Philips lanceert veel nieuwe hoofdtelefoons, zoals de Philips Fidelio L4 over-ear en Philips Fidelio T2 TWS ANC. Daarnaast ook de Philips A5508 TWS en A5608 en de opvallende Philips N7808 slaaphoofdtelefoon.

Behalve veel nieuwe Philips tv's lanceert Philips TV & Sound nieuwe hoofdtelefoons voor iedere gelegenheid, waaronder 2 nieuwe premium Fidelio-modellen, twee GO Sports-hoofdtelefoons en eerste Philips-slaaphoofdtelefoon in samenwerking met slaapexpert Kokoon. De belangrijkste kenmerken opgesomd zoals bekendgemaakt door TP Vision, licentiehouder van de merken Philips TV & Sound:

• De nieuwe Philips Fidelio L4 over-ear en Philips Fidelio T2 TWS ANC hoofdtelefoons zijn beide voorzien van grafeen gecoate drivers om de mid- en high-end geluidskwaliteit te verbeteren;
• L4 & T2 bieden draadloze connectiviteit door Bluetooth 5.3 met Auracast en LE audio, waardoor hoge prestaties en een betrouwbare, energiezuinige draadloze verbinding wordt gegarandeerd;
• Beide premium headphones voorzien van LC3- en LDAC-codecs voor draadloze prestaties en SBC en AAC voor de breedste productcompatibiliteit;
• De Fidelio L4 is 10% lichter dan zijn voorganger. De Fidelio T2 levert 20% kleinere oordopjes en maar liefst een 40% kleinere oplaadcase;
• Bekende GO Sports-reeks wordt uitgebreid met de lancering van de Philips A5508 TWS en Philips A5608, twee mid-range open ear bone-conducting modellen met Bluetooth 5.3-connectiviteit en LC3-codec;
• Philips N7808 slaaphoofdtelefoon biedt een complete slaapoplossing met zowel slaaptracking als hulp voor een betere slaapkwaliteit.

Philips Fidelio L4
De L4-hoofdtelefoon zet de Fidelio-filosofie voort en moet een combinatie bieden van goede audioprestaties, een lange levensduur van de batterij, actieve ruisonderdrukking en een juiste pasvorm en comfort.
De Fidelio L4 heeft een 40mm grafeen gecoate driver, wat zorgt voor extra stijfheid zonder extra gewicht. De driver biedt hierdoor een lagere vervorming, resulterend in een helder midden- en hoogbereikgeluid. Een energiezuinige meerpuntsverbinding wordt gegarandeerd door de nieuwste 5.3-versie van Bluetooth met Auracast-uitzendingen en LE-audio. De compatabiliteit met LC3- als de LDAC-codecs zorgt ervoor dat de Fidelio L4 draadloze audio van de hoogste kwaliteit kan bieden, waarbij hi-res audio-weergave ook beschikbaar is via de meegeleverde 3,5mm mini-jackkabel of via usb-c.
Het Hybrid Adaptive ANC-systeem met vier microfoons van de Philips Fidelio L4 is ook verbeterd door de ontluchtingspoort voor de microfoon die extern geluid (feed forward) verplaatst naar de achterkant van de oorschelp, waar deze minder gevoelig is voor windgeruis. De gevoeligheid van de feed forward-microfoon kan ook automatisch worden verminderd als het windgeruis toeneemt. Een extra ingebouwde spraakopnamemicrofoon is bedoeld voor het verwijderen van achtergrondgeluiden waardoor de gebruiker verzekerd is van kristalhelder geluid tijdens gesprekken.
De Fidelio L4 is uitgerust met een verbeterde batterij die maar liefst 50 uur afspeeltijd biedt, en 40 uur met ANC aan. Bovendien levert slechts 15 minuten snelladen al 5 uur afspeeltijd op. Gebruiksgemak is gegarandeerd dankzij met leer beklede touch-bediening met veeg-, tik- en drukacties en stemassistentie via Google Assistant-compatibiliteit.

Philips Fidelio T2 premium ANC-oordopjes
De nieuwe Fidelio T2-oordopjes moeten de hoogste kwaliteit en full range audioprestaties bieden dankzij het geavanceerde ontwerp met een nieuwe, grote 9,2mm grafeen gecoate driver en geoptimaliseerde, kleine en zeer efficiënt gebalanceerde armatuurdriver. Goede audio en betrouwbare verbindingen moeten komen dankzij de toepassing van 5.3-versie van Bluetooth (met Google Fast Pair) met LE-audio en de LC3- codec. Daarnaast biedt de Fidelio T2 ook de LDAC-coded optie voor muziek in de hoogste resolutiekwaliteit.
In totaal beschikt de Philips Fidelio T2 over zes microfoons, drie microfoons in elke oordop. Van deze zes microfoons bieden twee maximale adaptieve ruisonderdrukking. Ook heeft de Fidelio T2 twee speciale spraakopnamemicrofoons, één per oordop en nu met behulp van botgeleidende technologie om windgeruis verminderen.
De Fidelio T2 is 20% kleiner ten opzichte van zijn voorganger, en de oplaadcase is maar liefst 40% kleiner. Ondanks de kleinere afmetingen blijft de levensduur van de batterij van de T2 uitstekend met negen uur continu afspelen met ANC geactiveerd en nog eens 27 uur afspeeltijd beschikbaar via de oplaadcase. Volledig opladen van de Fidelio T2 duurt maar twee uur, waarbij een extra uur afspeeltijd al na slechts vijf minuten opladen mogelijk is. De Fidelio T2 is spatwaterdicht met een IPX4-classificatie.

