Nog lang niet iedereen beschikt over een printer in eigen huis. Hieronder volgen de vier belangrijkste redenen om toch die printer aan te schaffen.

Meestal wordt er geprint op kantoor of – als het dan écht nodig is – wordt iemand met een printer lief aangekeken. Soms omdat er te weinig budget voor is, maar meestal toch omdat de noodzaak hiervan niet duidelijk is. Wat heb je aan een printer als je hem toch nauwelijks gebruikt? Hier kun je jezelf echter nog flink in vergissen. Als je eenmaal een printer hebt, besef je je pas wat je al die jaren gemist hebt. Want geloof ons, een printer in huis is toch wel erg makkelijk.
Nog altijd niet overtuigd en twijfel je al tijden? Lees dan snel verder. Hieronder volgen namelijk de vier belangrijkste redenen om toch die printer aan te schaffen. Je zal er geen spijt van krijgen.

1. Voor ieder wat wils te vinden
Te weinig budget of simpelweg vrij weinig nodig. Dat zijn de belangrijkste redenen om géén printer aan te schaffen. Deze redenen kunnen we echter direct ontkrachten. De afgelopen jaren is het aanbod van printers namelijk enorm gegroeid. Er is echt voor ieder budget en voor alle persoonlijke wensen wel iets te vinden. Kies je voor een hp envy 5030 en geniet je van een all-in-one printer? Of ga je liever voor een simpele zwartwit printer? Werkelijk alles is mogelijk! Hierdoor is er altijd wel een printer die bij jou en je budget past.

2. Je hoeft nooit meer hulp aan anderen te vragen
Geef maar toe, de afgelopen jaren zijn er vast momenten geweest waarbij je de printer van iemand anders hebt ingeschakeld. Bijvoorbeeld om een label af te drukken of tickets voor een pretpark of bioscoop. Er zijn van die momenten waarop je er gewoon niet onderuit komt om te printen. Hier kwamen veel ouders ook voor te staan toen ze hun kinderen tijdelijk thuisonderwijs moesten geven. Veel dingen moesten uitgeprint worden. Zonder printen was dat heel lastig.
Beschik je over een eigen hp printer? Dan brengt dit vooral veel meer gemak met zich mee. Bovendien hoef je dus nooit meer de hulp van iemand anders in te schakelen. Tegelijkertijd een klein nadeel, want de kans is wel groot dat er mensen zullen zijn die dit aan jou vragen.

3. Verschillende mogelijkheden
Een printer wordt lang niet alleen gebruikt om te printen. De meeste printers zijn tegenwoordig multifunctioneel en kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het zelf afdrukken van foto’s. Ideaal wanneer je de foto’s in huis eens om wil wisselen of de (groot)ouders een foto cadeau wil doen. Ook kopiëren, scannen en faxen is bij veel printers mogelijk.

4. Niet al te duur meer
Het grote aanbod van printers betekent niet alleen dat er voor ieder wat wils te vinden is, maar ook dat de printers tegenwoordig helemaal niet zo duur meer zijn. Voor enkele tientjes heb je al een hele mooie printer. Voor het geld hoef je het dus niet meer te laten.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met printabout.be

4 redenen om een printer te kopen