De notebook Lenovo Yoga Slim 7i ProX belooft qua specificaties veel goed. Lees in onze review of het ook echt een compact configureerbaar krachtpatsertje met state-of-the-art techniek is.

4 en half sterren

Aad Munsterman

Lenovo brengt veel producten uit, zoals de nieuwe generatie IdeaPad Pro 5i en IdeaPad Pro 5 en smartphones via Lenovo-dochter Motorola zoals de Motorola Edge 20. Lenovo komt nu met notebook Yoga Slim 7i ProX die veel belooft. Lees hier de review.

Design, processor en geheugen
Bij het uitpakken van de Lenovo Yoga Slim 7i ProX die de opvolger van de Pro is, zien we een strakke compacte laptop in donker zilvergrijs. Via de website van Lenovo kun je je eigen configuratie van de ProX samenstellen. In de ontvangen demo-laptop zien we de meest recente krachtige technieken, waaronder een 12e generatie Intel i7-12700@2.3..4,7GHz processor met 14 cores, 16GB DDR5@6000Mhz gesoldeerd geheugen, 512GB NVME-ssd met max. 6800 MB/sec seq. leessnelheid. De Intel AX211-kaart biedt Wi-Fi 6E en BlueTooth 5.2. Al met al een mooie set state- of-the-art hardware met uitstekende benchmarkscores. Supersnel DDR5-geheugen zien we voor het eerst in een te testen laptop!

Scherm
Het glanzende 3072 x 1920 IPS 14,5inch scherm met aanraakbediening heeft een mooie 3:2 afmeting en resolutie voor haarscherp beeld met een helderheid van maximaal 400 nits. Prima voor gebruik binnen en buiten. Het kleurbereik is 100% sRGB en het scherm wordt hardware-gekalibreerd afgeleverd. De beeldverversing is standaard 60 Hz, maar kan met een toetscombinatie naar auto 60/120 of 120 Hz worden gebracht voor toepassingen zoals games. De 120 Hz levert echter een onstabiel beeld op, daar is een driverupdate voor nodig. De aansturing van het scherm vindt plaats vanuit de in de i7 geïntegreerd grafische Iris Xe-processor. Dat is geen grafische processor voor zware grafische spellen, maar laat in de benchmark zien dat ook hier winst is gemaakt. Een Nvidia Geforce GTX1650 of 3050 is tegen meerprijs leverbaar.

Aansluitingen, webcam en software
Links zien we twee highspeed Thunderbolt-4 usb-c-aansluitingen met één HDMI 2.0-aansluiting. Op Thunderbolt 4, met 40GBbps snelheid over een enkele usb-c-aansluiting, kun je van alles aansluiten waaronder beeldschermen, zoals Displayport 1.4, en USB 3.2-2 (10Gbps) apparatuur. Rechts nog een usb-a 3.2-1 (5 Gbps) met een audio-combojack en een schakelaar om de webcam mee aan en uit te zetten. De FHD-webcam (1920 x 1080 pixels) bevindt zich boven het scherm en geeft een goed beeld voor videovergaderingen ed. Deze webcam kan met Windows Hello gebruikt worden voor razendsnel inloggen op het Windows 11 Home besturingssysteem. Er is geen ongevraagde software voor-geïnstalleerd op het opdringerige McAfee na. Lenovo Vantage is een geïnstalleerde update-manager om BIOS en drivers up-to-date te houden.

Toetsenbord en accu
Het verlichte toetsenbord is overzichtelijk en tikt goed. Het 13,5 x 8cm touchpad biedt genoeg ruimte en reageert goed. Aan de zijkanten van het toetsenbord zien we elk een Harman Kardon luidspreker met redelijk goed geluid voor speakers van deze omvang. Er wordt een 100W oplader meegeleverd voor de 70Watt accu. Rapid Charge wordt ondersteund met 15 minuten laden voor 3 uur werken. De accu gaat gemiddeld 12,5 uur mee, dus ruim een dag werken.

Conclusie Lenovo Yoga Slim 7i ProX
Al met al een hele mooie compacte en krachtige universeel bruikbare laptop met state-of-the-art technieken,zodat de gebruiker er voor lange tijd plezier van heeft. Ander voordeel is dat de laptop naar eigen wens is samen te stellen en met 3 jaar garantie wordt geleverd.

Lenovo Yoga Slim 7i ProX, model 14IAH7
Adviesprijs: € 1571,30, vanaf prijs € 1329,05

PCA sterren 4 5 328

Voordelen:
+ snelle state of the art techniek
+ configuratie aan te passen

Nadelen:
- prijs
- onstabiele 120 Hz

Lenovo