Vanaf 26 augustus zijn twee nieuwe smartwatches van Samsung beschikbaar. De Galaxy Watch5 heeft al veel verschillende fitness- en gezondheidsfuncties, de Galaxy Watch5 Pro gaat verder met extra functies en een extra stevig en stijlvol design en is Samsungs meest premium smartwatch.

Smartwatches zijn handige en vaak ook mooie apparaatjes, want ze moeten op een heldere, eenvoudig te begrijpen wijze inzicht in je gezondheid geven. De nieuwe watches van Samsung moeten je als gebruiker de tools en kennis geven die je helpen om je gezondheids- en fitnessdoelen te realiseren. Samsung heeft bovendien de BioActive Sensor waardoor je: "gegarandeerd gemotiveerd raakt om het beste uit jezelf te halen.”

Beter inzicht in je gezondheid
​Steeds meer mensen willen zo gezond mogelijk leven. Daarbij helpt het als je een beter begrip hebt van de onderliggende processen, zodat je vervolgens actie kunt ondernemen. De sensorinnovaties van de Galaxy Watch5-serie voorzien in die behoefte. De op de Galaxy Watch4 geïntroduceerde, en nu sterk verbeterde, BioActive Sensor gebruikt een unieke chip die drie krachtige gezondheidssensors combineert: Optical Heart Rate, Electrical Heart Signal en Bioelectrical Impedance Analysis. Dat levert nauwkeurige resultaten op, zoals zuurstofniveaus, (abnormale) hartslag en ook stressniveau1 aldus Samsung. Doordat je altijd en overal je bloeddruk2 en ECG3 direct vanaf je pols4 kunt checken, krijg je een steeds beter beeld van de gezondheid van je hart. Sinds 2020 heeft Samsung die mogelijkheden beschikbaar gemaakt in 63 landen, waaronder nieuwkomers Turkije, Bolivia, Nicaragua en Venezuela. Zo kunnen steeds meer mensen dagelijks checken hoe gezond ze zijn.

Extra nauwkeurig
Doordat Galaxy Watch5 beter contact maakt met je pols dan Galaxy Watch4, zijn de metingen extra nauwkeurig. Bovendien werkt de 3-in-1 BioActive Sensor samen met andere sensoren voor een nóg beter resultaat en nóg meer inzicht in je gezondheid. Zo heeft de Galaxy Watch5 een huidtemperatuursensor op basis van infrarood. Zelfs als je omgevingstemperatuur verandert, blijft de meting extra nauwkeurig.

Algehele welzijn verbeteren
​De Galaxy Watch5-serie gaat veel verder dan alleen je trainingen en fitnesssessies. Het biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid. Zo geven de Body Composition-metingen5 je inzicht in je algehele gezondheid. Dit helpt je om realistische doelen te stellen. Ook omdat je al gepersonaliseerde workouts voorgesteld krijgt, naast feedback over je vorderingen. In rust voorziet de Galaxy Watch5 je van data die je laten zien hoe goed je herstelt. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over je hartslag na een intensieve workout6. En je ontvangt op basis van je transpiratie7 aanbevelingen over wat je moet drinken om goed te hydrateren.

Een goede nachtrust is belangrijk voor je welzijn. Daarom heeft Samsung functies ontwikkeld die je moeten helpen om beter te slapen8. Sleep Scores brengen je slaappatroon in kaart, compleet met slaapstadia, snurkdetectie9 en de registratie van het zuurstofgehalte in je bloed. Verder heeft de Galaxy Watch5-serie een slaapcoachingsprogramma10 dat je een maand lang begeleidt bij het gericht toewerken naar het verbeteren van je slaap. Via SmartThings-integratie schakelt je watch automatisch verbonden lichten, airconditioning en TV’s uit op een door jou vooraf ingesteld moment. Dit draagt ook weer bij aan een ideale slaapomgeving11. Verder worden je noodcontacten op de hoogte gebracht bij een struikeling in huis, zoals een val uit bed12.

Batterijduur
Je hoeft niet bang te zijn dat je zonder energie komt te zitten tijdens een sessie op zwaar terrein. De Galaxy Watch5 heeft namelijk een 13% grotere batterij13 en biedt tot 8 uur ‘sleep tracking’ met een oplaadsessie van maar 8 minuten. Dit is 30% sneller dan de Galaxy Watch4.

