AVM komt met de nieuwe Fritz!Box 5690 Pro, de Fritz!Box 5690 XGS en de Fritz!Box 6860 5G. Daarnaast introduceert AVM een veelzijdig Smart Home met de DECT ULE en Zigbee-standaarden, en de nieuwe Matter-standaard.

Op het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona presenteert AVM een reeks nieuwe Fritz!-producten voor de thema's: glasvezel en DSL in één Fritz!Box, 10 gigabit/s met glasvezel, snel internet thuis met 5G, Wi-Fi 7 met tri-band Mesh op 6 GHz. Daarnaast introduceert AVM een veelzijdig Smart Home met de DECT ULE en Zigbee-standaarden, en de nieuwe Matter-standaard. Van 27 februari tot 2 maart toont AVM op stand 7E35 deze gloednieuwe Fritz!-producten, die ik ook te zien zal krijgen.

In het kort:
* Nieuwe Fritz!-producten voor Wi-Fi 7 met tri-band Mesh Wi-Fi op 6 GHz
* Fritz!Box 5690 Pro voor glasvezel en DSL, met tri-band Mesh incl. 6 GHz, Wi-Fi 7
*Fritz!Box 5690 XGS voor snelle 10 gigabit/s glasvezelverbinding en Wi-Fi 7
* Fritz!Box 6860 5G biedt thuis of onderweg topsnelheid via mobiele netwerken
* AVM breidt de Fritz! Smart Home uit met Zigbee-technologie

Fritz!Box 5690 Pro voor glasvezel en DSL
Met de nieuwe Fritz!Box 5690 Pro combineert AVM voor het eerst glasvezel en DSL in één apparaat. Deze combinatie maakt snelle internettoegang met oog op de toekomst mogelijk en biedt flexibiliteit voor regio's waar glasvezel nog moet worden uitgerold. Daarnaast biedt de nieuwe Fritz!Box 5690 Pro krachtige tri-band Mesh inclusief 6 GHz, de nieuwe derde wifi-frequentieband. De nieuwe Fritz!Box 5690 Pro ondersteunt zowel de huidige Wi-Fi 6 draadloze standaard als Wi-Fi 7, de volgende wifi-generatie, met verbeteringen in latentie, snelheid en doorvoer. Deze combinatie zal ook in de toekomst krachtige draadloze communicatie mogelijk maken voor real-time toepassingen zoals cloud computing, virtual reality, gaming, etc. De Fritz!Box 5690 Pro in een nieuw, rechtopstaand design biedt nog een belangrijk voordeel voor smarthome-toepassingen: naast DECT ULE heeft hij ook de draadloze Zigbee-standaard aan boord en is hij voor meer slimme toepassingen in huis voorbereid op de Matter-standaard.

Fritz!Box 5690 XGS voor glasvezelnetwerken
Met de Fritz!Box 5690 XGS presenteert AVM een heel snelle Fritz!Box voor glasvezel die snelheden tot 10 gigabit/s haalt in glasvezelnetwerken met de XGS-PON-standaard. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een 10 gigabit WAN/LAN-poort en de volledige reeks telefonie-, smarthome- en netwerkfuncties die bekend zijn van Fritz!Box, fungeert het apparaat als de glasvezeltoegang voor alle digitale toepassingen thuis. Naast DECT ULE ondersteunt hij ook Zigbee en is hij Matter-compatibel.

Fritz!Box 6860 5G voor mobiele netwerken
De nieuwe Fritz!Box 6860 5G maakt thuis snel internetten en streamen via 5G mobiele netwerken mogelijk. Deze Fritz!Box ondersteunt zowel 5G (NSA, SA) als LTE en haalt datasnelheden tot 1,3 gigabit/s. Uitgerust met sterke Mesh-wifi volgens de Wi-Fi 6-standaard kan het ook draadloos data door het hele huis streamen. Dankzij de nieuwe kleine behuizing en de stroomaansluiting via Power over Ethernet is de Fritz!Box 6860 5G flexibel en gemakkelijk overal in huis aan de muur of bij het raam te plaatsen. Bovendien biedt hij praktische hulpmiddelen voor een optimale uitlijning en het complete Fritz! gemak voor het thuisnetwerk.

Draadloze Zigbee-technologie
AVM breidt Fritz! Smart Home uit met draadloze Zigbee-technologie. Naast DECT ULE kunnen nu ook apparaten met Zigbee direct via de Fritz!Box worden aangesloten. De eerste producten die zowel Zigbee als DECT ondersteunen zijn de Fritz!Box 5690 Pro, de Fritz!Box 5690 XGS en de nieuwe Fritz!Smart Gateway. Deze plug-in gateway combineert DECT en Zigbee in één apparaat. Met name voor de aansturing van verlichting biedt Fritz! Smart home nieuwe toepassingen. De Zigbee LED-lampen van andere fabrikanten die gebruikers al bezitten, kunnen eenvoudig in de Fritz! Smart Home worden geïntegreerd. Via de Smart Gateway zijn ook bestaande Fritz!Box-modellen geschikt voor Zigbee.

AVM Fritzbox Wi Fi 7