Microsoft lijkt bezig te zijn om de positie van de Taakbalk in Windows 11 te kunnen veranderen. Waar de Taakbalk nu standaard nog alleen onderin je scherm staat, zijn er beelden waar de Taakbalk bovenin staat.

Veel Windows-gebruikers weten dat je de Taakbalk in veel Windows-versies kunt verplaatsen. Zo kon je bijvoorbeeld in Windows 10 de Taakbalk zowel naar de linker-, rechter- als bovenkant verplaatsen in plaats van standaard onderaan. In Windows 11 is dat nu nog standaard onderin, maar ...

Taakbalk in Windows 11
In 2021 kwam Microsoft met Windows 11 en sindsdien is Microsoft bezig om dit besturingssysteem te verbeteren. Momenteel lijkt deze techreus te werken aan de mogelijkheid de Taakbalk te verplaatsen naar de bovenkant van je scherm, zoals blijkt uit een video van Albacore. Deze nieuwe functie zit in Windows 11 Dev build 25309, maar in de video is ook te zien dat Microsoft nog volop bezig is met deze nieuwe functie. Zo komt het Zoekvenster naar beneden als je aan de bovenkant iets invult. Of en wanneer Microsoft deze nieuwe functie in Windows invoert en dan wellicht meteen ook de mogelijkheid de Taakbalk aan de linker- of rechterkant te plaatsen, is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.

Windows 11 taakbalk onderaan online

Windows 11 taakbalk bovenin online