KEF introduceert met de R2, R3, R5, R6, R7, R8 en de R11 Meta nieuwe luidsprekers. Deze vernieuwde serie is voorzien van de Metamaterial Absorption Technology (MATTM), lees hier meer over de modellen en deze technologie.

Al meer dan zes decennia staat KEF bekend om zijn audio-apparatuur. De nieuwe R Series-modellen bevatten een selectie van de nieuwste technologieën die zijn ontwikkeld voor KEF's The Reference Series. De geluidservaringen worden door de R Series toegankelijker gemaakt, mede omdat de producten kunnen worden gebruikt in stereo setting voor muziek of in een thuisbioscoop. Met een eigentijds, tijdloos design dat wordt gedreven door akoestiek, geeft deze collectie hifi-luidsprekers gebruikers nog meer manieren om gemakkelijk in contact te komen met de content waar ze van houden.

Belangrijkste kenmerken
* Metamaterial Absorption Technology (MAT elimineert 99% van de hoogfrequente vervorming voor een puur, natuurlijk geluid)
* Op maat gemaakte 12e generatie Uni-Q met MAT driver array voor akoestische nauwkeurigheid
* Geraffineerde tweeter gap demper temt resonanties voor verbeterde details
* Flexibel ontkoppelings chassis voorkomt ongewenste trillingen voor meer helderheid
* Hybride aluminium woofers met grotere driver excursie voor strakke, diepe en gecontroleerde bas
* Verbeterd cross-over ontwerp en verfijning van het signaalpad voor een ongerept en zuiver geluid
* Constrained Layer Damping bracing voert ongewenste trillingen af
* Zeven modellen: R11 Meta, R7 Meta, R5 Meta, R3 Meta, R6 Meta, R2 Meta, R8 Meta
* Verkrijgbaar in Black Gloss, White Gloss en Walnut afwerking, plus een exclusieve Titanium Gloss Special Edition voor R7 Meta en Indigo Gloss Special Edition voor R3 Meta
* Microvezel roosters bieden de juiste balans tussen bescherming van de driver, sonische prestaties en esthetiek
* S3 Floor Stand voor R3 Meta is apart verkrijgbaar

MATTM innovatieve geluidsabsorptie 
Het hart van de nieuwe R Series-speakers wordt gevormd door de Metamaterial Absorption Technology (MAT), een uiterst complexe doolhofachtige structuur, waarbij elk van de ingewikkelde kanalen op efficiënte manier een specifieke frequentie absorbeert. In combinatie fungeren de kanalen als een akoestisch zwart gat, dat 99% van het ongewenste geluid aan de achterzijde van de tweeter absorbeert. Daarmee wordt de resulterende vervorming geëlimineerd, waardoor er een zuiverder, natuurlijker akoestische prestatie ontstaat.
Alle zeven modellen van de R Series zijn uitgerust met een op maat gemaakte 12e generatie Uni-Q driver array met MAT, die gedetailleerde prestaties levert. Dit is het resultaat van tientallen jaren aan opgebouwde kennis en de toepassing van geavanceerde simulatie- en analysetools.
De details en helderheid van de R Series zijn het resultaat van een aantal aanpassingen die specifiek voor deze collectie zijn gemaakt. Van de verfijnde tweeter gap-demper die resonanties temt voor meer detail, tot het flexibele ontkoppelings-chassis dat ongewenste trillingen voorkomt voor meer helderheid. De hybride aluminium woofers produceren een strakke, diepe en gecontroleerde bas, terwijl het verbeterde crossover-ontwerp en de nauwkeurig afgestemde signaalweg leiden tot een ongerept, zuiver geluid. Deze innovaties moeten er samen voor zorgen dat de R Series nog transparanter en levensechter klinkt dan voorheen.

Veelzijdige collectie
De R Series biedt luisteraars een grote veelzijdigheid bij het samenstellen van hun ideale hifi-systeem. De combinatie van drie vloerstaande luidsprekers, de R11 Meta, R7 Meta en R5 Meta, en een boekenplank luidspreker, de R3 Meta, produceert ongeacht de afmetingen van de luisterruimte een heel mooi hifi-stereogeluid. Elk van de genoemde speakers stelt gebruikers in staat diepte en details te ontdekken, van een stukje plectrum op een gitaarsnaar tot het gevoel van emotie en sfeer in een live-optreden.
De twee middenluidsprekers, waaronder R6 Meta en R2 Meta, die ook in LCR-configuratie (Left-Centre-Right) kunnen worden gebruikt, leveren een heel mooie dialooghelderheid voor de thuisbioscoop-ervaring in verschillende kamergroottes. Op de middenluidsprekers en alle andere modellen in de serie worden Uni-Q arrays van dezelfde grootte toegepast. Dit zorgt voor een consistent geluid karakter, waardoor de focus volledig op de film ligt en niet op de apparatuur in de kamer.
Als gebruikers meeslepend Dolby Atmos-geluid willen ervaren, is de R8 Meta-surroundluidspreker een heel mooie aanvulling op het systeem. Deze kan aan de muur worden gemonteerd of kan bovenop een andere luidspreker uit de R Series worden geplaatst voor een ongeëvenaard geluid. Met de toevoeging van één van KEF's toonaangevende subwoofers is de hele filmervaring voelbaar, van de diepste impact tot het zachtste gefluister.

Eenvoudige en elegante luidsprekers
Het ingetogen design van de R Series wordt aangevuld met zorgvuldig geselecteerde kleuropties. Elk model van de R Series is ontworpen om zowel in een traditioneel als in een modern interieur tot zijn recht te komen en wordt geleverd in drie afwerkingen: Black Gloss, White Gloss en Walnut. Twee modellen hebben ook hun eigen kenmerkende afwerking: de Titanium Gloss Special Edition voor de R7 Meta en de Indigo Gloss Special Edition voor de R3 Meta. De R3 Meta is daarnaast voorzien van schroefdraad, waardoor de luidspreker stevig op de top van de KEF S3 vloerstandaards kan worden gemonteerd.

Prijzen en beschikbaarheid
De R2 Meta kost  € 1.400-, de R3 Meta heeft een advieprijs van  € 1.100,-, de R5 Meta  kost € 1.750,-, de R6 Meta heeft een advieprijs van € 1.800,- terwijl de R7 Meta een adviesprijs heeft van € 2,500,-, de R8 Meta heeft een adviesprijs van  € 800,- en de R11 Meta ten slotte heeft een adviesprijs van € 3.250,-. Ze zijn vanaf vandaag te kopen en meer informatie vind je op https://nl.kef.com/collections/r-series

KEF R serie online