Philips TV presenteert met het OLED+937-vlaggenschip en de Philips OLED+907 2 nieuwe OLED+-modellen en de nieuwe Mini-LED-set PML9507 uit de Philips 2022 Ambilight TV-reeks.

TP Vision is licentiehouder van Philips TV & Sound-merken en kondigt het Philips OLED+937-vlaggenschip en de Philips OLED+907 aan, beiden ontwikkeld in samenwerking met Bowers & Wilkins, en de nieuwe Mini-LED-set Philips PML9507. Alle drie sets zijn voorzien van een aangepaste versie van het Android 11 TV-besturingssysteem; Philips TV blijft verder alle belangrijke HDR-formaten ondersteunen.

Philips OLED+937
Philips heeft natuurlijk een geweldige naam op het gebied van tv's. Met de nieuwe modellen houdt Philips TV die naam hoog: zo won bij de 2022 EISA Awards de 65inch OLED+937 al de Home Theater TV Award won. Deze tv is binnenkort verkrijgbaar in 65inch- en 77inch-formaat. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Philips OLED937 1

Design
Het mooie in Europa ontwikklde design van de OLED+937 bevat het nieuwe OLED EX-paneel met een dunnere rand voor een mooie overgang naar de minimale metalen frame van de set, en een betere verbinding met de Ambilight-halo. De luidsprekerbehuizing is nog steeds geïntegreerd als onderdeel van de tv-standaard en is nu voorzien van Kvadrat Audiomix-doek aan zowel de boven- als voorkant, met speciaal geperforeerde satijnen metalen luidsprekerroosters aan elk uiteinde. Een nieuwe afstandsbediening bevat beweging gestuurde achtergrondverlichting, een hoogwaardige zilveren afwerking en trekt het luxe gevoel verder door middel van een met Muirhead-leer beklede achterkant.

AI en HDR
Hij is een verbeterde versie van de krachtige AI Dual Engine-verwerking van Philips en wordt weergegeven via het nieuwste OLED EX-paneel. Aan de hand van zijn speciale warmtesynchronisatie biedt de set een indrukwekkende lichtopbrengst van 1300 nits.wNaast de speciale AI-functies, bevat de 2022-versie van de P5 AI Intelligent Dual Engine-beeldverwerking nu een geavanceerde HDR-functie die de HDR-prestaties optimaliseert door content frame per frame in beeld te brengen, in plaats van per scène een gemiddelde te nemen.

Geluid
Het Bowers & Wilkins-geluidssysteem is ook verbeterd en heeft voor het eerst speciale links- en rechtsgerichte drivers om een echte 5.1.2-specificatie te creëren met een verhoogd uitgangsvermogen van 95 watt om een kamervullend en nauwkeurig geluid te garanderen.

LED en Ambilight
De OLED+937 is ook een van de eerste sets met Philips Ambilight Next Generation-technologie. In plaats van de aan de achterzijde gemonteerde LED's in groepen te verdelen, maakt de technologie nu individuele bediening van elke LED mogelijk voor een breder scala aan kleuren en een nauwkeurigere match met het beeld op het scherm.
Een nieuwe Aurora-schermvulfunctie combineert een galerij met vooraf ingeladen afbeeldingen en video's die samen met Ambilight worden weergegeven om op de achtergrond van je woonkamer een mooie multimediakunstshow te creëren.

Gaming
De OLED+937 biedt een uitstekende game-ervaring met G-sync en Free-sync Premium-compatibiliteit. Bovendien zijn de speciale balk op het scherm voor game-instellingen plus een nieuwe VRR Shadow Enhancer-functie ontworpen om de spelprestaties te optimaliseren voor de verversingssnelheid van het paneel.

OLED+907
De nieuwe OLED+907 volgt en verbetert het originele OLED+903-model aanzienlijk door een Bowers & Wilkins-geluidssysteem te integreren in het algehele silhouet van de set. De Philips OLED+907 zal beschikbaar komen in de formaten 48 inch, 55 inch en 65 inch. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Philips OLED907 1

Design
Het in Europa ontworpen design omvat een centraal gemonteerde, minimalistische platte metalen draaistandaard, afgewerkt in satijnchroom. Tegelijkertijd loopt de discrete geluidsbehuizing over de volledige breedte van de onderkant van de set, welke is afgewerkt met Kvadrat Audiomix-doek.
Het minimalistische metalen frame van de set heeft een nauwere verbinding met het beeld op het scherm en de Ambilight-ervaring dankzij de smallere schermrand van het nieuwe OLED EX-paneel.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit wordt geleverd door een combinatie van de krachtige 6e generatie P5 AI-verwerking met de Royal-versie van het nieuwste OLED EX-paneel, inclusief geïntegreerd koellichaam, met een pieklichtopbrengst van 1300 Nits op de 55inch- en 65inch-sets. Het meeslepende driezijdige systeem biedt Ambilight Next Generation-prestaties en de nieuwe Aurora-functie.

