Met de app Wheelbees kun je contact opnemen met andere weggebruikers op basis van een kenteken en niet met telefoonnummers. De app is dus bedoeld voor weggebruikers die contact met elkaar willen en elkaar willen helpen en verhoogt onder andere de veiligheid van weggebruikers in gevaarlijke situaties, maar is ook handig bij bijvoorbeeld het wachten van laadpalen.

Miljoenen automobilisten in Europa kunnen nu eindelijk makkelijk met elkaar communiceren. WheelBees is de app (Android en iOS) voor alles met een kenteken waardoor weggebruikers niet alleen met elkaar kunnen praten, maar elkaar kunnen helpen in verschillende situaties.

Meer dan chatten alleen
Dit is niet de zoveelste app waarmee je contact kunt zoeken met mensen. WheelBees is anders: naast dat je als weggebruiker met elkaar kunt praten, zijn er nog veel meer mogelijkheden die bijvoorbeeld de veiligheid op de weg kunnen bevorderen. Download gratis de app en claim je kenteken om bereikbaar te zijn.

Waarschuwen
Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat je een medeweggebruiker zag met een defect aan de auto. Denk daarbij aan een kapot achterlicht, een jas die uit de auto hangt, een deur die niet goed dicht zit, een tankklep of laadklep die open staat en ga zo maar door. Vul het kenteken in de app en geef het bericht makkelijk door.

Vraag en bedank
Via WheelBees kun je elkaar vragen stellen over bijvoorbeeld het type auto waar je in rijdt of het bedrijf waar je voor werkt. Ook kun je elkaar bedanken voor hulp onderweg. Misschien heeft iemand je geholpen met het inladen van de boodschappen of bij pech onderweg. Je kunt hem of haar bedanken zonder dat je gelijk elkaars directe persoonsgegevens uitwisselt.

Ook handig voor automobilisten met een elektrische auto
In Nederland rijden we graag elektrisch, en dat zorgt nog wel eens voor problemen bij de laadpalen in een wijk. Via WheelBees kun je makkelijk contact met elkaar zoeken en houden over wanneer je bij de laadpaal terecht kunt om onnodig wachten te voorkomen. Het einde van laadpaalklevers?

Gratis en Pro versie
De app van WheelBees kun je gratis gebruiken. Wil je meer functionaliteiten, dan ga je voor de Pro-versie. Daarmee kun je onder andere meer voertuigen toevoegen, je icoon veranderen om op te vallen, het bereik van de kaart vergroten voor meer interactie en meer.

Wheelbees apps