TP-Link introduceert nieuwe Tapo Smart Home producten, waaronder de robotstofzuigers RV10 en RV30C, beveiligingscamera's C325WB en C425 Outdoor, D660 dual video deurbel en de Smart Video Door Lock. Lees hier de specificaties.

TP-Link is een bekende naam op het gebied van netwerkproducten voor zowel consumenten (bijvoorbeeld de budgetrouter TP-Link Archer AX50) als de zakelijke markt. Daarnaast brengen ze onder andere ook apparaten voor een slim(mer) huis op de markt, zoals de prima Tapo C100 en introduceert het nu veel nieuwe Tapo smart home producten. De Tapo Smart Home productlijn van TP-Link bestaat al uit een groot assortiment van slimme stekkers, camera’s, sensoren en verlichting en wordt nu uitgebreid met verschillende nieuwe productcategorieën en innovatieve producten. TP-Link zet met Tapo ook vol in op de nieuwe Matter industriestandaard en heeft zijn ecosysteem opengesteld om de beste compatibiliteit aan gebruikers te kunnen bieden. Helaas zijn er nog geen prijzen bekend of wanneer de producten beschikbaar zijn in de Benelux.

Tapo RV30C robotstofzuigers
TP-Link lanceerde in 2022 zijn eerste robotstofzuigers met de Tapo RV10 en Tapo RV30 series. De Tapo RV30C Slim is de nieuwste toevoeging en is bekroond met de CES 2023 Innovation Award en maakt gebruik van MagSlim LiDAR navigatietechnologie. Dankzij een Mini-DTOR LiDAR sensor is de Tapo RV30C Slim de dunste robotstofzuiger met LiDAR-navigatie op de markt. Dit maakt het mogelijk om onder lagere objecten en moeilijk bereikbare plekken efficiënt schoon te maken. Dankzij de MagSlim LiDAR-navigatie is de Tapo RV30C in staat om de ruimte tot op de millimeter nauwkeurig in kaart te brengen om zo optimaal en zo efficiënt mogelijk schoon te kunnen maken.

C325WB en C425 Outdoor beveiligingscamera’s
De nieuwe Tapo C325WB is een geavanceerde outdoor beveiligingscamera met wifi. De Tapo C325WB maakt gebruik van een super apeture-lens en een geavanceerde beeldsensor om een natuurlijkere en kleurrijkere weergave te genereren, zelfs bij weinig licht. Dankzij nieuwe AI-functionaliteit kan de camera accuraat onderscheid maken tussen mensen, dieren, auto’s en andere objecten.
De 2K QHD Tapo C425 Outdoor is een geheel draadloze beveiligingscamera voor gebruik buiten en is voorzien van een grote oplaadbare 10,000mAh accu en kan eenvoudig magnetisch worden opgehangen. Deze camera is ook te gebruiken in combinatie met het nieuwe Tapo A200-zonnepaneel zodat opladen automatisch gebeurt, energie wordt bespaard en je nog meer vrijheid hebt in het plaatsen van de camera. Het A200 zonnepaneel wordt los beschikbaar en is ook te gebruiken met onder andere de Tapo C420S2. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Tapo C325WB EU 1.0

Tapo D660 dual video deurbel
De nieuwe Tapo D660 dual video deurbel heeft een opvallende extra: hij laat je ook de hoeken van de deur en de deurmat kunnen laten zien. Dankzij een tweede omlaag gerichte camera en een slim algoritme geeft de Tapo D660 je een compleet overzicht van wat er zich voor de deur afspeelt. Het schrikt pakketdieven af en in combinatie met de naar voren gerichte camera geeft de Tapo D660 de gebruiker een ultrabrede kijkhoek van 180 graden zonder blinde hoeken.

Tapo Smart Video Door Lock
TP-Link Tapo introduceert ook de Tapo Smart Video Door Lock, winnaar van een CES 2023 innovation award. De Tapo Smart Video Door Lock is een 3-in-1 apparaat dat een deurslot, deurbel en camera combineert in één apparaat. Het slot heeft meerdere methoden om geopend te worden, zoals een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning, de Tapo-app, een wachtwoord en met behulp van een spraak gestuurde assistent.
Gebruikers kunnen de deur openmaken waar ze ook zijn, het is mogelijk tijdelijke codes aan te maken, activiteit in te zien en notificaties te ontvangen. Voorzien van een videodeurbel geeft dit slot de mogelijkheid om als real time video-intercom gebruikt te worden en de 2K QHD camera met een superbrede kijkhoek zorgt ervoor dat de deur 24/7 in de gaten gehouden kan worden.

Matter
TP-Link Tapo zet overigens ook vol in op de nieuwe Matter-standaard, waarover je kunt lezen in PC-Active 328 die rond 20 januari 2023 verschijnt. Op de consumentenelektronicabeurs CES 2023 in Las Vegas laat TP-Link een grote reeks producten zien die geschikt zijn voor Matter, de nieuwe Smart Home-standaard die Smart Home-apparaten en-platformen van Apple, Google, Amazon en meer dan 200 verschillende techfabrikanten laat samenwerken: Tapo slimme stekkers, schakelaars, stekkerdozen en lampen, allemaal gecertificeerd voor Matter.
De Tapo P125M Mini Smart Plug heeft een compact ontwerp, zodat omliggende stopcontacten niet worden geblokkeerd. De Tapo S500D Smart Dimmer Switch maakt het mogelijk om verlichting te bedienen en op verschillende manieren te dimmen. Met 3 slimme stopcontacten, 3 permanent ingeschakelde stopcontacten en 3 usb-poorten is de Tapo P306 Smart WiFi Outlet Extender een handige toevoeging aan ieder slim huis. Ook de nieuwe Tapo L535E Multicolor Smart Lamp is geschikt voor de Matter-standaard en voorziet een lichtopbrengst van maar liefst 1100 lumen en kan van 100% tot 1% worden gedimd.

Tapo T110 Smart Contact Sensor en T100 Smart Motion Sensor
Smart home producten zijn op verschillende manieren aan te sturen, een van de makkelijkste manieren is met een van de nieuwe sensoren. De Tapo T110 Smart Contact Sensor en T100 Smart Motion Sensor helpen het huis te beveiligen en verlichting of andere slimme huisapparaten aan te sturen.
De Tapo T300 detecteert lekkages, bijvoorbeeld rondom de wasmachine of onder het aanrecht en de Tapo T315 is een zeer accurate thermometer en luchtvochtigheidsmeter die bijvoorbeeld op basis van deze gegevens andere Tapo-apparaten kan aansturen zoals een slimme stekker met een elektrische kachel of een luchtontvochtiger.