Met Dirigera lanceert IKEA een nieuwe Home Smart hub waarmee je met de vernieuwde Home Smart-app je slimme apparaten kunt bedienen.

Onlangs introduceerde IKEA de Dirigera hub. Hiermee kun je producten gemakkelijk groeperen tot scènes, zodat bijvoorbeeld wanneer de wekker ’s ochtends gaat, de lampen ook aan gaan en de gordijnen langzaam openen. Zo creëer je routines die bij jou passen. De nieuwe hub – met Matter connectiviteit* – kan meer productgroepen verwerken en meer producten koppelen dan de bestaande IKEA TRÅDFRI hub. De Dirigera hub is vanaf nu verkrijgbaar in IKEA winkels en via IKEA.nl.

Dirigeer je huis
Stel je voor dat je via een app jouw ideale ochtendroutine kunt instellen. Terwijl je wakker wordt met je favoriete muziek, gaan de gordijnen langzaam open en gaat de verlichting gedimd aan. De lucht is gereinigd en de geur van vers gezette koffie komt je slaapkamer binnen. Met de vernieuwde IKEA Home Smart app koppel je slimme apparaten aan elkaar via de Dirigera hub en creëer je geautomatiseerde momenten en routines die bij jou passen. De hub werkt met Matter-connectiviteit, waardoor de hub in de toekomst niet alleen verbinding kan maken met slimme IKEA-producten, maar ook met slimme producten van andere fabrikanten. 
Rebecca Töreman, Business Leader IKEA Home Smart: “Bij IKEA willen we slimme oplossingen zo toegankelijk mogelijk maken. Door het gebruik van Matter en onze Home Smart-app steeds gebruiksvriendelijker te maken, verlagen we de drempel voor mensen om hun huis slimmer te maken. We werken stap voor stap toe naar de certificering van Matter en de eerste update wordt in de komende maanden verwacht. Zo kan iedereen fijne momenten creëren in huis met een enkele druk op de knop.”

Slimme gordijnen
Om van jouw huis een slimmer thuis te maken, breidt IKEA het Home Smart-assortiment steeds verder uit. Eerder dit jaar introduceerde het Zweedse woonwarenhuis twee slimme plisségordijnen, die je nu ook kunt koppelen aan de Dirigera hub. Zo kun je de gordijnen bedienen en instellen via de Home Smart app en koppelen aan andere apparaten, zoals een wekker. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een verduisterende – TREDANSEN – en een licht doorlatende – PRAKTLYSING – uitvoering en zijn ook apart te bedienen met een afstandsbediening.

*Matter is een communicatiestandaard voor slimme apparaten in huis. Met Matter verbind je vrijwel alle slimme apparaten met elkaar, ongeacht wie de fabrikant is.Ikea Dirigera 1