In het weekend van 3 t/m 5 maart gaat in Bahrein het Formule 1-seizoen 2023 van start en komt voor Nyck de Vries zijn ultieme droom uit: racen in de koningsklasse van de autosport. De documentaire ‘Nyck de Vries: Durf te Dromen’ is vanaf vandaag exclusief te zien op Viaplay.

Nyck de Vries heeft inmiddels een cv waar menig ander coureur jaloers op is, maar kampioenschappen in de karting, Formule 2 en Formule E kunnen niet op tegen racen in de Formule 1. Na het tekenen van een meerjarig contract bij AlphaTauri werd de focus gelegd op een intensief trainingsprogramma. In Dubai vertelt Nyck de Vries aan de Viaplay-camera’s over zijn reis naar de Formule 1.

Nyck de Vries Durf te dromen
In 'Nyck de Vries: Durf te Dromen' vertelt de 28-jarige Nederlander over zijn weg vol bijzondere hoogtepunten, maar ook flinke tegenslagen. De Vries duikt in het verleden en gaat terug naar zijn allereerste keer in een kart, blikt terug op de overstap naar de formulewagens en staat stil bij een aantal sleutelmomenten in zijn loopbaan: kiezen voor Plan B en zekerheid, of risico’s nemen en blijven hopen op een stoeltje in de Formule 1? Ook geeft hij de camera’s van Viaplay exclusieve toegang tot zijn trainingskamp, waar hij zich tijdens de winterstop fysiek heeft voorbereid op zijn debuutseizoen in de Formule 1. Daar vertelt hij ook over de totstandkoming van het contract met AlphaTauri en blikt hij uitgebreid vooruit op zijn debuutseizoen bij de renstal uit Faenza. Hoe voelt het voor hem om deel uit te maken van de Red Bull-familie, en waar kijkt hij het meeste naar uit in 2023?

Nyck de Vries: “De afgelopen maanden waren een achtbaan van emoties. Het was altijd mijn droom om de Formule 1 te halen en die droom is nu uitgekomen. Hier heb ik samen met mijn familie mijn hele leven naar toegewerkt. Ik deel het verhaal graag met de kijkers van Viaplay in ‘Durf te dromen’. Aankomend jaar blijven we verhalen delen tijdens de Grand Prix-weekenden en in speciale programma’s. De Formule 1 is namelijk een rollercoaster en staat nooit stil. Ik kijk dan ook uit naar het seizoen. We beginnen vanaf 23 februari met de pre-season testdagen en de week daarna start het nieuwe seizoen echt met de Grand Prix van Bahrein. Ik kan niet wachten tot de lichten uitgaan.”

Marco Zwaneveld, Head of Sports van Viaplay Nederland: “Aan de vooravond van het nieuwe seizoen willen we de kijkers graag kennis laten maken met de nieuwe Nederlandse Formule 1-coureur Nyck de Vries. Hij heeft een lang en uniek traject doorlopen om zijn droom waar te maken, maar uiteindelijk kan hij vanaf de Grand Prix van Bahrein de titel ‘Formule 1-coureur’ op zijn visitekaartje zetten. Het is mooi hoe open en eerlijk Nyck vertelt over zijn jeugd, het verlaten van Nederland, de momenten waarop hij op een splitsing stond en de mensen die geen vertrouwen in hem hadden. Iedereen zal na afloop van ‘Durf te dromen’ op een nog positievere manier naar Nyck kijken.”

Nyck de Vries online