Motorola presenteert een smartphone met uitrolbaar of oprolbaar scherm, een mooi innovatief concept om te zien. Waarschijnlijk gaat hij Rizr heten.

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona laat Motorola een prachtig nieuw concept zien. Waar andere fabrikanten als Samsung en Oppo inklapbare en opvouwbare modellen hebben, komt Lenovo-dochter Motorola met een smartphone met een uitrolbaar scherm. Hij heeft officieel nog geen naam, maar wellicht wordt het Rizr zoals op de achterkant te zien is. Rizr spreek je dan uit als reizer oftewel riser in het Engels van rise. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Motorola Rizr naam

Motorola Rizr smartphone met uitrolbaar scherm
Motorola heeft met Razr natuurlijk ook al opvouwbare smartphones, maar biedt met deze nieuwe smartphone met uitrolbaar scherm een mooi alternatief. Normaliter heeft deze Motorola-smartphone een 5,0inch scherm, maar als hij is uitgerold, dan heb je de beschikking over een 6,5inch scherm. Handig als je bijvoorbeeld een bericht wilt typen: het scherm gaat dan automatisch naar boven en er verschijnt een toetsenbord op de 'extra' ruimte beneden. Dat zien we ook terug als je een video wilt bekijken: houd je de smartphone horizontaal bij een video, dan wordt het scherm ook groter.
Gestures ontbreken ook niet bij deze Motorola-smartphone: zo kun je de camera openen door met je pols te draaien. Handmatig wordt het scherm uitgerold als je twee keer op de aan-uitknop drukt die bovenaan de rechterzijkant zit. Die knop vond ik wat moelijk te bedienen door de speciale case die Motorola eromheen heeft. Dit is natuurlijk om hem goed te beschermen en dat doet hij ook goed. Het uitgerolde deel wordt vanzelfsprekend niet beschermd door de case. Motorola heeft een en ander bedacht om schade aan het uitschuifbare deel te voorkomen: als je belt, wordt het scherm weer opgerold.

Prijs, video en beschikbaarheid
Deze Motorola-smartphone met uitrolbaar scherm is een mooi concept, maar de grote vragen zijn of hij wel op de markt zal komen, wat de prijs zal zijn en met welke naam. Alleen die laatste kunnen we gokken met de naam Rizr. De video over hoe hij uitrolt, komt snel beschikbaar.