Netgear introduceert de Orbi 860-serie met een 10Gb ethernet-poort. Het nieuwe mesh-systeem ondersteunt multi-gig internetverbindingen, het antenne-ontwerp is verbeterd voor betere wifiprestaties en de Orbi 860-serie wordt geleverd met een jaar lang Netgear Armor dat huizen voorziet van automatische beveiliging tegen internetbedreigingen voor elk verbonden apparaat.

De afgelopen jaren is het internetgebruik flink veranderd onder invloed van de pandemie, met een forse toename van alles wat thuis gebeurt - werken, winkelen, leren en socializen. Nu internetproviders snellere multi-gig internetsnelheden mogelijk maken tot wel 10 Gigabit per seconde, en hackers nieuwe geavanceerde cyberaanvallen uitvoeren, zijn krachtige en veilige wifiverbindingen belangrijker dan ooit geworden. Daarom is er nu na het succes van de door ons bekroonde Orbi 850-serie (WiFi 6 AX6000 Mesh System RBK853) de Orbi 860-serie, een 10Gb Orbi tri-band wifi 6 mesh-systeem.

Netgear Orbi 860 serie
Met Netgear's nieuwste Wi-Fi 6 tri-band en gepatenteerde backhaul-technologie is de krachtige Orbi 860-series mesh-systeem ontworpen om verbindingen sterk te houden en op maximale snelheden te laten werken in elke kamer, zonder verlies van snelheid of buffering. Hierdoor hebben gezinnen de bandbreedte om aan de eisen van het huishouden te voldoen, zelfs wanneer er tegelijkertijd 4K/8K streaming, Zoom-meetings en bellen via wifi plaatsvindt vanuit een slaapkamer, kelder of buiten in de tuin. In een omgeving waar huizen verbonden zijn met Gigabit plus internet (1 tot 10 Gigabit) en steeds meer aangesloten apparaten hebben, biedt de nieuwe Orbi 860-serie de beste wifi-ervaring voor Wi-Fi 5- en Wi-Fi 6-apparaten. Het is een upgrade van de Orbi 850-serie met een geüpgraded internetverbinding, van 1 Gigabit naar 10 Gigabit, en een nieuw antennesysteem met bredere dekkingsgebieden.

Netgear Orbi RBK863 en RBS860
Het nieuwe Orbi RBK863 3-pack wifi mesh-systeem biedt tot 540 vierkante meter aan dekking. Met tot 6Gbps wifi-snelheid en ondersteuning voor 100 apparaten die tegelijkertijd werken. Deze dekking kan eenvoudig worden uitgebreid met extra Orbi RBS860-satellieten. Om deze mooie prestaties en groter bereik te bereiken, maakt Netgear gebruik van gepatenteerde speciale backhaul wifi-technologie en antenne-ontwerp.

Technische specificaties:
* Meer snelheid met Wi-Fi 6: Wi-Fi 6 biedt vier keer meer snelheid, capaciteit en bandbreedte dan Wi-Fi 5. Je krijgt de beste prestaties in deze klasse, ongeacht de activiteit of het type apparaat.
* Blijf verbonden zelfs als je meer apparaten aansluit: geniet van consistente, pieksnelheden en hoge prestaties op maximaal 100 apparaten 540 vierkante meter met Orbi’s gepatenteerde tri-band mesh router-sataliet wifi-verbinding.
* 20% WiFi Boost met exclusieve Antenna Array-design: met wifi-optimalisatie en een nieuwe, verbeterde antenna array biedt het Orbi 860-systeem meer bereik en snelheid in vergelijk met de vorige Orbi 850-serie.
* Multi-Gig-snelheden met 10Gb internetpoort: met de 10Gb internetsnelheidspoort kun je verbinding maken met de nieuwste kabel- en glasvezelaanbiedingen over 1 Gbps tot 10Gbps, en kun je bekabelde apparaten aansluiten om de prestaties te verbeteren via vier Gigabit Ethernet-poorten op elke router en satelliet.
* Altijd wifi voor meer apparaten: Wi-Fi 6 maakt gedeelde bandbreedte veel efficiënter en voorkomt vertragingen in de verbinding.
* Goede backhaul: Orbi's gepatenteerde backhaul verbindt de router met satellieten met een eigen wifi-pad exclusief gebruikt voor communicatie tussen de basis-router en de satellieten, terwijl concurrenten die link delen wanneer ze communiceren met andere aangesloten apparaten. Dit speciale backhaul-ontwerp zorgt voor razendsnelle en sterke verbindingen in de hele woning en alle apparaten.
* Orbi-app: met de Orbi-app stel je eenvoudig je wifisysteem in, beheer je je netwerk op afstand, pauzeer je het internet op elk apparaat, volg je het internetdataverbruik en meer.

Ingebouwde beveiliging en diensten
Voor extra gemoedsrust wordt bij de Orbi 860-serie één jaar Netgear Armor meegeleverd om alle verbonden apparaten te beschermen tegen online bedreigingen. Netgear's Armor is ingebouwd in de router als een uitgebreide beveiligingsoplossing om activiteit van en naar het internet te monitoren, computers, beveiligingscamera's, babyfoons en andere IoT-apparaten te beschermen, externe bedreigingen te signaleren en de noodzaak voor meerdere beveiligingsabonnementen of software te elimineren. Daarnaast biedt het bescherming voor onderweg en VPN voor telefoons en laptops. Armor fungeert als een sterk en effectief "voor- en achterdeurslot" voor elk thuisnetwerk.

Inzicht in alle apparaten via Smart Parental Controls
Meer dan ooit wordt er vanuit huis gewerkt, geleerd en gezocht naar entertainment. Ook kinderen zijn vaker online te vinden, bijvoorbeeld om via hun eigen telefoons en laptops in contact te blijven via social media, te gamen en voor andere vormen van online entertainment. Daarom biedt Smart Parental Controls van Netgear ouders een eenvoudige oplossing om de schermtijd van hun kinderen te beheren en inzichtelijk te krijgen.
Dankzij de nieuwe service van Netgear kunnen ouders op ieder moment de internetactiviteiten van hun kinderen beheren en inzien. De technologie geeft ouders de mogelijkheid om te controleren wat kinderen online doen en hoe lang ze online zijn. Alle apparaten die aangesloten zijn op het netwerksysteem in huis zijn in te zien via Smart Parental Controls. Ouders hebben daarmee inzicht en handvatten om hun kinderen gezonde online gewoontes aan te leren. Vooral nu uit onderzoek blijkt dat veel Nederlandse ouders aangeven het lastig te vinden om de schermtijd van hun kind te beperken en schermverslaving onder kinderen toeneemt.

Orbi router RBR860S
Netgear zal ook een zelfstandige Orbi-router (RBR860S) aanbieden voor mensen die in kleinere huizen of appartementen wonen en de beste wifiprestaties wensen, maar ook de flexibiliteit om eenvoudig uit te breiden naar Orbi mesh als hun behoeften veranderen. De Orbi RBR860S-router zal begin 2023 beschikbaar zijn.

Prijs en beschikbaarheid
Het Orbi 860 Series mesh-systeem en de satellieten zullen beschikbaar zijn in zowel wit als zwart, waardoor ze een elegante en onopvallende aanvulling vormen op elk huisdecor. Het systeem is nu verkrijgbaar op Netgear.nl.
De prijzen voor Orbi 860-serie zijn:
RBK863S: router en 2 satellieten – 3 pack – € 1299,99
RBS860: 1 satelliet – € 499,99
RBR860S: 1 router – € 499,99

Netgear Orbi RBR860 transparant