Poco is een zusje van Xiaomi en komt met de F5-serie smartphones ontworpen voor gamers, fotografiefanaten en tech-liefhebbers, met de Poco F5 Pro als de krachtige all-rounder en de Poco F5 als de favoriet voor de fanatieke gamers.

Poco is wellicht niet zo bekend, maar is een dochteronderneming van Xiaomi en brengt vooral betaalbare smartphones uit. Natuurlijk ook in een hoger segment en dat is bij Poco de F-serie. Zo wordt de nieuwe F5 Pro aangedreven door een Snapdragon 8+ Gen 1 en is hij uitgerust met een WQHD+ 120Hz AMOLED-DotDisplay. Tegelijkertijd biedt de Poco F5 een snelle game-ervaring dankzij de Snapdragon 7+ Gen 2-processor. Het is de eerste telefoon die met deze chipset wordt uitgebracht.

Poco F5 Pro
De Poco F5 Pro levert mooie visuele ervaringen en dus heel geschikt om te gamen of films te kijken. Het heel heldere WQHD+ 120Hz AMOLED-scherm heeft 1400 nits (piekhelderheid) en 68 miljard levensechte kleuren (1). Beelden zien er bijna twee keer zo helder uit als een FHD+ scherm en het scherm onthult meer details. Bovendien maakt de zelfontwikkelde supertouch het gamen stabieler en nauwkeuriger, waardoor het uiteindelijk de winkansen vergroot.
Dankzij de Snapdragon 8+ Gen 1 werkt de Poco F5 Pro met een laag stroomverbruik, maar behoudt zijn hoge prestaties. Het apparaat beschikt over LiquidCool-technologie 2.0 met een zeer efficiënte dampkamer en de intelligente framestabilisatietechnologie FEAS 2.2. De geavanceerde technologie verbetert de prestaties door warmte efficiënt af te voeren, wat ook helpt de levensduur van de batterij en het apparaat te verlengen.

Poco F5 Pro camera en batterij
Poco F5 Pro heeft ook een stabiele, snelle camera die foto's en video's duidelijk en mooi produceert dankzij high-definition uitvoer en een P3-kleurengamma dat 25% groter is dan sRGB (2). Bovendien ondersteunt het toestel 8K-video-opnamen, en garanderen OIS en EIS videostabiliteit, vooral bij het vastleggen van snelle en onvoorspelbare onderwerpen zoals dieren, kinderen, sportwedstrijden, muziekuitvoeringen en drukke evenementen3.
De 5160 mAh-batterij gaat de hele dag door en biedt een keuze uit meerdere snellaadmethoden. Als je een pauze nodig hebt om jezelf op te laden, zal de 30W draadloze oplader je telefoon in ongeveer 30 minuten tot 50% brengen. De 67W turbo-oplaadtechnologie kan dit zelfs met 15 minuten laadtijd4.

Poco F5 met eerste Snapdragon 7+ Gen 2 op de markt
Als de eerste smartphone met Snapdragon 7+ Gen 2 op de wereldmarkt, is Poco F5 vooral gemaakt mobiele gamers. De Poco F5 levert robuuste en soepele prestaties, ook bij het schakelen tussen meerdere apps. De gloednieuwe Antutu-score van de 5G-chipset is 31% hoger dan die van de vorige generatie, een onverslaanbare score, zelfs in vergelijking met enkele chipsets uit de 8-serie. De dampkamer van LiquidCool Technology 2.0 met stoomkanalen zorgt voor een betere gamingervaring. Deze dampkamer absorbeert warmte die wordt gegenereerd naarmate de chipset heter wordt en heeft Poco F5 Pro en F5 online.pngeen verbeterde warmteafvoer van 35%5.

Poco F5 scherm
Het apparaat biedt gebruikers een comfortabele visuele ervaring en kan perfect multitasken tussen apps, zelfs tijdens lange gamesessies of op een drukke dag. Daarnaast geniet je van je favoriete content op het 6,67inch 120 Hz Flow AMOLED DotDisplay. De scherm-tot-lichaamverhouding van 93,4% zorgt voor een meeslepende ervaring, of je nu naar YouTube, Netflix of een ander streamingkanaal kijkt. Dankzij de 1920Hz PWM-dimming en SGS-gecertificeerde Low Blue Light Ex-oogverzorging is het ook nog eens een lust voor het oog.

Poco F5 camera's en batterij
De Poco F5 beschikt over een 64MP hoofdcamera-instelling met tal van functies en filters. Omdat het geavanceerde cameraverwerkingssysteem wordt ondersteund door de Snapdragon 7+ Gen 2, is de snelheid van de camera bij het instellen en fotograferen aanzienlijk hoger. Bovendien profiteert 4K-video-opnamen van OIS en EIS, waarmee onscherpte veroorzaakt door het bewegen van de telefoon wordt verminderd. Voor een verbeterde gebruikerservaring biedt Poco een keuze aan filmfilters en frames, waarmee gebruikers mooie beelden vast kunnen leggen met hun gewenste look.
Met zoveel functies en apps om te gebruiken, is een uitstekende batterijduur ook een prioriteit voor de Poco F5. Het toestel is uitgerust met een supersnelle oplaadtijd dankzij de 67W turbo-oplading, waardoor het vermogen binnen 50 minuten weer 100% is6. Met deze telefoon behoren zorgen over een lege batterij hiermee tot het verleden.

Prijs en beschikbaarheid
Poco F5 Pro komt in twee kleuren: zwart en wit. Dit model zal beschikbaar zijn in twee varianten: 8 GB + 256 GB en 12 GB + 256 GB.
• 8 GB + 256 GB: aanbevolen verkoopprijs voor € 579,- via mi.com en po.co
• 12 GB + 256 GB: aanbevolen verkoopprijs voor € 629,- via mi.com en po.co.
Poco F5 Pro kan vanaf 9 mei worden gekocht tegen een early bird-prijs van € 499,- en € 549,- via geselecteerde e-commerceplatforms.*

Poco F5 komt in drie kleuren: wit, blauw en zwart. Het zal beschikbaar zijn in twee varianten: 8 GB + 256 GB en 12 GB +256 GB.
• 8 GB + 256 GB: aanbevolen verkoopprijs voor € 429,- via mi.com en po.co.
• 12 GB + 256 GB: aanbevolen verkoopprijs voor € 479,- via mi.com en po.co.
Poco F5 kan vanaf 9 mei worden gekocht tegen een early bird-prijs van € 379,- en € 429,- via geselecteerde e-commerceplatforms.*

*Prijs en beschikbaarheid variëren per markt en verkoopkanaal. Raadpleeg po.co voor productbeschikbaarheid en gedetailleerde regionale verkoopinformatie.

[1] Gegevens getest door interne laboratoria van Poco. Werkelijke resultaten kunnen variëren.
[2] Gegevens afkomstig van interne laboratoria. Meetmethoden in de branche kunnen variëren en daarom kunnen de daadwerkelijke resultaten verschillen.
[3] Deze functie verwijst naar de functie van AI 8K.
[4] Gegevens afkomstig van interne laboratoria. Meetmethoden in de branche kunnen variëren en daarom kunnen de daadwerkelijke resultaten verschillen.
[5] De gegevens zijn afkomstig uit het interne laboratorium en de daadwerkelijke prestaties kunnen variëren.
[6] Gegevens getest door interne laboratoria, werkelijke resultaten kunnen variëren.