Hogwarts Legacy verschijnt vandaag en is een nieuwe actierollenspel in een open wereld voor één speler. Hierin maak je een epische reis als vijfdejaarsstudent aan Zweinstein met een zeldzame gave om oude, krachtige magie te gebruiken.

Warner Bros. Games brengt Hogwarts Legacy uit, een actie-RPG (actierollenspel) waarbij je een vijfdejaarsstudent aan Zweinstein bent. Onder begeleiding van de veldgids voor tovenaars en de unieke aanwijzingen van leraren en andere personages ontdekken de fans een interessant verhaal vol spannende uitdagingen en mysteries. Hogwarts Legacy, ontwikkeld door Avalanche Software en uitgegeven door Warner Bros. Games onder het label van Portkey Games, introduceert een origineel verhaal waarin de spelers centraal staan in hun eigen tovenaarsavontuur. Lees meer over de beschikbaarheid van Hogwarts Legacy voor de diverse consoles.

Heks of tovenaar
In Hogwarts Legacy worden spelers vijfdejaarsstudent in Zweinstein. Bij aanvang van hun avontuur kunnen spelers hun personage aanpassen met een breed scala aan opties en kiezen of ze heks of tovenaar willen zijn. Ze sluiten zich aan of worden ingedeeld in een van de vier Zweinstein-afdelingen (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich), ontmoeten huisgenoten in de algemene ruimten en wonen lessen bij, waaronder Spreuken en Bezweringen, Verweer Tegen de Zwarte Kunsten, Kruidenkunde, en Toverdrankjes. Daar ontmoeten ze hun docenten en leren ze hoe je toverspreuken uitspreekt, magische planten kweekt, toverdrankjes brouwt en nog veel meer.

Zweinstein
Naast de lessen en spreuken hebben spelers toegang tot een uitgebreide reeks upgrades, talenten en vaardigheden om ze vooruit te helpen om heks of tovenaar te worden. Ze kunnen overal uitdagingen voltooien om ervaring op te doen en hun vaardigheden uit te breiden. Tussen de lessen door kunnen spelers een volledig gerealiseerd kasteel van Zweinstein verkennen, waar ze lessen bijwonen, kerkers en verborgen gangen ontdekken en uitdagende puzzels oplossen. Ze ontwikkelen de vaardigheden van hun personage aan de hand van krachtige toverspreuken en gevechtsvaardigheden om dodelijke vijanden te verslaan.

Magie en actie
In deze open wereld kunnen spelers zich vrij door Kasteel Zweinstein en het omringende Hoogland-gebied bewegen, waaronder nieuwe en bekende locaties in de toverwereld, zoals Zweinsveld en het Verboden Bos. Het spel zit vol magie en actie: spelers kunnen op een bezemsteel vliegen, magische wezens temmen en erop rijden, vechten tegen trollen, spinnen, duistere tovenaars, en nog veel meer. Naarmate het verhaal vordert, ontdekken ze een enorme wereld vol gevaren die zijn verbonden aan het allang vergeten verleden van de toverwereld, en aan een zeldzame vaardigheid die alleen zij bezitten. Spelers worden ook geconfronteerd met missies en scenario's die hen voor moeilijke keuzes zullen stellen. Ze moeten laten zien waarvoor ze staan.

Prijs en beschikbaarheid
Momenteel nog geen info over de prijzen van de verschillende edities. De Digital Deluxe Edition van Hogwarts Legacy is woensdag 8 februari wereldwijd uitgebracht voor PlayStation5, Xbox Series X|S en pc. Dit is inclusief 72 uur eerder toegang tot het spel, plus het Zwarte-Kunstenpakket. Het Zwarte-Kunstenpakket biedt toegang tot een exclusieve kledingkast via de Cosmetische set Zwarte Kunsten, een vliegende, berijdbare Terzieler en toegang tot de Strijdarena Zwarte Kunsten, waar spelers hun Zwarte Kunsten op de proef kunnen stellen tegen golven uitdagende vijanden. De fysieke en digitale Standard Editions verschijnen op 10 februari op PlayStation5, Xbox Series X|S en pc; op 4 april op PlayStation4, Xbox One en op 25 juli op Nintendo Switch.

Bekijk de officiële 'Hogwarts Legacy-lanceringstrailer' en bekijk de wereldwijde livestream voor de lancering op 10 februari om 17.00 uur op TikTok en YouTube (Wizarding World).

Hogwarts Legacy player