Veel apparaten communiceren tegenwoordig draadloos, maar soms wil je liever een kabel hebben voor de communicatie. Zoek je een usb-c-kabel voor het verbinden van usb-c-apparaten over een langere afstand, dan heeft ACT ze beschikbaar in de lengtes van 3 m, 5 m, 7,5 m en liefst 10 meter.

Het Nederlandse merk ACT komt met een oplossing voor het verbinden van usb-c-apparaten over een langere afstand tot 10 meter: USB-C Active Optical Cables. Deze AOC-kabels hebben aders gemaakt van koper en een met Kevlar beschermde glasvezel die zorgen voor het behoud van het optimale signaal over de gehele kabellengte.

USB-C Active Optical Cables
Het USB Implementers Forum geeft 2 meter aan als de maximale lengte van een hoge kwaliteit usb-c-kabel met koperen aderen. Wanneer deze lengte wordt overschreden, is de kans op storingen en fouten heel groot. USB-C AOC-kabels behouden het optimale signaal voor data, video en stroom tot 10 meter. De kabels ondersteunen data- en video-overdracht tot 10 Gbps, Power Delivery tot 20V @ 3A = 60W en DisplayPort Alternate Mode tot 4K @ 60Hz.
De kabels zijn geschikt voor gevoelige toepassingen door de lage elektromagnetische- en radiofrequente interferenties.

Voordelen USB-C Active Optical Cables:
- geschikt voor afstanden tot 10 meter
- USB-C 3.2 Gen 2 voor data- en video-overdracht tot 10Gbps
- volledige ondersteuning van 4K @ 60Hz
- optimale snelheid en signaal
- 60W Power Delivery-ondersteuning
- bestand tegen RFI/EMI
- beschikbaar in de lengtes: 3 m, 5 m, 7,5 m en 10 m

Gebruik
De kabels zijn heel geschikt voor gebruik in klaslokalen, collegezalen, vergaderruimtes, ziekenhuizen en soms ook op werkplekken (thuis). Zo zijn deze ACT AOC USB-C-kabels goed te gebruiken voor gevoelige toepassingen door de lage EMI (Electromagnetic Interference) en RFI (Radio Frequency Interference): de zeer gevoelige apparatuur in ziekenhuizen heeft bekabeling nodig zonder het risico van elektromagnetische interferenties of storingen door radiofrequenties.
Vergaderruimtes zijn vaak uitgerust met conference camera’s en schermen die een touchscreen hebben. Het is belangrijk om tegelijkertijd gebruik te maken van data, video en stroom zonder hapering. In klaslokalen en collegezalen worden vaak smartboards of digiboards gebruikt. Deze digitale borden worden verbonden met de laptop van de leraar over een langere afstand. Alle functionaliteiten van deze smartborden moeten feilloos blijven werken over deze langere afstand.

Extra feature
De USB 3.2 Gen2 AOC is overeenkomstig met USB 3.1, USB 3.0, USB 2.0 en USB 1.1.

Meer informatie
Wil je meer lezen over deze kabels, dan kun je onder andere hier terecht.

AOC usb c kabels