Samsung toont tijdens CES 2023 in Las Vegas nieuwe projecten van zijn C-Lab-programma. Zo zijn er start-ups met de focus op robots en AI en ook metaverse- en lifestyleprojecten van Samsung-medewerkers.

Tijdens de beurs laat Samsung bezoekers kennismaken met vier projecten van C-Lab Inside en acht start-ups die steun krijgen van het acceleratieprogramma C-Lab Outside. Bezoekers kunnen de innovatieve projecten van 5 tot en met 8 januari 2023 bekijken op Eureka Park in Las Vegas. Samsung verwacht de wereldmarkt bij hun projecten te betrekken, hun economische rentabiliteit te versterken en mogelijke investeerders te ontmoeten.

C-Lab Inside: metaverse- en lifestyleprojecten van Samsung-medewerkers
Sinds 2016 laat Samsung zijn C-Lab Inside projecten op CES zien. Ook in 2023 zijn ze van de partij, met nieuwe projecten die goed scoren op innovatie en verkoopbaarheid. De nieuwe projecten vormen een aanvulling op andere initiatieven die Samsung ontwikkelt. Het gaat om de volgende projecten:

Meta-Running: een metaverse-platform om een goede hardlooplooptechniek te leren
Porkamix: een metaverse-platform voor een interactieve concertervaring
Soom: een nieuwe meditatie-ervaring met real-time feedback
Falette: een 3D-tool die stoffen transformeert naar producten voor in huis

C-Lab Outside: start-ups met focus op robots, AI en meer
C-Lab Outside begon in oktober 2018 als acceleratieprogramma om het start-up ecosysteem startups in Korea te versterken. Start-ups die meedoen met C-Lab Outside ontvangen kantoorruimte, expertise en mentorschap van Samsung-medewerkers, en marketing- en financieel advies. Een bijkomend aspect van de ondersteuning bestaat uit eventuele samenwerkingen met Samsung en de mogelijkheid om mee te doen met grote IT-beurzen, zoals CES en KES (Korean Electronics Show).

Het afgelopen jaar hebben Samsung, het Daegu Center en het Gyeong-buk Center for Creative Economy & Innovation de volgende acht start-ups geholpen bij het ontwikkelen van hun technologie en het klaarstomen voor CES 2023:

NdotLight: een web-gebaseerde 3D-designoplossing
NEUBILITY: een bezorgservice met zelfrijdende robots voor in steden
40FY: een digitale mentale gezondheidsdienst voor onderzoek tot behandeling
CELLICO: een microbionisch oog voor patiënten met netvliesziekten
Plask: een op AI gebaseerde tool in de browser voor het vastleggen en bewerken van beweging en animatie
Wrn Technologies: schrijftraining en contentcreatie met behulp van Generative AI
Catius: een pratende AI-metgezel voor kinderen
Erangtek: een IoT micro-repeater die de belkwaliteit in huis verbetert

C-Lab Start-ups winnen 29 awards tijdens CES 2023 Innovation Awards
In november 2022 maakte de Consumer Technology Association (CTA) de winnaars bekend van de CES 2023 Innovation Awards in 28 productcategorieën, waaronder Best of Innovation. Twee projecten van de Samsung C-Lab start-ups wonnen de Best of Innovation Award en 27 projecten werden onderscheiden als Innovation Awards Honorees. In 2022 ontving C-Lab al 22 Innovation Awards en in 2023 komen er daar dus nog eens zeven bij. Om de start-ups binnen C-Lab te helpen, deelt Samsung zijn kennis over het winnen van de CES Innovation Award en het betreden van de wereldmarkt.

Winnaars
Dot Inc., de ontwikkelaar van apparaten en software voor slechtzienden, werd uitgeroepen tot winnaar van de CES 2022 Best of Innovation Award in de categorie Toegankelijkheid en ontving ook twee CES Innovation Awards Honorees. Verses, dat het Meta Music System voor streaming heeft ontwikkeld, werd uitgeroepen tot winnaar van de CES 2023 Best of Innovation Award in de categorie Streaming.
Zeven van de acht start-ups die bij de C-Lab stand te zien zijn, wonnen Innovation Awards: NEUBILITY, 40FY, NdotLight, CELLICO, Plask, Catius, Wrn Technologies.
Daarnaast wonnen zeven spin-off start-ups van C-Lab Inside en elf voormalige C-Lab Outside start-ups twee Best of Innovation Awards en 20 Innovation Awards.

C-Lab Family
Samsung heeft onlangs ook de C-Lab Family opgericht, een uniek professioneel netwerk waarmee alumni start-ups kunnen blijven samenwerken met Samsung, zelfs nadat zij zijn afgesplitst van C-Lab. Via het C-Lab Scale-Up Committee wil Samsung de samenwerkingen en investeringen voor C-Lab Family geleidelijk uitbreiden.

Samsung CES 2023