Display
De Galaxy Watch5-serie is voorzien van een Sapphire Crystal Glass display, wat zorgt voor een 60% hardere buitenkant14. Dus wat er ook gebeurt, op je watch kun je rekenen. Je speelt je favoriete nummer af door Google Assistant met Spotify-integratie een stemopdracht te geven15. En binnenkort vind je je weg op Google Maps vanaf je pols16zonder smartphoneverbinding17. Daarnaast heb je toegang tot apps als SoundCloud en Deezer18. Ook zorgt One UI Watch 4.5 voor een volledige type-ervaring, een makkelijke manier om te bellen, en nog veel meer andere functies die de Galaxy Watch extra intuïtief maken.

Galaxy Watch5 Pro meer functies en extra duurzaam
​De Galaxy Watch5 Pro is de laatste toevoeging aan het Galaxy Watch-portfolio. Het premiummodel onder de smartwatches is zeker bedoeld voor mensen die dol zijn op het buitenleven. Of je nu graag fietst, wandelt of hardloopt, de Watch 5Pro bevat supersterk Sapphire Crystal Glass en de titanium behuizing beschermt het display met een uitstekend bezelontwerp. De D-buckle Sport Band19 is stoer, stevig en extreem duurzaam. ​

De Galaxy Watch5 Pro is niet alleen erg sterk, het heeft ook de grootste batterij ooit in de Galaxy Watchreeks. Die is 60% groter dan in de Galaxy Watch4. Ook heeft de watch GPS waarmee je erop uit kunt trekken. Sla je hike op en deel hem met Route Target Workout op de Samsung Health-app. Je kunt ook fiets- en looproutes downloaden om zo nieuwe gebieden te ontdekken. En door Turn-by-Turn Navigation20 hoef je niet constant naar de kaart te kijken. Zodra je klaar bent om naar huis te gaan, helpt je Galaxy Watch5 Pro je daarbij: de functie Track back navigeert je terug over dezelfde route waarover je kwam21.

Prijzen, kleuren en beschikbaarheid
​Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro zijn vanaf 10 augustus beschikbaar in pre-order. De officiële verkoop start op 26 augustus. ​ Als je een pre-order plaatst voor de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro krijg je Galaxy Buds Live Gray ter waarde van € 69,- cadeau22.

De Galaxy Watch5 heeft een modern en minimalistisch design. De watches komen beschikbaar in verschillende kleuren en twee afmetingen. Large (44mm) verschijnt in Gray, Blue en Silver; Small (40 mm) in Gray Gold en Silver. De Silver-variant is voorzien van een Bora Purple-bandje dat perfect samengaat met de Galaxy Z Flip4.De verkoopadviesprijs van de Galaxy Watch5 is € 299,- (Small, Bluetooth), € 349,- (Small LTE), € 329,- (Large, Bluetooth) en € 379,- (Large, LTE).

De Galaxy Watch5 Pro combineert duurzaamheid, performance en stijl. De laatste toevoeging aan de Galaxy Watch line-up komt beschikbaar in Black en Titanium, met een 45mm display, voor een verkoopadviesprijs van € 469,- (Bluetooth) en € 519,- (LTE).

In de Galaxy Watch5 Bespoke Studio op Samsung.com23 kun je er ook voor kiezen om de Galaxy Watch5 helemaal te ontwerpen zoals jij dat wilt. Je hebt toegang tot 1.032 unieke combinaties door het model, de afmeting en de kleur van zowel de kast als de band te selecteren. Met al die keuzemogelijkheden stel je jouw ideale Galaxy Watch5 samen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de nieuwe sportband, of laten zien dat je duurzame ontwikkelingen steunt met de Global Goals Band24. ​

Schermafbeelding2022 08 10145824

Specificaties

1 Functies zijn alleen bedoeld voor algehele welzijn- en fitnessdoelen. Niet voor detectie, diagnose of behandeling van een medische aandoening of ziekte. Beschikbaarheid kan verschillen per land of device. Vereist Galaxy smartphone met Android 8.0 of later, 1.5GB RAM of meer en de laatste versie van de Samsung Health app (versie 6.22 of later).

2 De bloeddruk-functie is niet in alle landen beschikbaar. Voor nauwkeurige resultaten het device iedere vier weken kalibreren met een traditionele bloeddrukmeter. De BP-app kan hoge bloeddruk of andere aandoeningen niet diagnosticeren, noch kan het tekenen van een hartaanval vaststellen. De app is alleen bruikbaar voor mensen van 22 jaar en ouder. Niet bedoeld als vervanging van traditionele diagnosemethodes of de behandeling door een gekwalificeerde gezondheidsmedewerker.

