Het betaalsysteem iDeal wordt al jaren door heel veel mensen en online winkels gebruikt. iDeal gaat nu uitbreiden met een nieuwe betaalpagina en een eigen iDEAL-profiel voor gebruikers om het online bestellen en betalen gemakkelijker te maken.

Voor veel mensen is iDeal het standaard betaalsysteem geworden om online iets te kopen bij een webwinkel. In Nederland kun je al sinds 2005 betalen met iDeal en iDeal vindt het tijd om het een en ander te veranderen voor een betere en snellere online betaalervaring. Volgens iDeal verandert namelijk de manier waarop er online wordt betaald, mobiel betalen en gemak spelen een grote rol in het bestel- en betaalproces. Zo wordt iDEAL onder andere uitgebreid met een nieuwe betaalpagina en een eigen iDEAL-profiel voor gebruikers. Hierdoor maakt iDEAL het online bestellen en betalen nog makkelijker.

iDEAL gebruikersprofiel
Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden, maak je eenmalig een iDEAL gebruikersprofiel aan. Hierna kun je sneller en eenvoudiger betalen. Het gebruik van een iDEAL-profiel is optioneel, het betalen met het (oude) iDEAL-systeem blijft beschikbaar en het nieuwe iDEAL kost jou als klant niks extra. In dit gebruikersprofiel geef je onder andere je bank op waarmee jij online wilt betalen. Je krijgt dus niet meer een hele rij banken te zien, maar de bank die jij hebt opgegeven, wel zo makkelijk alvast.

iDEAL Snel betalen
Je geeft echter niet alleen je bankvoorkeur op, ook kun je in het iDEAL-profiel een voorkeursrekening aangeven. Bij het afrekenen word je profiel herkend en direct doorgeleid naar je bank om de betaling goed te keuren. Je kiest zelf hoe je de betalingen goedkeurt: op de iDEAL-betaalpagina via de QR-code of met alleen een bevestiging in je Internetbankieren-app, bijvoorbeeld de Rabo App.

iDEAL Snel bestellen
Dit is bestellen en betalen in één stap en ook dit kan met je eigen iDEAL-profiel. In dit profiel geef je dan naast een voorkeursrekening ook je contactgegevens en bezorgadres op. Bij het afrekenen worden je gegevens automatisch ingevuld: je hoeft dus zelf niet meer die gegevens in te voeren. Vervolgens word je doorgeleid naar je bank om de betaling goed te keuren. Je adresgegevens mogen wel alleen bewaard worden nadat jij er toestemming voor hebt gegeven.

iDeal snel betalen en bestellen