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit moet erg goed zijn door het 3.1, 80W Bowers & Wilkins-geluidssysteem, met zes aan de voorzijde gemonteerde drivers die rechtstreeks op de luisteraar afschieten in een speciale opstelling voor links, midden, rechts (LCR). Dit biedt een extra breed geluidsbeeld met kristalheldere dialoog. Diepe, nauwkeurige bas wordt geleverd door een grote, aan de achterkant gemonteerde subwoofer die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren.

Gaming
Doordat de OLED+907 voorzien is van de Philips TV balk voor game-instellingen, is de tv ideaal voor gaming, met zowel Freesync Premium- als G-Sync-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via monitormodus.

PML9507 mini-LED-set
Naast nieuwe OLED-tv's biedt Philips TV ook een nieuwe mini-LED-set met de PML9507 en wordt er tevens een 55inch versie aan de 65inch en 75inch modellen toegevoegd.

Philips PML9507 1

Design
Het premium Europese design van de set omvat een gun-metal afwerking, een metalen frame met een smalle strook langs de onderrand van de set die reduceert tot een minimale behuizing aan de andere drie randen van het scherm. Donker antraciet geanodiseerde brush-cut metalen sticks maken het ontwerp compleet. Bovendien wordt de PML9507 geleverd met een verfijnde en slanke, door beweging geactiveerde zilveren afstandsbediening met de luxueuze Muirhead lederen achterkant.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit moet goed zijn door de toevoeging van de Philips 6e generatie P5 AI-verwerking en hoogwaardige 120 Hz VA-panelen met een indrukwekkende pieklichtopbrengst van 1500 nits. De kijkervaring wordt geleverd via een vierzijdige versie van het nieuwe Ambilight Next Generation-systeem, plus de toevoeging van de nieuwe Aurora-functionaliteit om een meeslepende multimediashow in de kamer voort te zetten na het tv-kijken.

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit moeten komen van een geïntegreerd 2.1, 70W-systeem met twee paar naar beneden gerichte tweeters en twee mid-range drivers en een aparte, drievoudige ring-subwoofer en dubbele passieve radiatoren die in hun eigen behuizing aan de achterkant van de set zijn gemonteerd. De PML9507 heeft ook de flexibiliteit om te worden gebruikt als een speciaal middenkanaal in een uitgebreid geluidssysteem met behulp van compatibele, met Play-Fi verbonden satellietluidsprekers – zoals de nieuwe Philips Fidelio FS1 – om het geluidsbeeld te verbreden terwijl de dialoog vergrendeld blijft op de schermpersonages.

Gaming
De PML9507 is zekere geschikt voor gaming en beschikt over de game-instellingenbalk van Philips TV, Freesync Premium-compatibiliteit en 4K 120VRR-weergave in volledige resolutie via de monitormodus van de tv.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips OLED+937 zal in september beschikbaar zijn in 65 inch en 77 inch, de Philips OLED+907 zal in september beschikbaar zijn in 48 inch, 55 inch en 65 inch en de Philips PML9507 ten slotte is vanaf oktober beschikbaar in 55 inch, 65 inch en 75inch. De prijzen worden later bekend.

• Vlaggenschip OLED+937 verkrijgbaar in 65” & 77” formaten – 65” is de winnaar van de 2022 EISA Home Theater TV Award.
• OLED+937 is voorzien van 6e-generatie Philips P5 AI Intelligent Dual Engine-beeldverwerkingschip en een nieuwe versie van het Bowers & Wilkins-geluidssysteem met speciale zijwaarts gerichte luidsprekers en een vermogen van 95W om echte 5.1.2-surroundprestaties te creëren.
• Nieuw OLED+907-model beschikbaar in 48”, 55” en 65” schermformaten, voorzien van geïntegreerd Bowers & Wilkins frontaal 3.1-geluidssysteem.
• 55”, 65” en 77” OLED+-sets gebruiken het nieuwste OLED EX-paneel om tot 1300 Nits pieklichtopbrengst te leveren.
• PML9507 Mini-LED-set met een VA-paneel nu in 55” plus 65” en 75” schermformaten, met een pieklichtopbrengst van 1500 Nits via mini-LED-achtergrondverlichting.
• Ambilight Next Generation debuteert als een verder afgestemde versie van de sfeerverlichtingstechnologie.
• Meer geavanceerde versie van de sfeerverlichtingstechnologie is ontworpen om nauwkeuriger met de beelden op het scherm te matchen.
• Dankzij de nieuwe Ambilight Aurora-functie kan de tv als multimedia-ervaring op de achtergrond dienen door middel van vooraf geïnstalleerde afbeeldingen/video's, geluid en meeslepende omgevingsverlichting.
• Alle drie de sets zijn voorzien van een aangepaste versie van het Android 11 TV-besturingssysteem.
• Philips TV blijft alle belangrijke HDR-formaten ondersteunen.