Het kan knap lastig zijn om tegenwoordig nog een goede domeinnaam te bemachtigen. Met deze tips hopen we je in ieder geval een eindje op weg te helpen.

Vandaag de dag zijn we met z’n allen steeds vaker online te vinden. Waar we een paar jaar geleden niet eens meer op vakantie gingen naar een plek zonder gratis wifi, gebruiken we tegenwoordig onze mobiele databundels in de hele Europese Unie. We zijn dan ook steeds vaker online te vinden. Of het nu gaat om het lezen van het laatste nieuws, het vinden van een aannemer voor een verbouwing of het delen van je gedachten met anderen. Het internet wordt volop gebruikt. En dat is ook zeker terug te zien in de wereld van domeinnamen. Het kan knap lastig zijn om tegenwoordig nog een goede domeinnaam te bemachtigen. Met deze tips hopen we je in ieder geval een eindje op weg te helpen.

Zorg dat je domeinnaam aansluit bij jou of jouw bedrijf
Het is natuurlijk, zeker zakelijk gezien, ontzettend belangrijk dat je domeinnaam enigszins aansluit bij je bedrijfsnaam. Je wilt namelijk op een goede manier gevonden worden. Daarom is het ook zeker aan te raden om niet te ver af te wijken van je bedrijfsnaam. Ga je voor een persoonlijke blog? Dan zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden mogelijk met je voornaam. Zorg er daarnaast wel voor dat je een goede concurrentieanalyse uitvoert op basis van websites van mogelijke concurrenten of andere bloggers. (artikel gaat verder onder de afbeelding)

Website generator naam brainstorm 2

Ga brainstormen over mogelijkheden
Het bedenken van die ene perfecte domeinnaam doe je natuurlijk niet even in een paar seconden. Het is belangrijk om hier rustig even de tijd voor te nemen en eventueel met anderen na te denken over die ene perfecte websitenaam. Daarnaast raden we je aan om gewoon altijd een notitieblokje, of je telefoon, bij je te hebben. Zo kun je gemakkelijk ideeën die ineens oppoppen even opschrijven en onthouden. Bundel je ideeën en praat met de mensen om je heen over de mogelijkheden. De mensen om je heen willen graag helpen en hebben daarnaast ook zo hun eigen ideeën over een goede websitenaam. Praat dus met elkaar!

Denk na over andere extensies
Natuurlijk willen we allemaal het liefst een website die eindigt op .nl. Helaas is dat lang niet altijd mogelijk. Doordat we zo’n ondernemend land zijn, zijn er ook tal van domeinnamen al bezet door andere bedrijven of personen. Maar gelukkig is het niet zo dat jouw website op .nl moet eindigen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een andere extensie. Hieronder vallen bijvoorbeeld .com, .net of .eu. Maar daarnaast zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden. Hierdoor is er een grote kans dat je wel een ideale domeinnaam kunt registreren met een andere extensie.

Gebruik een generator
Door het gebruik van een generator kun je een websitenaam genereren. Deze generator is eigenlijk een soort van computergestuurd brein dat komt met een groot aantal mogelijkheden. Daarnaast wordt er door een generator ook gelijk gekeken of de websitenaam die bedacht wordt beschikbaar is. Hierdoor krijg je alleen de mogelijkheden te zien die daadwerkelijk bestaan en kom je er achteraf niet achter dat je alsnog weer op onderzoek uit moet. Een ideale oplossing dus!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met businessnamegenerator.com

Website generator naam 1