Tinder is een heel populaire app om nieuwe mensen te ontmoeten. Opvallend is nu dat het aantal mensen dat een game-partner op Tinder zoekt, nog steeds stijgt. Lees hier welke games op Tinder het populairst zijn en welke pitches worden genoemd.

Tinder startte in 2012 tijdens een hackathon bij Hatch Labs en is 's werelds populairste app om nieuwe mensen te ontmoeten. De app is beschikbaar in 190 landen en meer dan 40 talen, is meer dan 530 miljoen keer gedownload en heeft geleid tot meer dan 75 miljard matches.

Gamer in bio op Tinder
Tinder merkt dat steeds meer van hun leden videogame-dates organiseren aangezien het de perfecte date-optie was tijdens de lockdowns. Toch stijgt ook nu het aantal mensen dat een game-partner op Tinder zoekt. Recente statistieken van Tinder laten namelijk zien dat steeds meer gebruikers het woord “Gamer” in hun bio gebruiken. Het is zelfs 4 keer populairder geworden dan het jaar ervoor.
Een eerste date waarin je elkaar online in een spel ontmoet is natuurlijk een stuk minder spannend dan een eerste date in real-life. Wellicht is dat de reden dat in Nederland het aantal keer dat “Gamer” in een bio werd genoemd tussen 2020 en 2022 met meer dan 83% gestegen. Ben je dus nog op zoek naar een game-partner? Zet het in je bio!

De populairste games die op Tinder in 2022 vaker genoemd worden ten opzichte van 2021 zijn:
1. Mario kart - een stijging van 344%
2. Sims - een stijging van 308%
3. Fifa - een stijging van 20%
4. Fortnite - een stijging van 52%
5. League of legends - een stijging van 40%

Gamen wordt langzaam een vast onderdeel van het online-daten. Dit zijn een paar van de laatste, op gaming geïnspireerde pitches die we voorbij hebben zien komen:
• “I’ll let you win on Mario Kart”, or “I’ll beat you at Mario Kart”.
• “Previously married (on the Sims)”
• “Let’s put our Minecraft beds together”
• “Looking for a Fortnite partner”

Tinder logo