AGON by AOC kondigt de AOC GAMING 25G3ZM/BK aan. Deze 24,5inch platte full-hd gamingmonitor is volgens AOC betaalbaar, supersnel en vooral bedoeld voor hardcore gamers die snelle esports-titels spelen dankzij een verversingssnelheid van 240Hz, 1 ms GtG en 0,5 ms MPRT-reactietijd.

AGON by AOC is bekend op het gebied van gamemonitoren en IT-accessoires en presenteert de nieuwe AOC GAMING 25G3ZM/BK. Deze 24,5inch (63,23 cm) platte gamingmonitor is vooral bedoeld voor hardcore gamers die snelle esports-titels spelen: gamers die de strijd aangaan in online competities en ranked wedstrijden. Het volgens AOC ideale formaat van 24,5 inch stelt gamers en esportsfans in staat om zich in één keer op het hele scherm te concentreren, waardoor ze geen enkel doel missen in hun perifere visie wat bij grotere schermen (27-32 inch) lastiger is.

Pixels en snelheden
De AOC GAMING 25G3ZM/BK heeft een pixeldichtheid van 90 PPI en een full hd-resolutie (1920 x 1080 pixels). Full hd-schermen zijn minder belastend voor moderne GPU’s, en dit zorgt ervoor dat ze zeer hoge framerates kunnen bereiken. Met de functie Motion Blur Reduction (MBR) bereikt de 25G3ZM/BK een MPRT van slechts 0,5 ms, waardoor wazigheid of vlekken in snel bewegende scènes worden geëlimineerd. Verder zorgt de Adaptive-Sync-ondersteuning met een variabel vernieuwingsfrequentiebereik van 48-240Hz voor een game-ervaring zonder hapering en onderbreking. Tot slot krijgen gebruikers vrijwel direct visuele feedback op hun acties door de lage input lag van de 25G3ZM/BK.

Contrast, kleurdiepte en kijkcomfort
De 25G3ZM/BK biedt naast een contrastverhouding van 3000:1 (dankzij de VA-paneeltechnologie) ook 8-bits kleurdiepte voor 16,7 miljoen kleuren en 100% sRGB-dekking. Hierdoor is de monitor prima geschikt voor zowel gaming als mediaconsumptie en zelfs het maken van digitale content. Dankzij de 178°/178° brede kijkhoeken en 300 nits helderheid biedt de 25G3ZM/BK comfortabel zicht in bijna alle omgevingen. Flicker-Free-technologie en een instelling voor laag blauw licht verbeteren het kijkcomfort zowel overdag als 's nachts.

Ergonomie en aansluitingen
De 25G3ZM/BK is gemaakt voor intensieve gamesessies en biedt een stevige, 4-poots standaard met een zo klein mogelijke voetafdruk. Daarbij zijn ergonomische aanpassingen mogelijk, waaronder een hoogte van 130 mm, pivot (90° portrait) en royale draai- en kantelaanpassingen. Een opening in het standaard voor kabelmanagement helpt een warboel aan kabels tegen te gaan. De VESA-montage-optie en het randloze ontwerp aan 3 zijden maakt de monitor eenvoudig in gebruik bij een set-up van meerdere monitoren. Op de 25G3ZM/BK kunnen drie bronnen worden aangesloten dankzij de 1x DisplayPort 1.2 en 2x HDMI 2.0-poorten.

Software
De AOC G-Menu-software kan worden gebruikt om de OSD-instellingen te wijzigen. Het gaat daarbij om instellingen zoals Dial Point (crosshair overlay) prima geschikt voor FPS-titels. Of Shadow Control, om details in donkere plekken te benadrukken zonder het hele beeld te beïnvloeden. Ook kan er een Frame Counter worden toegevoegd om frames per seconde in de hoek van het scherm weer te geven. De 25G3ZM/BK is ook compatibel met de huidige generatie consoles (PS5 en Xbox Series S|X) en kan hun output weergeven op een resolutie van 1920x1080 bij 120 Hz.

Prijs en beschikbaarheid
De AOC GAMING 25G3ZM/BK is vanaf oktober 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 239,-.

Pivot 2400x2400 1