Na de release van de eerste headset met een officiële PlayStation-licentie in 2020, de GXT 488 Forze voor PS4, presenteert Trust nu de gloednieuwe GXT 498 Forta Gaming Headset voor PS5-consoles. Met een officiële licentie voor PS5-consoles is de Forta een nieuwe generatie headset voor de Sony PlayStation 5.

In navolging van de Forze-headset, de #1 bestverkochte gaming headset* die gemiddeld 4.4 sterren kreeg van eindgebruikers**, is de Forta een mooie nieuwe aanvulling op het huidige Trust Gaming-portfolio. De headset is specifiek ontworpen voor de PS5-consoles en past niet alleen qua stijl bij gamers’ favoriete console, maar biedt gamers daarnaast unieke functies die hun de beste game-ervaring moet geven.

Duurzaam en gemak
De GXT 498 Forta Gaming Headset beschikt onder andere over een milieuvriendelijk ontwerp van gerecycled plastic, krachtige 50mm-drivers en 3D-audio. Een afneembare ruis-onderdrukkende microfoon moet voor heldere en duidelijke communicatie met teamgenoten zorgen, terwijl een gewatteerde hoofdband, beweegbare oorschelpen en duurzame zachte over-ear pads urenlang gamecomfort moeten bieden, aldus Trust.
Gebruikers genieten van eenvoudig plug-and-play gemak om aan de slag te gaan met de Forta. De headset is compatibel met PS5-consoles, PS4-consoles en PC*** en beschikt verder over een 1,2 meter lange kabel. De on-ear volumeregeling en de optie om de microfoon te dempen, stelt gebruikers in staat om te horen en gehoord te worden wanneer ze willen.

Prijs en beschikbaarheid
De Forta is verkrijgbaar in zwart en wit en is nu beschikbaar voor € 54,99. Er lopen promoties bij bekende online retailers zolang de voorraad strekt. Zo ontvang je bij een bestelling van de Forta bij Coolblue gratis een GXT 260 Cendor headsetstandaard van Trust en bij een bestelling van de Forta bij Bol.com ontvang je de Trust GXT 254 dubbel oplaaddock voor PS5-controllers.

* GfK-gegevens, Nederland, mei 2020
** Amazon klantbeoordelingen, januari 2023
*** PC-compatibiliteit niet getest noch goedgekeurd door Sony Interactive Entertainment

Trust GXT 498 Forta Gaming Headset product