Iedereen volgt en beleeft sportwedstrijden op zijn eigen manier. Flashscore is een dienst die sneller is dan een livestream en geeft de kijker alle informatie over heel veel sportwedstrijden, zoals real time uitslagen, opstellingen, hoogtepunten en analyses van je favoriete club of die geweldige wedstrijd.

Het beleven van sportwedstrijden is door social media, streamingdiensten en sportprogramma’s die steeds sneller kunnen inhaken op actualiteiten niet alleen leuker en spannender geworden, maar vooral ook intenser. Sinds enige tijd is nu ook Flashscore als gratis app beschikbaar, volgens eigen zeggen ’s werelds populairste dienst voor sportresultaten met meer dan 100 miljoen gebruikers per maand en meer dan 120 miljoen downloads van de app. Flashscore verslaat en omvat bijna 40 sporten en 6.200 competities van over de hele wereld en is in Nederland beschikbaar met wereldwijde data en speciaal voor Nederlandse sportwedstrijden aangepaste content. De app en website van Flashscore zijn gratis te gebruiken, de inkomsten komen via advertenties.

Flashscore is snel
Flashscore is een als app en website te beleven dienst die sneller is dan een livestream en geeft de kijker alle informatie over welke sportwedstrijd dan ook. Maar ook data, feiten en statistieken over je favoriete club of van die iconische wedstrijd waarvan je niet eens wist dat die er waren, kun je via Flashscore zien, horen en beleven. Dat kan dankzij honderden data-operators die actief zijn op drie locaties in Tsjechië: Praag, Brno en Trebechovice. Samen zijn ze goed voor honderden wedstrijden tegelijkertijd en dit werk gebeurt zowel handmatig als geautomatiseerd. Daardoor is de informatie die Flashscore aanlevert altijd een flinke tand sneller dan die van tv- of internet-uitzendingen (die altijd met lichte vertraging te maken hebben).
Dat merkte ik ook tijdens een Flashscore-event in Amsterdam waar Country Manager Dirk Sanders het een en ander over Flashscore presenteerde. waar de wedstrijd Ajax-Liverpool via een stream op één scherm wa te zien en op het scherm daarnaast waren de data van Flashscore over de wedstrijd te zien. Overigens moet je dan wel tegen spoilers kunnen, want een doelpunt was eerder op het Flashscore-scherm te zien dan op het televisiescherm waarop de wedstrijd werd gestreamd.

Sport-trivia en hoogtepunten
Flashscore biedt niet alleen alles wat er maar te weten valt over competities (van de meest populaire voetbalcompetities tot zelfs amateurvoetbalcompetities tot aan regionale sporten) aan de gebruiker aan, maar heeft ook andere functies zoals: live-commentaar in tekst, voorbeschouwingen op wedstrijden, hoogtepunten, tijdlijnen, statistieken en meer. Naast de app is er ook de website die ook in een lite-vorm met minder datagebruik beschikbaar is en die je op de meest eenvoudige wijze door alles wat je wilt weten door de menu’s loodst.

Beschikbaarheid
Flashscore is - met op Nederlandse sporten en een op Nederland gerichte content en interface - gratis te downloaden via de Google Play Store, Apple’s App store en ook Huawei App Gallery of te volgen via Flashscore.nl. (artikel gaat verder onder de afbeelding)

Flashscore app

Over Flashscore
Het Flashscore netwerk is in 2006 opgericht door Livesport, een Tsjechisch technologiebedrijf. Wat begon als klein lokaal project, groeide snel uit tot een wereldwijd bedrijf in real-time live scores, statistieken en andere sport instant updates van bijna 40 diverse sporten. Flashscore dekt nu meer dan 6.200 competities van over de hele wereld, en brengt alle belangrijke momenten van meer dan 700.000 sportevenementen per jaar.

Flashscore Dirk Sanders 2