Microsoft komt met een grote Windows 11 update met AI-chatbot Bing Chat in de taakbalk, iPhone-gebruikers die hun toestel kunnen koppelen met Windows en een video-modus in het Knipprogramma.

Microsoft publiceerde in een blog informatie over de nieuwste Feature Update voor Windows 11. De CPO (Chief Product Officer) van Microsoft Panos Panay kondigde daarin onder meer de integratie van de chatbot Bing Chat in de taakbalk van Windows 11 aan. Wat je daar aan hebt, lees je hieronder en ook over de iPhone-koppeling met Windows en een video-modus in het Knipprogramma.

Bing Chat in Windows 11 geïntegreerd
De nieuwe Feature Update van Microsoft moet de nieuwe AI-chatfunctie van zoekmachine Bing naar de taakbalk brengen. Op die manier kun je eenvoudig vragen stellen als je een recept zoekt, een gedicht wilt (laten) schrijven of een reis plant, zoals Microsoft als voorbeelden aangaf. In de taakbalk van Windows 11 staat een zoekveld waar je je vraag of commando kunt typen, zoals je hieronder in de afbeelding ziet. Voor het antwoord word je echter doorgestuurd naar Microsofts browser Edge. Bovendien moet je dan ook nog eens vroege toegang (early access) hebben tot de preview van de AI-functie en dat kan nog wel even duren. Je bent namelijk niet de enige die dit wilt, er staan een paar miljoen wachtenden voor je.
Ten slotte is het belangrijk te weten of de antwoorden wel kloppen, en dat is nu nog niet echt goed na te gaan. Opvallend is wel dat Sam Altman van OpenAI recentelijk vertelde dat de hype rondom AI nogal overdreven. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Microsoft Bing in Taakbalk

ChatGPT en limiet
Het welbekende ChatGPT van OpenAI wordt door Microsoft gebruikt voor de AI-chatbot Bing Chat. Microsoft investeert fors in OpenAI en ChatGPT. Overigens kun je natuurlijk in Bing ook al gebruikmaken van deze AI-chatfunctie. Wel meldde Microsoft begin februari dat de Bing-chatbot na 15 vragen kan ontsporen. Daarom mag je als gebruiker nu nog maar maximaal zes vragen achter elkaar stellen. De zoekmachine Bing kan wel wat goede functies gebruiken, want echt populair is deze niet onder veel gebruikers.

iPhone koppelen met Windows
Naast de introductie van de AI-chatbot Bing Chat in de taakbalk brengt de Feature Update meer nieuwe functies. Zo kunnen iPhone-gebruikers straks hun toestel koppelen met Windows dankzij de functie Phone Link uit, net zoals dat al langer kan met Android-telefoons. Hiermee worden berichten en meldingen die je op iPhone krijgt, getoond op een Windows-computer. Ook kun je gemakkelijk bestanden uitwisselen. Wil je dit met een iPhone doen, dan biedt Microsoft dit nu aan Insider Preview. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

iPhone koppelen met Windows

Video-modus in Knipprogramma
Windows 11 krijgt ook een video-modus in het Knipprogramma (Snipping Tool). Met het Knipprogramma kun je nu nog vrij gemakkelijk een schermafbeelding maken en het is de bedoeling dat dat dan nu ook kan van een video. Net zoals dat nu het geval is van een 'gewone' afbeelding, moet je dat dadelijk ook kunnen met een volledig scherm of een deel daarvan. Deze worden dan wel in een mapje bewaard in plaats van in het werkgeheugen.

Video in Knipprogramma