Met nieuwe software voor de Samsung Galaxy Buds2 Pro en Galaxy Watch-serie krijgen gebruikers nieuwe mogelijkheden voor foto's en video's. Zo wordt via 360 graden Audio Recording omringend geluid naar videocontent gebracht en wordt het in- en uitzoomen vergemakkelijkt.

Samsung kondigt nieuwe software-updates [1] aan voor de Galaxy Buds2 Pro en Galaxy Watch-serie. De nieuwe software verbetert het vastleggen van ervaringen door gebruikers net zoals dat al is bij Galaxy-smartphones van Samsung. Dit wordt verbeterd door de koppeling van de smartphone met de nieuwste wearables. Dankzij 360 graden Audio Recording wordt omringend geluid naar videocontent gebracht. Ook vergemakkelijkt een upgrade van de Camera Controller het in- en uitzoomen.

360 Audio Recording
Met 360 Audio Recording [2] kunnen gebruikers het geluid in de video vastleggen zoals zij het horen. Door de Galaxy Buds2 Pro te koppelen aan een Galaxy smartphone kan iedereen overal en altijd video’s maken met realistisch geluid, zonder het gebruik van professionele apparatuur. Doordat er in elk oordopje een microfoon zit, kan het geluid in 360 graden worden opgevangen. Zo lijkt het dat de luisteraar zich daadwerkelijk in de ruimte bevindt. Hierdoor kunnen gebruikers met een verbonden koptelefoon, de video’s met levensecht geluid bekijken.

LE Audio
360 Audio Recording is de eerste functie in de Galaxy-lijn die gebruikmaakt van LE Audio, een nieuwe en geavanceerde bluetooth-audiostandaard. Dankzij deze nieuwe technologie is de geluidskwaliteit verbeterd en wordt het accuverbruik verminderd. Daarnaast zorgt de LE Audio voor een complexer en rijker geluid, waardoor de geluidservaringen ook zijn verbeterd. LE Audio brengt nu ook geluidsopnamen naar de Galaxy Buds2 Pro door tegelijkertijd gebruik te maken van de microfoons aan zowel de linker- als de rechterkant. Wanneer je de Buds2 Pro aan een Galaxy Z Flip4 of Fold4 smartphone koppelt, dan ervaar je hoe het samenspel van kwaliteitsgeluid en -video je midden in de ruimte brengt.

Camera Controller
Door foto’s en video’s te maken met een Galaxy, houd je in elke situatie de creatieve controle. Een voorbeeld hiervan is de Camera Controller-app op de Galaxy Watch. Met deze app kunnen gebruikers de camera van hun telefoon rechtstreeks vanaf hun pols bedienen. Een nieuwe update, die binnenkort beschikbaar is op de Galaxy Watch5- en Watch4-serie, voegt zoommogelijkheden toe aan Camera Controller [3]. Gebruikers kunnen de zoomcamera op afstand bedienen, door simpelweg op de wijzerplaat te knijpen of door aan de ring rond het scherm te draaien. Deze functie is ideaal voor het maken van groepsfoto’s of selfies op grotere afstand.

Beschikbaarheid [4]
De nieuwe 360 Audio Recording-functie wordt vanaf 17 januari uitgebracht via een software-update op de Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Z Flip4 en Z Fold4. De geüpdatete Camera Controller is vanaf februari beschikbaar op de Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 en Watch4 Classic.

[1] De software-updates zijn in de Benelux beschikbaar vanaf 17/01/2023.
[2] De functie zal beschikbaar zijn op Galaxy Buds2 Pro in combinatie met een Galaxy smartphone met One UI 5.0 of hoger en met LE Audio-ondersteuning, inclusief Galaxy Z Filp4, Z Fold4 en de aankomende Galaxy smartphones. Vereist installatie van de nieuwste softwareversies op de Galaxy smartphone en Galaxy Buds. Om de functie te activeren, ga je naar de Samsung Camera-app > Camera-instellingen na het selecteren van Videomodus > Geavanceerde video-opties > schakel 360 Audio-opname in.
[3] De functie is beschikbaar op de Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 en Watch4 Classic in combinatie met een Galaxy smartphone met One UI 5.1 of hoger en met ondersteuning voor de Camera Controller-app. Vereist installatie van de nieuwste softwareversie via de Galaxy Wearable-app.
[4] Beschikbaarheid kan verschillen per markt, provider, model en gekoppelde smartphone. De update is in eerste instantie beschikbaar op Bluetooth-versies en wordt later uitgerold naar LTE-versies.

Om meer te weten te komen over de Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro ga je naar:
• Galaxy Buds2 Pro: https://www.samsung.com/nl/audio-sound/galaxy-buds/
• Galaxy Watch5: https://www.samsung.com/nl/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-40mm-pink-gold-bluetooth-sm-r900nzdaeub/
• Galaxy Watch5 Pro: https://www.samsung.com/nl/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-pro-black-titanium-bluetooth-sm-r920nzkaeub/