Wereldwijd zijn er 1,4 miljard mensen die een apparaat gebruiken dat Windows als besturingssysteem heeft. Door de jaren heen zijn er verschillende meldingen gemaakt van problemen die Windows had op het gebied van veiligheid. Het is daarom echt aan te raden om je Windows-computer altijd extra te beveiligen met een VPN, in dit artikel leggen we je uit waarom.

Lage kosten
Voordat je denkt dat dit een artikel is waarin je wordt overgehaald om iets duurs aan te schaffen, zullen we meteen met het goede nieuws beginnen. De beste VPN voor Windows kost je een paar euro per maand. Sterker nog, als je in de eerste 30 dagen aangeeft dat je niet tevreden bent, krijg je gewoon je geld terug. Daar staat tegenover dat een VPN echt een toevoeging kan zijn, we zullen je hier uitleggen waarom.

Betere beveiliging
Zoals we al eerder hebben aangegeven, heeft Windows in het verleden regelmatig te maken gehad met veiligheidslekken. Dit betekent vaak dat het voor hackers en anderen met slechte bedoelingen heel gemakkelijk wordt om je Windows-computer binnen te dringen. Met het gebruik van een VPN kun je ervoor zorgen dat al jouw dataverkeer wordt versleuteld. Dit betekent dat alleen degenen met een sleutel toegang krijgen tot jouw informatie.
Hackers hebben deze sleutel niet, dus zelfs als ze je gegevens onderscheppen kunnen ze er helemaal niks mee. Ook als je denkt dat je niks te verbergen hebt, is het een goed idee om toch een VPN te gebruiken. Zo gebruik je je Windows-computer bijvoorbeeld ook vaak genoeg voor online bankieren en daarbij geef je veel van je persoonlijke gegevens vrij.

Meer privacy
Ook als hackers niet al je gegevens kunnen uitlezen, kunnen ze nog steeds andere informatie van je achterhalen. Je IP-adres geeft belangrijke informatie prijs over de locatie waarop je je bevindt en bijvoorbeeld ook welke internetprovider je gebruikt. Deze informatie kunnen ze vervolgens gebruiken om je phishing mails te sturen. Deze lijken zo echt, dat je nooit zal vermoeden dat ze niet daadwerkelijk van de vermeende afzender zijn.
Met een VPN voor je Windows-computer leid je al je dataverkeer om via een server op een andere locatie. Zodra een hacker probeert te achterhalen waar je bent, zal hij niet jouw locatie, maar de locatie van de server door krijgen.
Deze functie heeft als bijkomend voordeel dat je iedereen online kan laten geloven dat je op een andere plek bent. Zo krijg je ook gemakkelijk toegang tot content die anders ontoegankelijk is. Denk daarbij aan buitenlandse nieuwswebsites, maar ook aan bibliotheken van grote streamingdiensten.

Conclusie
Of je nu een computer met Windows of een ander besturingssysteem hebt, je moet eigenlijk altijd een VPN gebruiken om je online veiligheid en privacy te waarborgen. Zelfs de allergrootsten op aarde, zoals Windows en Mac, zullen af en toe een foutje maken waardoor er een lek in de beveiliging ontstaat. Met een VPN doe je er zelf alles aan om te voorkomen dat jij tijdens zo’n lek kwetsbaar bent. Daarbij kun je met een VPN ook nog eens toegang krijgen tot content die normaal gesproken verborgen voor je blijft, wat natuurlijk mooi is meegenomen!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Surfshark.com

Windows logo 2