Afgelopen zomer heeft Snapchat de nieuwe in-app-tool Family Center geïntroduceerd om ouders meer inzicht te bieden in de communicatie van hun kinderen op een manier die de privacy van hun tieners beschermt. Met de nieuwste functie Content Controls kunnen ouders toegang voor hun kinderen beperken.

Snapchat kondigt de nieuwste functie voor Family Center aan met Content Controls. Met deze tool kunnen ouders de toegang tot gevoelige of suggestieve content in Stories of in Spotlight, de twee plekken op Snapchat waar mensen content kunnen bekijken, voor hun tieners beperken. Snapchat werkt ook aan extra tools rond My AI, zodat ouders meer zicht en controle krijgen over het gebruik van de experimentele chatbot van Snapchat.

Met Content Controls bepalen ouders zelf
Hoewel Snapchat niet toestaat dat niet-gemodereerde content een groot publiek op Snapchat bereikt, heeft elk gezin een andere mening over welke content geschikt is voor hun tieners. Snapchat wil ouders/verzorgers daarom de mogelijkheid bieden om persoonlijke beslissingen te nemen.

Community Guidelines voor iedereen zichtbaar
Om meer transparantie te bieden in de strengere normen die gehanteerd worden voor publiek toegankelijke inhoud, maakt Snapchat de Community Guidelines nu voor het eerst zichtbaar. Voorheen werden deze alleen gedeeld met mediapartners en Snap Stars. Deze richtlijnen beschrijven:

• Welke inhoud verboden is in overeenstemming met de Community Guidelines.
• Welke content in aanmerking komt om te worden aanbevolen in Snapchat’s Stories en Spotlight.
• Welke inhoud als gevoelig wordt beschouwd en door ouders kan worden geblokkeerd met behulp van Snapchat’s nieuwe Family Center-functie.

Snapchat hoopt dat deze nieuwe tools en richtlijnen ouders/verzorgers en tieners helpen om niet alleen hun Snapchat-ervaring te personaliseren, maar hen ook in staat stellen productieve gesprekken te voeren over hun online-ervaringen. Om Content Controls in te schakelen, moeten ouders een bestaand Family Center hebben ingesteld met hun tiener.

ContentControl 2

ContentControl 4

 

ContentControL 5