AVM toonde onlangs alle FRITZ!-producten voor mesh wifi en smart home. Zo kun je de nieuwe FRITZ!Repeater 3000 AX gebruiken voor je mesh Wi-Fi 6-netwerk, kun je geld en energie besparen met FRITZ!DECT en is er de grote FRITZ!OS 7.50 update.

Op IFA 2022, de grootste techbeurs in Europa, toonde AVM nieuwe FRITZ!-producten voor mesh wifi en smart home. Het complete portfolio van FRITZ!Box-modellen voor glasvezel, DSL, kabel en 5G/LTE werd gepresenteerd, evenals FRITZ! mesh repeaters en powerline. Ook de veelzijdige Smart Home-producten voor verwarming, energie- en lichtregeling en het meten van het verbruik waren te zien. Met deze producten krijgen gebruikers een veilig digitaal huis met een sterk wifisignaal waarin ze handig gebruik kunnen maken van energie- en kostenbesparende toepassingen.

FRITZ!Repeater 3000 AX met tri-band Wi-Fi 6
Met de nieuwe FRITZ!Repeater 3000 AX introduceert AVM een nieuwe Wi-Fi 6 mesh repeater die werkt met tri-band en intelligente mesh-technologie. Dankzij drie radio-units met in totaal acht antennes biedt de tri-band router hoge datasnelheden tot 4200 Mbit/s naar eindapparaten van de gebruiker, de router en de hub van het thuisnetwerk. Gebruikers kunnen in het thuisnetwerk ook gegevens distribueren met gigabitsnelheden via twee LAN-poorten. In combinatie met een FRITZ!Box zorgt de FRITZ!Repeater 3000 AX voor een geheel dekkend thuisnetwerk dankzij mesh wifi, dat zelfs grote appartementen met veel kamers optimaal van goede wifi voorziet. Zelfs meerdere, gelijktijdige streaming- of gamingtoepassingen verlopen probleemloos: gebruikers kunnen deelnemen aan een teamvergadering terwijl ze thuis werken, en de kinderen kunnen gelijktijdig zonder problemen video's in 4K streamen.

Live demo: FRITZ!Box Fiber eenvoudig thuis aansluiten
Voor het groeiend aantal glasvezelaansluitingen biedt AVM twee modellen voor alle netwerken, de FRITZ!Box 5530 Fiber en 5590 Fiber, die al zijn uitgerust voor toekomstige snelheden. In een live demonstratie liet AVM de IFA-bezoekers zien hoe eenvoudig het is om een FRITZ!Box Fiber thuis aan te sluiten en welke energiebesparende voordelen klanten hebben door een router direct bij de aansluiting te gebruiken. Met een FRITZ!Box Fiber kan ongeveer 40 procent op de energiekosten worden bespaard – in vergelijking met een aansluiting waarbij een router met een extra glasvezelmodem wordt gebruikt.

Bespaar energie en geld met de FRITZ!DECT 302 en FRITZ!DECT 301
De twee slimme thermostaten, de nieuwe FRITZ!DECT 302 en de populaire FRITZ!DECT 301, verwarmen het huis van de gebruiker comfortabel en efficiënt en helpen om te besparen op energiekosten. Aangesloten op een FRITZ!Box regelen ze automatisch en nauwkeurig de kamertemperatuur op basis van de individuele specificaties van de gebruiker. Met de FRITZ!DECT 302 maken kortere intervallen een eenvoudige interactie met deur- en raamcontacten mogelijk. Dankzij het uitgebreide energieconcept, compleet met een nieuwe chip, is een lange levensduur van de batterij over meerdere verwarmingsseizoenen mogelijk.

Grote FRITZ!OS 7.50 update
De omvangrijke FRITZ!OS 7.50 update brengt gebruikers ongeveer 100 nieuwe functies en verbeteringen voor hun FRITZ!-producten. In het Smart Home maken de nieuwe routine- en scènefuncties nu if-then-sequenties mogelijk voor een comfortabel en energiezuinig leven. De update maakt het ook eenvoudiger om VPN-verbindingen op te zetten en verhoogt de mesh wifi-prestaties. FRITZ!OS 7.50 wordt over een paar weken gratis uitgerold voor de eerste producten.

FritzOS 7.50