apple vinden Amerikanen al de gratis iOS-app van ChatGPT. Deze kun je handig op meerdere apparaten gebruiken, want hij synchroniseert de geschiedenis. Heb je een Android-toestel, dan maak je gebruik van apps die je vindt in de Play Store van Google. Daarin staan ontzettend veel apps in, maar soms weet je niet welke je precies moet hebben en er zijn ook malafide apps. Dit jaar is ChatGPT enorm populair en dat zie je ook aan de aanwezigheid van zogenaamde Chat(GPT)-apps in de App Store en in de Android-winkel. En dat terwijl de officiële app van ChatGPT van maker OpenAI hier in Nederland nog niet eens verkrijgbaar is. Maar goed nieuws, OpenAI meldt dat deze eraan komt.

Officiële ChatGPT-app
OpenAI meldt op zijn website dat de Android-versie van ChatGPT dus onderweg is. In de app zit ook het spraakherkenningssysteem Whisper, zodat je je vraag ook verbaal kunt stellen. Wellicht krijgen abonnees van ChatGPT Plus ($ 19,99) extra mogelijkheden, bijvoorbeeld snellere laadtijden en snellere toegang tot nieuwe functies.

OpenAI geeft op zijn website de volgende voordelen van de app:

* Directe antwoorden: ontvang nauwkeurige informatie zonder advertenties of meerdere resultaten te doorzoeken.

* Advies op maat: zoek hulp bij het koken, reisplannen of het opstellen van goed overdachte berichten.

* Creatieve inspiratie: genereer cadeau-ideeën, schets presentaties of schrijf het perfecte gedicht.

* Professionele input: verhoog de productiviteit met feedback over ideeën, samenvattingen van notities en technische hulp bij onderwerpen.

* Leermogelijkheden: ontdek nieuwe talen, moderne geschiedenis en meer in je eigen tempo.

Beschikbaarbeid
Zoals vaker het geval, komt eerst de ChatGPT-app voor iOS beschikbaar in de VS en wordt die daarna uitgerold naar andere landen. OpenAI sluit hun bericht af met:
P.S. Android users, you're next! ChatGPT will be coming to your devices soon.

ChatGPT voor Android aankondiging