Op 20 oktober werd de nieuwe naam van de Philips gaming monitoren en accessoires onthuld. Lees in dit artikel waarom voor de naam Evnia is gekozen.

PC-Active was gisteren aanwezig bij de presentatie van de nieuwe Philips gaming monitoren en accessoires en de naam hiervoor: Evnia. Tijdens de presentatie werd uitgelegd waarom voor deze naam is gekozen. Wil je informatie over de nieuwe Evnia-producten, klik dan hier.

Eén stem voor iedereen
Het woord Evnia (Grieks: Εύνοια) bestaat uit eu (goed) en nous (geest), wat letterlijk “goede geest” en “slim denken” betekent. Evnia wordt gebruikt als een woord om interesse te tonen om iemand of iets te ondersteunen en te beschermen. Het wordt vaak gebruikt in de context van geluk. Iedereen kan een gamer zijn en Evnia, trouw aan de naam, ondersteunt het plezier van gamen voor iedereen.
De definitie van een typische gamer is diverser dan ooit, maar het stereotype dat gamen alleen voor tieners is, is nog steeds de norm. De behoefte aan een gastvrije gemeenschap vereiste een merk dat elke gamer kon omarmen, waardoor ze zich echt onderdeel van de groep voelden.

Toegankelijk
Als hoofd marketing kwam Stefan Sommer ook aan het woord, waarna zijn collega Xeni Bairaktari,het overnam. “Philips Monitors is van mening dat het plezier van gamen voor iedereen toegankelijk moet zijn. Ons doel voor Evnia is om de gamers van vandaag, in al hun diversiteit, te voorzien van de monitoren en accessoires die ze nodig hebben om het meeste uit elke gamesessie te halen, of het nu gaat om prestaties, graphics of algemene gebruikerservaring. Evnia, trouw aan de naam, moedigt gamers aan om hun meest authentieke zelf naar hun sessies te brengen en opnieuw contact te maken met het oorspronkelijke doel van gamen, aldus Xeni Bairaktari, Global Marketing Lead en Senior Brand Manager EU bij MMD Monitors & Display.
Het Evnia-assortiment weerspiegelt zijn mantra: "Reinvent the rules". Ver van het bekende gaming-stereotype, voegt Evnia frisheid, premium en elegantie toe aan de mix. Van productlijnen tot Ambiglow-lampen, het geeft prioriteit aan emotionele voordelen en technische voordelen. Het uitgekiende ontwerp past in elke omgeving en is een perfecte aanvulling op de inrichting van een casual gamerlounge of een goede pc-gamingopstelling.

Meer informatie over het Philips Evnia-assortiment: https://www.evnia.philips

Stefan Sommer