3 De ECG-functie is niet in alle landen beschikbaar. De ECG-app is niet bedoeld als vervanging van traditionele diagnosemethodes of behandeling. De ECG-app is niet bedoeld voor mensen met hartritme-afwijkingen anders dan atriale fibrillatie of mensen van jonger dan 21 jaar. Gegevens niet interpreteren of klinische actie ondernemen zonder een gekwalificeerde gezondheidsmedewerker te consulteren.

4 Vanwege marktbeperkingen bij het verkrijgen van goedkeuring/registratie als medisch hulpmiddel werkt bloeddruk en ECG alleen op watches en smartphones die zijn aangeschaft in landen waar de service momenteel beschikbaar is (echter, de service kan beperkt zijn als je reist naar een land waar de service niet wordt aangeboden). Bekijk https://www.samsung.com/apps/samsung-health-monitor voor meer informatie over de laatste updates qua aangesloten landen.

5 Uitsluitend bedoeld voor algehele welzijns- en fitnessdoelen. Niet bedoeld voor gebruik in detectie, diagnose, behandeling, monitoren of management van een medische aandoening of ziekte. Gezondheid gerelateerde informatie die is verkregen door het device en/of de applicatie kan niet gezien worden als medisch advies. Gebruikers dienen medisch advies in te winnen bij een arts. Is er een pacemaker of een ander medisch apparaat bij je geïmplanteerd, maak dat geen gebruik van Body composition. Dat geldt ook bij zwangerschap. Metingen kunnen onnauwkeurig zijn als je nog geen 20 bent.

6 Bij metingen – selecteer de oefening voor de training

7 I Bij metingen – selecteer ‘Running’ op je watch en loop tenminste 2,5 km lang 5km/uur. Alleen te gebruiken voor hardlopen in de buitenlucht.

8 Slaapfuncties zij alleen bedoeld voor algehele welzijns- en fitnessdoelen. Niet bedoeld voor gebruik in detectie, diagnose en behandeling van medische aandoeningen of slaapstoornissen. De metingen zijn uitsluitend voor uw eigen referentie. Raadpleeg een medisch professional voor advies.

9 Om snurken op te nemen, draag je de watch tijdens het slapen terwijl je telefoon op een stabiel oppervlak naast je hoofd ligt, zoals een nachtkastje, met de onderkant van de telefoon in jouw richting.

10 Ter vaststelling van slaappatronen moet je als gebruiker de watch minstens zeven nachten tijdens het slapen dragen en een vragenlijst invullen.

11 Vereist de laatste versies of Samsung Clock mobile app (v. 12.1.10.5 of hoger), Samsung SmartThings mobile app (v. 1.7.59.23 of hoger) en SmartThings Framework mobile app (v1.4.1 of hoger). Beschikbaar op smart devices die zijn geregistreerd op SmartThings.

12 Om een contactpersoon in noodgevallen te waarschuwen , is een netwerkverbinding nodig. De nauwkeurigheid van de GPS kan worden aangetast door obstakels die het satellietsignaal blokkeren. Zoals gebouwen.

13 In vergelijking met de Galaxy Watch4.

14 In vergelijking met de Galaxy Watch4. Gebaseerd op de Vickershardheidstest bij een constant druk van 200gf.

15 Beschikbaarheid verschilt per regio.

16 Netwerkverbinding is vereist.

17 Beschikbaarheid van de app kan verschillen per land, provider of device. Voor sommige apps kunnen abonnementskosten in rekening gebracht worden.

18 Beschikbaarheid van de app kan verschillen per land, provider of device. Voor sommige apps kunnen abonnementskosten in rekening gebracht worden.

19 Bewaar uw device en de band niet in de buurt van een magnetisch veld. Kaarten met magneetstrips, zoals credit cards, telefoonkaarten en boardingpassen, kunnen zo worden beschadigd.

20 Geleverd wanneer het routebestand in GPS-formaat wordt geïmporteerd voor wandelen of fietsen en de route is ingesteld als ‘target’ onder Samsung Health-instellingen.

21 Functie moet zijn ingesteld voor wandelen of fietsen onder de Samsung Health-instellingen.

22 Actieperiode: 10-08-2022 t/m 02-10-2022. Actievoorwaarden en deelnemende modellen: zie winkel of www.samsung.com/nl/promo. Bepaalde exemplaren uitgesloten. Zolang de voorraad strekt.

23 De beschikbaarheid kan per markt of provider verschillen. Ondersteunde modellen, kleuren, maten en banden kunnen variëren afhankelijk van markt of vervoerder.

24 In geselecteerde markten beschikbaar op samsung.com. Het aantal mogelijke combinaties kan verschillen per land.