Sonos heeft met de Era 100 en Era 300 twee nieuwe speakers aangekondigd. Deze zijn voorzien van een usb-c-aansluiting en met de handige Sonos combo-adapter kun je de Era-luidsprekers makkelijk aansluiten op je router en een audiobron met een 3,5mm ingang, zoals een platenspeler.

Al eerder schreven wij dat Sonos met de nieuwe smart speakers Era 300 en Era 100 komt. De Sonos Era 300 beschikt over mooie ruimtelijke audio, terwijl de Sonos Era 100 de opvolger is van de Sonos One. Beiden hebben verbeterde Trueplay-technologie en opvallende verbindingsmogelijkheden. Met betrekking tot dat laatste: de Era 300 en Era 100 beschikken beiden ook over een usb-c-aansluiting aan de achterkant. Sonos gaf hier een opvallende reden voor.

Sonos combo-adapter
Uit onderzoek van Sonos bleek dat veel mensen graag direct een platenspeler op een Sonos-speaker willen aansluiten. Dat kan nu niet met de Sonos One, maar wel bijvoorbeeld via de Sonos Amp. Om aan deze wensen tegemoet te komen, komt Sonos met een speciale combo-adapter. Deze heeft aan de ene kant dus een usb-c-stekker en aan de andere kant een netwerkpoort om de Era 100 of 300 fysiek te verbinden met internet en er is ook een 3,5mm ingang voor een audiobron. Op deze laatste kun je dus een platenspeler aansluiten. De lengte is 20 centimeter en hij weegt 18 gram. Overigens zijn een Aux-kabel en ethernetkabel niet inbegrepen, maar die heb je vast nog wel ergens liggen.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Sonos combo-adapter is € 45,00 en hij is al wel nu te bestellen, maar pas eind maart beschikbaar.

Sonos Combo adapter Era 100 en 300