Philips A5508 TWS en A5608
Philips Sound breidt de huidige GO Sports-collectie uit met twee nieuwe modellen in het middensegment. Door de combinatie van comfort, robuustheid, waterbestendigheid en hoge audiokwaliteit zijn deze modellen geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. De Philips A5508 TWS oordoppen hebben een 8mm grafeen gecoate driver met lage vervorming om een heldere geluidskwaliteit te garanderen. Het model is daarnaast ook voorzien van een hybride ANC-systeem met een ingebouwde windruisonderdrukking.
De Philips A5608 is het nieuwste open-ear model dat gebruikmaakt van bone conduction-technologie, dat gebruikers extra veiligheid biedt doordat ze onmiddellijk omgevingsgeluid kunnen horen. Daarnaast heeft het nieuwe model ook een ingebouwd LED-looplicht in de band.
De A5508 en A5608 maken gebruik van de nieuwste betrouwbare Bluetooth 5.3 met de LC3-codec, voor goed geluid en energie-efficiëntie, en een meerpuntsverbinding. Daarnaast garanderen de modellen een hoge gesprekskwaliteit dankzij een dubbel microfoonsysteem met automatische detailafstelling via AI. Beide hoofdtelefoons hebben een goede batterijduur en snelle oplaadtijden. De A5508 biedt zeven uur afspelen met ANC aan, met nog eens 21 uur vanaf de oplaadcase, en een extra uur afspelen na slechts vijf minuten snelladen. De A5608 biedt zes uur afspeeltijd met een extra uur na een snellading van 15 minuten. De A5508 en A5608 zijn ideaal voor het actieve buitenleven en moeten beide langdurig plezier bieden dankzij IPX5 zweet- en waterbestendigheid, aldus Philips.

Philips N7808 slaaphoofdtelefoon moet goede nachtrust bieden
De nieuwe Philips N7808, de eerste Philips slaaphoofdtelefoon in samenwerking met slaapwetenschapper Kokoon, biedt een antwoord op een verstoorde slaap. De Philips N7808 hoofdtelefoon heeft een uitstekende geluidsisolatie die werkt in combinatie met een intelligente ruismaskeringsfunctie. De functie gebruikt speciaal afgestemde, langzaam geïntroduceerde witte ruis om pieken in extern geluid die de slaap kunnen verstoren af te vlakken. Daarnaast helpt het nieuwe model dragers gemakkelijker in slaap te vallen door middel van sensoren in de oordopjes. De audiolevering van de oordoppen kan door de gebruiker worden aangepast, waardoor de audio automatisch vervaagt wanneer men langzaam in slaap valt.
De Philips N7808 is in een slanke behuizing gemonteerd achter het hoofd langs, waardoor het gemakkelijk en comfortabel is om de hoofdtelefoon de hele nacht in het oor te houden. Door deze smalle behuizing en het gebruik van gebalanceerde armatuur drivers heeft de Philips N7808 het kleinste profiel van slechts 6 mm dik, in tegenstelling tot de > 20mm-behuizing van de meeste oordoppen.
De nieuwe Philips slaaphoofdtelefoon werkt samen met de Kokoon-app om het begrip en het beheer van de slaap van een drager te verbeteren, die continu wordt gemonitord via versnellingsmeters en een kleine, optische hartslagmeter in het oordopje. Deze hartslagmeter werkt door licht in de huid te schijnen en te meten hoe dit licht wordt verstrooid in de bloedsomloop van het lichaam. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om gebruikers te helpen hun nachtrust beter te begrijpen en te navigeren.
De N7808 heeft een batterijduur van 10 uur en kan ook worden gebruikt om te bellen en muziek te streamen, waaronder via Apple Music, Audible, Spotify, You Tube, de Calm en Headspace Apps of via de Kokoon App.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips Fidelio L4 en Philips Fidelio T2 zijn beschikbaar vanaf najaar 2023, terwijl de Philips A5508 en A5608 beschikbaar zijn vanaf zomer 2023. De Philips N7808 ten slotte is beschikbaar vanaf herfst 2023. Ga voor meer informatie naar www.sleepheadphone.com.

N7808