WiZ komt met SpaceSense, een nieuwe manier om je verlichting te automatiseren met behulp van wifi-detectietechnologie en met de nieuwe WiZ-app V2 met handige functies. Alle WiZ- en Connected by WiZ-producten zijn compatibel met de WiZ-app V2.

Signify is het bedrijf achter Philips Hue en ook WiZ. Deze laatste introdcceert een nieuwe app, functies en producten voor zijn slimme verlichtingssysteem om het dagelijkse gemak van de gebruikers te vergroten. De nieuwe WiZ-app V2 en de SpaceSense-functie zijn beschikbaar vanaf eind september 2022.

WiZ SpaceSense
Voor het eerst sinds de lancering van het WiZ-systeem in 2016 wordt de app vernieuwd. In de nieuwe app zal het innovatieve SpaceSense gelanceerd worden dat volgens Wiz nog nergens anders in de verlichtingsindustrie voor consumenten bestaat. Deze functie is gebaseerd op wifi-detectietechnologie en moet je huisautomatisering (domotica) naar een nieuw niveau door gebruik te maken van wifisignalen die al aanwezig zijn in de kamer om beweging te detecteren, zonder de noodzaak van speciale sensoren en batterijen. De wifisignalen worden lichtjes verstoord wanneer mensen zich in een kamer bewegen. Door de kleine afwijkingen in de signaalsterkte als gevolg van deze verstoringen te meten, kunnen de WiZ-lampen bepalen of er een object in de kamer beweegt. De detectie is wederkerig en vereist geen zichtlijn tijdens de installatie, zoals het geval is bij een traditionele bewegingssensor op basis van passieve infraroodtechnologie (PIR). SpaceSense zal jouw kamers automatisch verlichten, door het licht te activeren wanneer je binnenkomt en weer uit te schakelen wanneer geen beweging meer wordt gedetecteerd. De gevoeligheid van het systeem kan worden aangepast, bijvoorbeeld om te voorkomen dat jouw huisdieren de verlichting aan- en uitschakelen terwijl ze de kamer in- en uitrennen. Om SpaceSense te gebruiken, dien je minimaal 2 lampen per kamer te installeren en deze te verbinden met de WiZ-app V2. Zodra SpaceSense is ingesteld, kun je genieten van het comfort van de slimme verlichting. (artikel gaat verder onder de afbeelding)

Privacy en veiligheid
Privacy en veiligheid zijn van heel groot belang bij het slimme verlichtingssysteem van WiZ. SpaceSense detecteert beweging door de verstoring in wifigolven die ontstaat door de beweging van de gebruiker. Het detecteert niet de exacte locatie van mensen en herkent ook geen gezichten. Alle detectiegegevens worden lokaal verwerkt zonder naar het internet of een cloudservice verstuurd te worden. Deze functie is volledig opt-in, zodat alle WiZ-gebruikers zelf kunnen beslissen of ze er al dan niet gebruik van willen maken. SpaceSense kan worden ingeschakeld voor de meeste nieuwe producten die na september 2021 worden geïntroduceerd en alle Connected by WiZ-producten - inclusief het WiZ-merk, Philips Smart LED en andere merken die op de WiZ connected app werken.

WiZ-app V2
Naast SpaceSense zit de WiZ-app V2 vol met andere verrassingen en nieuwe functies. De nieuwe gebruikersinterface moet voor een nog intuïtievere ervaring zorgen wat het dagelijks leven nog gemakkelijker maakt en zich aanpast aan jouw behoeften. De nieuwe WiZ-app V2 is ontworpen voor meer controle en om acties zo eenvoudig mogelijk te maken: minder tikken om de gewenste actie te bereiken, minder visuele ruis en vlottere interacties. Hij brengt eenvoudige kamerbediening terug tot slechts één tik. De app geeft je een overzicht van alle kamers op het beginscherm, zodat je meteen kunt zien welke lampen aan zijn, hun helderheidsniveau en de gebruikte standen. Met een simpele beweging van jouw vinger over de kamertegel kun je de sfeer aanpassen aan jouw stemming, de helderheid wijzigen of groepen van apparaten bekijken - het gaat snel en moeiteloos.

Quick Action en Light Scene Management
De functie Quick Action is bedoeld om jouw verlichting sneller en specifieker aan jouw behoeften aan te passen, zodat je in de nieuwe app jouw eigen, gepersonaliseerde snelle taken kan uitvoeren. Schakel jouw bedlampje in om te lezen, gezellige verlichting in de eetkamer voor het diner of feestverlichting wanneer je zin hebt om te dansen. Je kunt je hele kamer aanpassen met slechts één tik. Verder kun je je eigen snelle taken creëren die gericht zijn op meerdere lampen, zoals jij dat wil en onafhankelijk van andere gebruikers in huis.
De functie Light Scene Management laat jouw creativiteit tot leven komen door een scène voor een kamer te creëren. Met deze nieuwe functie kun je een snapshot maken van de huidige toestand van de kamer, de lichtinstellingen naar wens aanpassen, kiezen op welk apparaat dit van toepassing is en de scène een naam geven. Vervolgens roep je verschillende scènes op in de app of met de spraakbesturing van Siri en je hebt meteen een andere sfeer.