Er zijn inmiddels al heel veel glasvezelaansluitingen uin Nederland. Wil je daarvan optimaal profiteren, dan is een goede glasvezelmodem natuurlijk belangrijk. Nu is de AVM FRITZ!Box 5590 Fiber (AON & XGS-PON) beschikbaar.

In heel Nederland zijn op dit moment meer dan 5,3 miljoen van de ruim 8 miljoen huishoudens op glasvezel aangesloten. Indien het huidige tempo aanhoudt, beschikt heel Nederland daarmee (ruim) voor 2030 over een glasvezel aansluiting. Goed nieuws, want FRITZ! heeft hiervoor een nieuwe FRITZ!Box uitgebracht: de FRITZ!Box 5590 Fiber. Met deze nieuwe glasvezelmodem, passend op iedere glasvezelaansluiting in Nederland, haalt de consument heel veel uit zijn internet.

Kracht van glasvezel met Wi-Fi 6
De FRITZ!Box 5590 Fiber biedt het volledige scala aan FRITZ!Box-functies rechtstreeks op de glasvezelaansluiting. In Nederland worden verschillende glasvezeltechnologieën gebruikt. De FRITZ!Box 5590 Fiber komt daarom in de volgende 2 varianten, de AON en de XGS-PON versie. Het jongere broertje de FRITZ!Box 5530 Fiber, voorheen enkel verkrijgbaar met AON-aansluiting, is vanaf nu ook verkrijgbaar in de XGS-PON variant.
Bij de FRITZ!Box 5590 Fiber is de SFP-module al in de ingebouwde aansluiting voor de glasvezelmodule geplaatst – afhankelijk van het FRITZ!Box-model is dat een SFP-module voor AON of voor XGS-PON. Om de gigabitsnelheden beveiligd draadloos in huis te distribueren, is het nieuwe glasvezelvlaggenschik – de FRITZ!Box 5590 Fiber – uitgerust met de standaard Wi-Fi 6 (4 x 4). Bovendien heeft dit paradepaard een 2,5 gigabit-WAN-aansluiting die ook als LAN gebruikt kan worden. Als kers op de taart beschikt het model over vier gigabit-LAN- en twee USB 3.0-aansluitingen.

Specificaties FRITZ!Box 5590 Fiber:
• Voor alle standaard glasvezelverbindingen in Europa: met tot 10 Gbit/s voor GPON, AON, XG-PON, XGS-PON, via SFP-module
• 4 x 4 Wi-Fi 6 met 5 GHz (2400 Mbit/s) en 2,4 GHz (1200 Mbit/s)
• Telefoonsysteem voor DECT, IP en analoge telefoons
• Twee USB 3.0-poorten voor printers en opslagmedia (NAS)
• FRITZ!OS met ouderlijk toezicht, mediaserver, FRITZ!NAS, Wi-Fi-gasttoegang, MyFRITZ! en meer
• Meer gemak met gratis apps, waaronder MyFRITZ!App, FRITZ!App Fon, FRITZ!App WLAN, FRITZ!App Smart Home en FRITZ!App TV
• Automatische updates voor langdurige beveiliging
• Garantie van de fabrikant: 5 jaar

Veel wifi-apparaten op het Wi-Fi 6-netwerk
De standaard Wi-Fi 6 houdt rekening met het steeds groeiende aantal wifi-apparaten. Van smartphones, tablets, pc’s, 4K-televisies en speakers tot smarthometoepassingen: er worden steeds meer apparaten tegelijkertijd in het wifinetwerk gebruikt. Door de latentie te verminderen, zorgt Wi-Fi 6 voor een snelle en stabiele gegevensstroom. De FRITZ!Box 5590 Fiber stelt een totale bandbreedte beschikbaar van 2400 Mbit/s in de 5 GHz-band en 1200 Mbit/s in de 2,4 GHz-band voor parallelle toepassingen. Bij deze hoge doorvoersnelheden zorgt Wi-Fi 6 bovendien voor een langere batterijduur van de mobiele apparaten in het thuisnetwerk. Zo heeft de gebruiker niet alleen razendsnel internet, maar kan deze ook langdurig gebruik maken van de mobiele apparaten!

Optimaal Mesh-netwerk met de FRITZ!Box als centrale Mesh Master
De FRITZ!Box 5590 Fiber zorgt als Mesh Master voor een optimaal wifinetwerk met hoge kwaliteit. In combinatie met FRITZ!Repeaters creëert de consument een heus Mesh-netwerk in huis. De nieuwe glasvezel FRITZ!Box stuurt als Mesh Master het netwerk actief aan en zorgt dat altijd de beste verbinding geleverd wordt aan de eindapparaten die in het thuisnetwerk worden gebruikt (Mesh Wi-Fi steering).

Prijs en beschikbaarheid
De volledig nieuwe FRITZ!Box 5590 Fiber is vanaf nu beschikbaar. De FRITZ!Box 5590 Fiber AON heeft een adviesprijs van € 289,-. De FRITZ!Box 5590 Fiber XGS-PON heeft een adviesprijs van € 359,-. Beide modellen zijn onder andere verkrijgbaar bij FritzShop en Reichelt.

AVM FRITZBox 5590 fiber