Met de nieuwe Ear Sticks van Nothing haal je oortjes in huis in een stijlvolle cilinder met helder koel geluid. Ook hebben de accu van de oordopjes en oplaadcilinder voldoende capaciteit voor lang luisterplezier. Lees hier de review van de Nothing Ear Sticks oordopjes model B157.

Aad Munsterman

De tweede versie Nothing-oordopjes (we noemen ze voor het gemak maar even oordopjes) zitten in een cilindervormige oplaaddoosje en dat is een stijlvolle verschijning en handig opbergmechanisme. Het is een draaibare ronde cilinder met aan één zijde een felrode usb-c-aansluiting en een zilverkleurige pin voor de bluetooth-activering. Door te draaien komen de superlichte (4,4 gram) oordopjes vrij en zijn er dan eenvoudig uit te halen. De oordopjes zien er compact uit met een ovaal witte body met daaraan een transparant steeltje voor de drukbediening. Deze tweede variant is vereenvoudigd en daarmee niet te vergelijken met de eerste versie.

Installatie en Open ear
De Engelstalige “Nothing X”-app geeft je richtlijnen voor de installatie wat niet meer is dan éénmalig de bluetooth-knop indrukken en de Ear (stick)-koppeling via Instellingen op de telefoon activeren. Er is geen tweede bluetooth-verbinding mogelijk. De oordopjes liggen voor de gehooringang en hebben dus geen uitsteeksel die de gehooringang ingaat. Dat is het zogenoemde “open-ear” ontwerp. Het omgevingsgeluid blijft dus hoorbaar en daarom is er ook geen ruisonderdrukking. Dit model zit wat minder strak in het oor en is daardoor, afhankelijk van de pasvorm van het oor, wel wat gevoeliger voor verlies. Op zich zitten ze goed zonder druk op de gehooringang, zodat ze lang en comfortabel gebruikt kunnen worden. De classificatie is IP54, dat wil zeggen stofdicht en kan tegen een plensbui.

App Nothing X
De app is eenvoudig uitgevoerd en biedt een equaliser en een optie om de functionele drukknopjes op de steeltjes naar eigen hand te zetten. Handig is dat je bij bediening van de knopjes, via klikken, een hoorbare feedback krijgt. In de app is verder een zoekfunctie voor de oordopjes aanwezig en de vertraging in combinatie met games kan worden verbeterd.

Batterijduur
De accu van de Ear Sticks gaat circa 7 uur mee en de oplaadcilinder voegt daar nog eens zo'n 22 uur aan toe. Het laden gaat snel: in 10 minuten heb je voor zo'n ~2 uur luisterplezier. De standaard codecs SBC en AAC zijn beschikbaar en het geluid wordt weergegeven door 12,6mm dynamische drivers. Het weergegeven geluid is helder, maar klinkt wel wat koel. Door de constructie gaat wel wat laag verloren. Met de slimme “Bass Lock-functie wordt dat gemeten en deels gecorrigeerd. Via de equalizer kan het geluid verder naar smaak worden aangepast. De drie microfoons per oordopje met “Clear Voice Technology” filteren alles behalve het stemgeluid en zorgen voor een heldere stem aan de andere kant van de lijn.

Conclusie
Een stijlvolle set met helder maar wat koel geluid. De accu van de oordopjes en oplaadcilinder hebben voldoende capaciteit voor lang luisterplezier. High-end features zoals ANC, meerdere bluetooth-links, koppeling met spraakassistent en hi-res codecs ontbreken.

3 en half sterren
Nothing Ear Stick, model B157
Adviesprijs: € 119,-

Voordelen
+ goede en stijlvolle bouwkwaliteit
+ lange accuduur

Nadelen
- koel geluid
- past niet in/op elk oor

Earbuds back 1